.

Виж резултатите на анкетата: Смятате ли че жените могат да бъдат заменени от робот? (само мъже да отговарят)

Гласували
22. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

5 22,73%
  • Не.

16 72,73%
  • Аз съм твърде нагла, неграмотна или самовлюбена и не зачитам молбата да се отговаря само от мъже.

1 4,55%
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 118 от общо 118
    Цитирай Първоначално написано от Smith_6 Виж мнението
    Варна
    Уви, имам удоволствието да съм от София, така че можеш да си отдъхнеш.

Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от Ch1024 Виж мнението
    Уви, имам удоволствието да съм от София, така че можеш да си отдъхнеш.

Здравейте привидно умна събеседнице. Радвам се че сте отделили време да напишете това, уви сега и аз трябва да отделя време за да ви оборя.

1. Поста ми е объркан и неясен. Не се поставя конкретна идея, обиждат се различни бримки на човечеството. Това е поради факта, че има подкрепи в различни насоки, затова не мога само да подкрепям, но трябва и да опровергавам собствените си идеи с цел достигане на истината. Затова и не съм гласувал в анкетата, искам да видя резултата и мнението на другите, не да наложа своето.

2. Целта на живота е репродукция. Има единични случаи на безсмъртни организми, но те са далеч по-неразвити. От еволюционна гледна точка смисъла на нашето съществуване е да се размножим и умрем. Аз просто смятам това за...pathetic(не се сещам за точен превод, поне не и на цялото отвращение което думата показва)

3. Това че всички мъже се борят за половинка е грешно. Виж mgtow + брой женения на година от последния век.

4. Аргументът ми за Япония е напълно на място. Япония не е страната с най-недоразвит майчински план. Това за осигуряването на храна за семейството не знам откъде го изкопа. Това че има утвърдени традиции не значи нищо. В близкия изток също има тадиции но там има голяма раждаемост.

5. Отглеждането вляе, но не контролира изявите на човек. Албърт Анщайн са го смятали за идиот и са се държали с него като с идиот, но не е станал идиот. Мнението ми не е предизвикано само от отглеждането ми, но и от наблюдаването на околния свят в продължение на няколко години. Българите сме били потискани в робството си, но това не е спряло паисий хилендарски да напише история славянобългарска и да покаже патриотични начини за борба срещу османците. => Ако наиситина жените са щели да измислят нещо, образованието и отношението към тях не може самостоятелно да ги спре от осъществяването на идеите им. Нищо не чух за по-съвременните открития: от 20-21 век, все пак и сега се правят вели открития...пак от мъже.

6. И мъжът и жената според чистия морал трябва да са девствени при женитба. Но както и ти изтъкна, ние сме просто животни. В обществата на бозайниците един мъжки оправя цялото стадо(или поне 5+ индивида). Идеята, че жената трябва да е девствена идва от това, че тя може да ражда ограничен брой пъти, и следователно те трябва да са в полза на съвременния и партньор. Това се крепи още в старите традиции: жените са тук за да дават продължение на добрите гени на мъжкия. Мутацията в мъжккия индивид предизвиква еволюция. Замисли се: ако се роди съвършен мъжки и съвършен женски екземпляр, кой ще остави по-голямо поколение и кой ще е по-добър за вида като цяло?

7. "Верността зависи от човека, не от пола." . Никъде не съм писал нещо друго.

8. Ще си публикувам каквито искам гифчета, това да е ясно, живеем в свободна страна.

1. А каква е целта на живота според вас?
    2. Не съм казала, че повечето мъже искат връзка, казах че повечето ХОРА искат връзка (не мъже или жени а хора... като цяло). Прословутият ви сайт за man going their own way е нелеп, но поне сега вече разбирам откъде взе тези твои аргументи. Прочетох го и забелязах, че вместо да реагират срещу предполагаемата "дискриминацията срещу тях", те са се заклели да не се женят и да нямат деца (така да се каже... да станат лесбийки /това беше шега, не се хващайте за тази сламка ами се удавете/; //а това беше препратка към поговорка, надявам се да сте зацепили//; ///а това беше жаргон, извинете ме, че трябва да се обяснявам, но не знам дали речникът ви е остарял колкото и виждането ви за света///). Нека се върнем на mgtow.. не знам дали движението има сила отвъд "disgruntled douchebags talking shit about women on the Internet." Прочетох във foq как тези мъже виждат въздържанието си от жени като удар, който трябва да накаже жените. В светогледа на повечето от тези MGTOWers, жените са създания подобни на сукуби, които съблазняват мъжете с цел експлоатация и са неспособни да живеят без тази експлоатация (и това е ясно изказано от тях). Но въпреки всичко най-непоносимото за мен беше как сайтът съветва, че при крайна нужда от жена, един мъж трябва да си вземе азиатка защото били по-кротки...
    Това е много зле направена генерализация. Да, има жени, които смятат, че мъжете са длъжни да ги гледат, но това е глупава причина да се зарежат всички жени, по същия начин както вашето поведение би било глупава причина да ме откаже от всички мъже.

3. Относно Япония... поне прочетете някоя статия преди да си отваряте устата.
    http://www.economist.com/blogs/econo...st-explains-16
    "The chief reason for the dearth of births is the decline of marriage. Fewer people are opting to wed, and they are doing so later in life. At least a third of young women aim to become full-time housewives, yet they struggle to find men who can support a traditional family. In better economic times potential suitors had permanent jobs as part of the “lifetime employment” system."
    Ето ти причините... икономика, никаква пропаганда.

4. Колкото и да е важно делото на Паисий, а то наистина е... той не е бил репресиран от гледна точка за това дали може да постигне нещо в живота от цялото общество (а само от османците). Не може хилядолетия да те смятат за второ качество човек и после бум за два века всичко да е ок.
    Ама щом си подхванал с писане... да си чувал за едно малко нещо наречено Хари Потър. Тази книга доказва качествата си в широк аспект, като най-малко е най-продавана поредица за всички времена. А знаеш ли как авторката са и отказвали да публикуват книгата почти всички печатници в англия, а последния Нигел Нютон решил да я публикува само защото малката му дъщеря прочела книгата и го накарала, като направил само 500 копия (защото очаквал никой да не я прочете ... *кхъм* защото жена /олеле боже/ я е написала) и не издал пола й в тях - пишело е само че автора се казва J.K Rowling - предполагаемо мъжко име и бум бестселър.
    И сега лек урок по история. Царица Семирамида. Тя става царица на Асирия към 700 година преди хр. Властва сама 42 години и изгражда една от първите империи с високо културно, военно и творческо равнище и после предава властта на сина си - Ниний. Царете след нея презират дълбоко жените и постепенно заличават следите от нейното царуване, за да не се помни, че една владетелка се е справяла по-добре от тях.
    Е как братче да бъдеш жена и да си значима.
    Дори в шибаната библия, която е била така значима за миналото, пише как жените не трябва да се обаждат и прочие (ако държиш ще ти извадя цитати)
    Какво ще кажеш за папеса Йоана, която докато я смятали за мъж е била обичана и тачена, а когато разбрали истината била пребита на място и от тогава има ритуал за проверяване на пола на папата... егати.

5. за твоето номер 6.... ти май си наистина някакво хлапе... нямаш елементарни знания по биология. При размножаването се взима една хромозома от единия индивид и една от другия. Плюс .... не мутира само мъжкия, нито само женския ген.
    А и явно и нищо не знаеш за секса тъй като смяташ че "Идеята, че жената трябва да е девствена идва от това, че тя може да ражда ограничен брой пъти". Какво общо има девствеността й с това, че може да ражда ограничен брой пъти?
    Ето ти много лесен пример (като за теб): Имаме баскетболна топка и да кажем, че има само определен брой напомпвания. Тя се надува с игла и помпа (надявам се да знаеш). Ако аз взема дадената игла и я пъхна без да я надувам и после я извадя... това няма по никакъв начин да промени броя на напомпванията.

Ето ти няколко полезни факта... бъдещето безусловно принадлежи на женските поради една проста причина - има все по-малко сперматозоиди, съдържащи мъжки гамети. Те са твърде слаби, не се адаптират добре, и най-дребната промяна в средата наоколо ги засяга. Затова чисто биологически самците изчезват.
    Плюс в Британия учени разработват метод за правене на "сперма" от костен мозък, което ще даде възможността на два женски индивида за бебе. Smith is useless, smith saaad, smith cries.

Надявам се това да ти стига,
    искрено твоя... Аз.
    (надявам се ръката ти да ти прави добра компания за вечерта, тъй като едва ли има друго)
    пп. имам яка снимка, нали?
    Последно редактирано от Mrs. Smith_6 : 07-28-2015 на 21:42

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    (Не)уважаеми господине, може да се образоваш малко, преди да говориш такива простотии. Нещо да си чувал за Maри Kюри, открила радиоактивносттa и е първият носител на две Нобелови награди в две различни области (физика и химия)?
    Не е открила радиоактивността. Образовай се малко!

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Не е открила радиоактивността. Образовай се малко!
    Тя няма да попита защото се смята за всезнаеща, затова аз ще попитам: Какво е открила тогава?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Радия и полония.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Радия и полония.

И е допринесла за създаването на теорията за радиоактивността и за методи за изолиране на радиотопи. Може и ти да почетеш малко преди да се заяждаш.

Град
    Sedes Sancti Petri
    И е допринесла за създаването на теорията за радиоактивността и за методи за изолиране на радиотопи. Може и ти да почетеш малко преди да се заяждаш.
    Промени си май мнението.

Не се заяждам. Казвам само, че не тя е открила радиоактивността, не че не е участвала в разработването на теорията. А постиженията и като учен наистина са големи.

Цитирай Първоначално написано от Mrs. Smith_6 Виж мнението
    1. А каква е целта на живота според вас?
    2. Не съм казала, че повечето мъже искат връзка, казах че повечето ХОРА искат връзка (не мъже или жени а хора... като цяло). Прословутият ви сайт за man going their own way е нелеп, но поне сега вече разбирам откъде взе тези твой аргументи. Прочетох го и забелязах, че вместо да реагират срещу предполагаемата "дискриминацията срещу тях", те са се заклели да не се женят и да нямат деца (така да се каже... да станат лесбийки /това беше шега, не се хващайте за тази сламка ами се удавете/; //а това беше препратка към поговорка, надявам се да сте зацепили//; ///а това беше жаргон, извинете ме, че трябва да се обяснявам, но не знам дали речникът ви е остарял колкото и виждането ви за света///). Нека се върнем на mgtow.. не знам дали движението има сила отвъд "disgruntled douchebags talking shit about women on the Internet." Прочетох във foq как тези мъже виждат въздържанието си от жени като удар, който трябва да накаже жените. В светогледа на повечето от тези MGTOWers, жените са създания подобни на сукуби, които съблазняват мъжете с цел експлоатация и са неспособни да живеят без тази експлоатация (и това е ясно изказано от тях). Но въпреки всичко най-непоносимото за мен беше как сайтът съветва, че при крайна нужда от жена, един мъж трябва да си вземе азиатка защото били по-кротки...
    Това е много зле направена генерализация. Да, има жени, които смятат, че мъжете са длъжни да ги гледат, но това е глупава причина да се зарежат всички жени, по същия начин както вашето поведение би било глупава причина да ме откаже от всички мъже.

3. Относно Япония... поне прочетете някоя статия преди да си отваряте устата.
    http://www.economist.com/blogs/econo...st-explains-16
    "The chief reason for the dearth of births is the decline of marriage. Fewer people are opting to wed, and they are doing so later in life. At least a third of young women aim to become full-time housewives, yet they struggle to find men who can support a traditional family. In better economic times potential suitors had permanent jobs as part of the “lifetime employment” system."
    Ето ти причините... икономика, никаква пропаганда.

4. Колкото и да е важно делото на Паисий, а то наистина е... той не е бил репресиран от гледна точка за това дали може да постигне нещо в живота от цялото общество (а само от османците). Не може хилядолетия да те смятат за второ качество човек и после бум за два века всичко да е ок.
    Ама щом си подхванал с писане... да си чувал за едно малко нещо наречено Хари Потър. Тази книга доказва качествата си в широк аспект, като най-малко е най-продавана поредица за всички времена. А знаеш ли как авторката са и отказвали да публикуват книгата почти всички печатници в англия, а последния Нигел Нютон решил да я публикува само защото малката му дъщеря прочела книгата и го накарала, като направил само 500 копия (защото очаквал никой да не я прочете ... *кхъм* защото жена /олеле боже/ я е написала) и не издал пола й в тях - пишело е само че автора се казва J.K Rowling - предполагаемо мъжко име и бум бестселър.
    И сега лек урок по история. Царица Семирамида. Тя става царица на Асирия към 700 година преди хр. Властва сама 42 години и изгражда една от първите империи с високо културно, военно и творческо равнище и после предава властта на сина си - Ниний. Царете след нея презират дълбоко жените и постепенно заличават следите от нейното царуване, за да не се помни, че една владетелка се е справяла по-добре от тях.
    Е как братче да бъдеш жена и да си значима.
    Дори в шибаната библия, която е била така значима за миналото, пише как жените не трябва да се обаждат и прочие (ако държиш ще ти извадя цитати)
    Какво ще кажеш за папеса Йоана, която докато я смятали за мъж е била обичана и тачена, а когато разбрали истината била пребита на място и от тогава има ритуал за проверяване на пола на папата... егати.

5. за твоето номер 6.... ти май си наистина някакво хлапе... нямаш елементарни знания по биология. При размножаването се взима една хромозома от единия индивид и една от другия. Плюс .... не мутира само мъжкия, нито само женския ген.
    А и явно и нищо не знаеш за секса тъй като смяташ че "Идеята, че жената трябва да е девствена идва от това, че тя може да ражда ограничен брой пъти". Какво общо има девствеността й с това, че може да ражда ограничен брой пъти?
    Ето ти много лесен пример (като за теб): Имаме баскетболна топка и да кажем, че има само определен брой напомпвания. Тя се надува с игла и помпа (надявам се да знаеш). Ако аз взема дадената игла и я пъхна без да я надувам и после я извадя... това няма по никакъв начин да промени броя на напомпванията.

Ето ти няколко полезни факта... бъдещето безусловно принадлежи на женските поради една проста причина - има все по-малко сперматозоиди, съдържащи мъжки гамети. Те са твърде слаби, не се адаптират добре, и най-дребната промяна в средата наоколо ги засяга. Затова чисто биологически самците изчезват.
    Плюс в Британия учени разработват метод за правене на "сперма" от костен мозък, което ще даде възможността на два женски индивида за бебе. Smith is useless, smith saaad, smith cries.

Надявам се това да ти стига,
    искрено твоя... Аз.
    (надявам се ръката ти да ти прави добра компания за вечерта, тъй като едва ли има друго)
    пп. имам яка снимка, нали?
    Бих излъгал ако коментара ти не ме кара да се смея, но това не значи че има нещо вярно в него, а точно обратното.

1. Целта се избира от всеки за себе си. Това да кажа моята няма да помогне за нейното неизбежно осъществяване.

2. Това с mgtow беше дадено да контрастира на глупостта, която написахте, че всички търсят половинка. Това движение колкото и да не ти се вярва( а на мен да не ми пука ) се разраства, и неизбежно води след себе си последиците. Не мога да разбера защо игнорирахте така неучтива моя прекрасен коментар, че в напредналите страни браковете и раждаемостта падат под допустимите за демографски и икономически растеж. Фактът че в Саудитска Арабия това не е така показва правия път.

3. Има разлика между "they struggle to find men who can support a traditional family" и "there are no men able to support a traditional family". Нали има? Това че не могат да открият не значи че няма, просто не се интересуват от тях.
    А и да, Япония има 200%+ дълг като процент от GDT и скоро ще фалира. Това всеки що-годе умен го знае. Малко разбират че ние сме на опашката след тях(може би не първите, но пак сме си на опашката).

4. Това за Паисий не може да бъде потвурдено или отхвърлено, освен ако не си очевидка, разбира се. Но начина по който османците унищожават българската книжнина показва, че едва ли са се държали с него добре=>е бил потискан=>може да се сведе до идеята на спора, като пример.
    Чел съм хари потър. Не знам дали това за името е вярно, това пътите в които се опитала да я издаде го знам, както и начина по който е била одобрена(от момиченцето). Чел съм 1 и 2 част на книгата. Не знам какво трябва да ти е IQ-то за да ти стане любимата книга. Има история като за 5 годишни, сюжета е по-праволинеен от магистрала, а начинът по който хари е бил спасен първоначално от убиване ми е гнусен. Личи си че е писан за влюбени псевдоидеалистки тийнейджърски гейчета и момиченца, които вярват че света е розов. Това лошия да го дават в началото на книгата е най-тъпото нещо на света, а начинът по който действието(с тъй неочаквания щастлив край) е разтеглено толкова страници ме накара да зарежа втората книга. Сериозно! Защо мислиш чее добра? Става за заместител на Мечо Пух, ама за сериозни хора и размисли, това е непонятно.
    Тази царица ми изглежда твърде облечена във легенди. То и аз мога да вкарам Великата Сила На Херкулес, но дори някакъв човек наистина някога да е съществувал, едва ли е бил син на Бог. Дай пример с образ по-близък някак, например от христа на сам, да нямаме сведения само от притчи, басни и легенди, това е смешно.
    Да, в библията жената е потисната. Но и велик Китайски владетел жена не познавам.
    Това за папатеса йоана не е ли мит. Имам впредвид и аз мога да кажа че съм папата, ама полза- никаква. Дори уикипедия е на моето мнение, а тя е свободна.

5. Идеята не е че и двата пола не мутират, идеята е че мъжкия има по-голямо потомство и така те остават, нали фащаш ли или да ти го напиша пак?
    Това за баскетболната топка беше излишно, и дори не беше хумористично(а очаквах нещо да ме разсмее пак). Жената ражда веднъж на минимум 9 месеца, мъжът може да прави поколение няколко пъти на ден. Мъжът трябва да оправи колкото се може повече жени, докато женската трябва да избере най-добрия мъжки. Следователно женска, която вече го е правила с друг няма толкова висока стойност, тя вече е направила избор. Мъжкият от друга страна може да си ебе спокойно цялото стадо. Ще го обясня с баскетболни топки ако малката ти кратунка не го побере.

Ъм това за сперма от гръбначния стълб....Не го бях чувал признавам. Но съм чувал за опити сизкуствени кувиози(жени). Май в бъдещето ще има огромна преграда мъжду два мразещи се пола. И очевидно пак ние ще победим, щом сме го направили в миналото за да се стигни до това "потисничество" в библията.

Само не разбрах защо името ти е Mrs а не Ms, все пак не си ми жена, а не мога да си представя такъв глупак който да се е оженил за теб(дори J.K.Rowling не е толкова тъпа(опит за удар под кръста по детински начин, обяснява се по-долу)).

Много здраве от мен, поздрави на многобройните ти вибратори.

ПС. Снимката ти е дебилна, детинска и хумористична. Това може да се очаква от някой с детско мислене(Подобно на някое от моите въображаеми аз-з), а факта че отделяш толкова време в занимавки с моите тези, чието оборване не ще те докара до никъде(или пък не? Може да чуем и твоето мнение.), ме навежда на мисълта:

Дубликат с горния коментар, да го еба.

сбогом жесток свят

Цитирай Първоначално написано от Mrs. Smith_6 Виж мнението

сбогом жесток свят
    Научи се да слагаш снимка.

Ах, че и нахално ми е гласувала в анкетата!!!

Мега фен Аватара на tori
    Интересна причинно-следствена връзка. Мхм.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Интересна причинно-следствена връзка. Мхм.
    Фен съм на лаконичността, но трябва да има поне малко описание на това за какво да те ебат калинките говориш?

5. Отглеждането вляе, но не контролира изявите на човек. Албърт Анщайн са го смятали за идиот и са се държали с него като с идиот, но не е станал идиот. Мнението ми не е предизвикано само от отглеждането ми, но и от наблюдаването на околния свят в продължение на няколко години. Българите сме били потискани в робството си, но това не е спряло паисий хилендарски да напише история славянобългарска и да покаже патриотични начини за борба срещу османците. => Ако наиситина жените са щели да измислят нещо, образованието и отношението към тях не може самостоятелно да ги спре от осъществяването на идеите им. Нищо не чух за по-съвременните открития: от 20-21 век, все пак и сега се правят вели открития...пак от мъже.

6. И мъжът и жената според чистия морал трябва да са девствени при женитба. Но както и ти изтъкна, ние сме просто животни. В обществата на бозайниците един мъжки оправя цялото стадо(или поне 5+ индивида). Идеята, че жената трябва да е девствена идва от това, че тя може да ражда ограничен брой пъти, и следователно те трябва да са в полза на съвременния и партньор. Това се крепи още в старите традиции: жените са тук за да дават продължение на добрите гени на мъжкия. Мутацията в мъжккия индивид предизвиква еволюция. Замисли се: ако се роди съвършен мъжки и съвършен женски екземпляр, кой ще остави по-голямо поколение и кой ще е по-добър за вида като цяло?
    Първо ще направя едно пояснение - жена съм, но думите ти не ме обиждат. Това, което ме провокира да пиша, е че в аргументите ти има пропуски. Може би ако ги видиш, мнението ти ще се промени. Написаното за Айнщайн няма да го коментирам, защото това, че е бил двойкар, е мит. Можеш да провериш, има много биографии написани за него. В примера с Паисий Хилендарски, от друга страна, вече се вижда пукнатина в логиката ти. Когато той е написал "История славянобългарска", не са били много хората, които са се осмелявали да направят каквото и да е против Османското владичество. Случая с Паисий е по-скоро изключение отколкото правило. Масата българи са били потиснати и обезверени, и това не им е позволявало да се развиват в каквато и да е сфера. В същото време хората от други народи са минали през ренесансовата епоха, направили са велики научни открития, политическите системи са претърпявали преврати и изкуството е било в пика си. Това според теб значи ли, че българите са по-глупав и по-нескопосан народ? По същия начин жените са били репресирани в продължение на хилядолетия, и само в много редки случаи са успявали да разбият табуто и да навлязат дълбоко в дебрите на науката, политиката, изкуството и т.н докато много мъже са преуспявали. Дори днес в не малко държави не се допуска жените да ходят на училище. Пример за това е пакистанската ученичка Малала Юсафзаи, която миналата година беше простреляна в главата докато е пътувала в училищния автобус, защото открито изявявала гражданската позиция, че жените трябва да имат право да ходят на училище. Тя все пак оцелява, и продължава да се бори за правата на жените в Пакистан. Колко мъже в историята на света са били прострелвани за това, че искат да ходят на училище?

Някой преди мен ти даде примери и за други жени, най-интересният от които (за мен поне), е историята на Розалинд Франклин. Тя е един от основоположниците на съвременното знание за ДНК-то. Целия труд на Уотсън и Крик (за който те получават Нобелова награда) се базира на откритото от Франклин. Дори самите Уотсън и Крик казват, че Франклин е трябвало да получи Нобеловата награда заедно с тях, защото без нейнините постижения, за тях щеше да е невъзможно да измислят модела на ДНК молекулата. А той, както сигурно знаеш, има огромен принос за развитието на науките и на медицината. Все пак, повечето хора са чували само за Уотсън и Крик, Франклин е в тяхната сянка.

Малко се отклоних. Въпросът е, че Юсафзаи и Франклин ми напомнят на Паисий в едно отношение. Той е бил мъж в едно репресирано общество, и все пак е постигнал нещо велико. Те са била жени, част от репресирана (поне за мястото и времето ) група, и все пак са постигнали нещо велико. Това не ги ли прави равни? Същото важи и за много други жени, които бяха изброени в темата, но които ти удобно реши да игнорираш.

Изказванията ти за морала също седят някак недообмислени. Такова нещо като чист морал няма Моралът е безкрайно субективно и разтегливо понятие, той се определя от обществото и от индивида. Тоест за чий морал говориш ти? За твоя, за моя, за морала на древните гърци или за морала на Хитлер? Изказванията ти за мутациите и еволюцията също са далеч от истината. Завършила съм генетика (не че се хваля ), и нещата просто не стоят така. Мутацията и еволюцията нямат нищо общо с пола. Факт е, че ако съществуват съвършен мъжки и съвършен женски екземпляр, мъжкия ще може да разпространи съвършените гени по-успешно от женската. Но същото важи и в обратния случай, нали? Ако имаме мъжки и женски екземпляр, които носят някакво генетическо заболяване или някой вирус, мъжкия пак ще успее да разпространи "разваления" ген или вируса по-успешно от женската Тоест това не е признак, по който можеш да определиш мъжкият пол като по-велик.

И най-накрая искам да завърша със следното. Не съм написала всичко това за да те обидя или за да те дразня. Напротив, струва ми се, че си мислещ и умен младеж, и би ми било интересно да си говоря с теб. Пиши ми лично съобщение ако искаш. Ако не, надявам се че след няколко години мнението ти ще се промени. Цинизмът и шовинизмът никога не са довели до нещо добро, а интелигентността (поне според мен) не е само ум и начетеност, а и възпитание и толерантност
    Последно редактирано от Жена : 07-30-2015 на 13:50

Цитирай Първоначално написано от Жена Виж мнението
    Първо ще направя едно пояснение - жена съм, но думите ти не ме обиждат. Това, което ме провокира да пиша, е че в аргументите ти има пропуски. Може би ако ги видиш, мнението ти ще се промени. Написаното за Айнщайн няма да го коментирам, защото това, че е бил двойкар, е мит. Можеш да провериш, има много биографии написани за него. В примера с Паисий Хилендарски, от друга страна, вече се вижда пукнатина в логиката ти. Когато той е написал "История славянобългарска", не са били много хората, които са се осмелявали да направят каквото и да е против Османското владичество. Случая с Паисий е по-скоро изключение отколкото правило.
    Да, той може да е изключение от правилото, но показва че великия човек става велик дори и ако е бил потискан.

Масата българи са били потиснати и обезверени, и това не им е позволявало да се развиват в каквато и да е сфера. В същото време хората от други народи са минали през ренесансовата епоха, направили са велики научни открития, политическите системи са претърпявали преврати и изкуството е било в пика си. Това според теб значи ли, че българите са по-глупав и по-нескопосан народ?
    Разбира се! Всеки народ заслужава съдбата си. Ако ние сме били под османска власт, това е било защото сме го заслужили заради "нескопосаност".

По същия начин жените са били репресирани в продължение на хилядолетия, и само в много редки случаи са успявали да разбият табуто и да навлязат дълбоко в дебрите на науката, политиката, изкуството и т.н докато много мъже са преуспявали. Дори днес в не малко държави не се допуска жените да ходят на училище. Пример за това е пакистанската ученичка Малала Юсафзаи, която миналата година беше простреляна в главата докато е пътувала в училищния автобус, защото открито изявявала гражданската позиция, че жените трябва да имат право да ходят на училище. Тя все пак оцелява, и продължава да се бори за правата на жените в Пакистан. Колко мъже в историята на света са били прострелвани за това, че искат да ходят на училище?
    Това, че е имало жени които въпреки това потисничество са ставали известни, показва, че великите хора стават велики(както и преди казах) без значение от обстоятелствата. И въпреки това великите мъже са повече.

Някой преди мен ти даде примери и за други жени, най-интересният от които (за мен поне), е историята на Розалинд Франклин. Тя е един от основоположниците на съвременното знание за ДНК-то. Целия труд на Уотсън и Крик (за който те получават Нобелова награда) се базира на откритото от Франклин. Дори самите Уотсън и Крик казват, че Франклин е трябвало да получи Нобеловата награда заедно с тях, защото без нейнините постижения, за тях щеше да е невъзможно да измислят модела на ДНК молекулата. А той, както сигурно знаеш, има огромен принос за развитието на науките и на медицината. Все пак, повечето хора са чували само за Уотсън и Крик, Франклин е в тяхната сянка.
    Частните случаи не могат и не трябва да се взимат впредвид при откриване на закономерност.

Малко се отклоних. Въпросът е, че Юсафзаи и Франклин ми напомнят на Паисий в едно отношение. Той е бил мъж в едно репресирано общество, и все пак е постигнал нещо велико. Те са била жени, част от репресирана (поне за мястото и времето ) група, и все пак са постигнали нещо велико. Това не ги ли прави равни?
    Паисий може да е бил велик човек, но е далеч от най-великите. => Това че са равни не показва нищо.

Същото важи и за много други жени, които бяха изброени в темата, но които ти удобно реши да игнорираш.
    Но не съм ги игнорирал без причина.

Изказванията ти за морала също седят някак недообмислени. Такова нещо като чист морал няма Моралът е безкрайно субективно и разтегливо понятие, той се определя от обществото и от индивида. Тоест за чий морал говориш ти? За твоя, за моя, за морала на древните гърци или за морала на Хитлер? Изказванията ти за мутациите и еволюцията също са далеч от истината. Завършила съм генетика (не че се хваля ), и нещата просто не стоят така. Мутацията и еволюцията нямат нищо общо с пола. Факт е, че ако съществуват съвършен мъжки и съвършен женски екземпляр, мъжкия ще може да разпространи съвършените гени по-успешно от женската. Но същото важи и в обратния случай, нали? Ако имаме мъжки и женски екземпляр, които носят някакво генетическо заболяване или някой вирус, мъжкия пак ще успее да разпространи "разваления" ген или вируса по-успешно от женската Тоест това не е признак, по който можеш да определиш мъжкият пол като по-велик.
    Според еволюцията само най-добрите индивиди се размножават => Генетично недостоен мъжки няма да може да се размножи, както и генетично недостойна женска. Но генетично подобрен мъжки има по-голямо поколение от генетично подобрена женска => еволюцията зависи повече от мъжките, отколкото от женските генетични мутации.

Тоест това не е признак, по който можеш да определиш мъжкият пол като по-велик.
    Изказванията ми в тази посока не бяха с цел да покажат мъжкия пол като по-велик, а да оправдая нуждата женската да е девствена при брак и защо това не е дотам осъществимо при мъжките. Арабите имат по 3+ жени, и не ми приличат на сърдити от този факт: нито жените, нито мъжете.

И най-накрая искам да завърша със следното. Не съм написала всичко това за да те обидя или за да те дразня. Напротив, струва ми се, че си мислещ и умен младеж, и би ми било интересно да си говоря с теб.
    Благодаря...предполагам.

Пиши ми лично съобщение ако искаш.
    Ако искам.

Ако не, надявам се че след няколко години мнението ти ще се промени. Цинизмът и шовинизмът никога не са довели до нещо добро,
    ценизмът - да, но умерен шовинизъм е необходим за защита на обществото и индивида от грешни идеи.

а интелигентността (поне според мен) не е само ум и начетеност, а и възпитание и толерантност
    Възпитание тук няма нужда да показвам, за хората тук и стотинка не давам. Изслушвам мненията им с цел да обогатя своите мисли, но не смятам че аз мога да повлияя на техния или те на моя живот=> доброто отношение не би ми помогнало с нищо. Освен това, когато хората са ядосани, те казват истината, а аз от лъжи полза нямам.

Толерантност човек може да проявява само до определена степен. Твърде голямата толерантност ще направи от умния човек глупак. Липсата на толерантност ще го направи "злодей". Най-добре е посредата, но винаги да се клони към безтолерантността.

Реших да върна някое от по-старите ми творения.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си