.
Отговор в тема
Страница 1 от 18 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 444
    Повече от фен Аватара на Pos7_

Може би Бог съществува?

След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?Създаването на вселената е описано в библията , точно така както и учените ни казват.Това много ме шокира и замисли. Защо сме тук? Не мисля, че хората сме плод за еволюция. Ние сме отделен вид, нямаме почти нищо общо с животните. Имаме различни емоции за разлика от тях. Смеем се, плачем, неща които те не могат никога да изпитат. Дали наистина живота на земята , не е просто един тест за нашите души. За това какви сме и дали заслужаваме следсмъртен вечен и щастлив живот.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    По едно време даваха един научно- популярен сериал за история на археологията и в един епизод даваха за някакви баща и двама синове, непрофесионални археолози, които в една пещера в Палестина откриват сандък, който отговаря на библейското описание на Свещения Кивот. След това обаче Палестинското правителство прикрива случая и от тогава никой не го е виждал.

Може би звучи глупаво, но тогава се прекръстих за първи път с истинска вяра, преди това не бях вярващ, въпреки че учих известно време в семинария.

Повече от фен Аватара на Pos7_
    Аз също не съм бил вярващ и сега не мога да се нарека, защото не го усещам истински. Въпроса е , че в Библията изобщо няма празни приказки, всичко има някаква логика, Корана също. Исляма казва, че за да е жив човека, трябват 3 неща.
    1. Храна за тялото - храната която ежедневно ядем
    2. Храна за ума - знанието, учението
    3. Храна за душата - вярата в Бог
    Тези 3 неща са нужни на един човек, за хубав и пълноценен живот. До голяма степен е доста вярно това. Лично аз не познавам атеист, който може да се нарече истински щастлив.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Няма как тези религии да имат толкова много последователи ако свещените им книги не са логични , а и отделно едни от най- великите учени са били силно вярващи. Нютон дори е писал теологични трактати (въпреки че смятат физиците за атеисти).

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pos7_ Виж мнението
    След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?Създаването на вселената е описано в библията , точно така както и учените ни казват.Това много ме шокира и замисли. Защо сме тук? Не мисля, че хората сме плод за еволюция. Ние сме отделен вид, нямаме почти нищо общо с животните. Имаме различни емоции за разлика от тях. Смеем се, плачем, неща които те не могат никога да изпитат. Дали наистина живота на земята , не е просто един тест за нашите души. За това какви сме и дали заслужаваме следсмъртен вечен и щастлив живот.
    и животни са изпитвали такива неща като радост, щастие, любов, тъга, скръб, и пр.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и животни са изпитвали такива неща като радост, щастие, любов, тъга, скръб, и пр.
    Комунист, червен заслужаваше анатема и си я получи.

Според Светата Църква животните нямат душа.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Открил си топлата вода, продължавай в същия дух.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Голям фен Аватара на Smith_6

Хората почват да вярват в бог когато осъзнаят че са стари и започнат да се замислят че няма да са вечно живи. Най-лесният начин за един глупак да избяга от мисълта че скоро няма да го има е да си представи че някъде там животът му ще продъжи. Колкото до вярата като институция, тя е създадена с цел подчиняване на масата роби да не убиват господарите се, да не се самоубиват(не трябва да се губи работна ръка), и дори да имат страхопочитание към тези хора, създали религията(целта на хората с власт е една- повече власт).

Ако наистина някой е създал всичко, то няма причина той да не може да се открие, няма причина да не се покаже. Какво, да не би да няма достатъчно вярващи тъпанари които не са се молили да го видят? Не. Той просто не съществува. Набийте си го в празните глави: ние сме животни, въглеводородни съединение, добри компютри. Няма причина да се мислим за нещо повече от просто напреднал компютър, чувствата са плод на еволюцията с цел събирането ни в групи и по-лесното оцеляване, чувствата нямат по-дълбок смисъл, не се влюбваме заради по-висша идея от нашето размножаване.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?
    ми кой е създал бог бе умник, как от нищо е станало бог
    виж как сам си оборваш измислиците

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Smith_6 Виж мнението

Хората почват да вярват в бог когато осъзнаят че са стари и започнат да се замислят че няма да са вечно живи. Най-лесният начин за един глупак да избяга от мисълта че скоро няма да го има е да си представи че някъде там животът му ще продъжи. Колкото до вярата като институция, тя е създадена с цел подчиняване на масата роби да не убиват господарите се, да не се самоубиват(не трябва да се губи работна ръка), и дори да имат страхопочитание към тези хора, създали религията(целта на хората с власт е една- повече власт).

Ако наистина някой е създал всичко, то няма причина той да не може да се открие, няма причина да не се покаже. Какво, да не би да няма достатъчно вярващи тъпанари които не са се молили да го видят? Не. Той просто не съществува. Набийте си го в празните глави: ние сме животни, въглеводородни съединение, добри компютри. Няма причина да се мислим за нещо повече от просто напреднал компютър, чувствата са плод на еволюцията с цел събирането ни в групи и по-лесното оцеляване, чувствата нямат по-дълбок смисъл, не се влюбваме заради по-висша идея от нашето размножаване.
    Да, само старите вярват в Господ, откъде получаваш информацията си, много е точна.

I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    ми кой е създал бог бе умник, как от нищо е станало бог
    виж как сам си оборваш измислиците
    Ахахахаха.

TS гърлите имаха шанс преди да покажат някаква мозъчна активност в собствената си нелепа тема но се провалиха
    тъй че да не се обаждат когато явно не знаят какво да кажат
    искат се някакви умения да напишеш някой ред малко или много

Град
    Dreamland
    TS гърлите имаха шанс преди да покажат някаква мозъчна активност в собствената си нелепа тема но се провалиха
    Разбрахме, че не разбираш концепцията за Господ, едюкицирай се: https://en.wikipedia.org/wiki/God.

П.П. Така е, когато всички пишат (критика), но никой не чете. Ти си жив пример. Danke.
    Последно редактирано от dreamwalker : 07-24-2015 на 21:38

нищо няма да чета, ще напишеш квото мислиш иначе съм ти казал че ти нямаш възможност да мислиш
    послее още няколко хора ти го казаха
    точка по въпроса

Град
    Dreamland
    нищо няма да чета
    Не се и съмнявам.

Exclamation M

Следя ти коментарите и вече се убедих, че ги пишеш само и само колкото да напишеш нещо! Има и други неща които да правиш когато ти е скучно, но това да ни вбесяваш с излишните ти коментари, не е хубаво! На въпроса ти кой е създал БОГ:

Моисей писал: „О, Йехова, ... преди да се родят планините и да дадеш начало на земята и света сякаш с родилни болки, от безпределни времена до безпределни времена ти си Бог!“ По подобен начин в писмото на Юда за Бога се казва, че съществува от „миналите времена, сега и за цялата вечност! Макар да ни е трудно да схванем идеята за вечен Бог, можем да разберем, че тя има смисъл. Ако някой друг беше създал Бога, тогава той щеше да е Създателят. Библията обаче обяснява, че Йехова е този, който е ‘създал всичко’.Освен това знаем, че в определен момент вселената я е нямало. Откъде се е появила??

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Genasis Виж мнението
    Следя ти коментарите и вече се убедих, че ги пишеш само и само колкото да напишеш нещо! Има и други неща които да правиш когато ти е скучно, но това да ни вбесяваш с излишните ти коментари, не е хубаво! На въпроса ти кой е създал БОГ:

Моисей писал: „О, Йехова, ... преди да се родят планините и да дадеш начало на земята и света сякаш с родилни болки, от безпределни времена до безпределни времена ти си Бог!“ По подобен начин в писмото на Юда за Бога се казва, че съществува от „миналите времена, сега и за цялата вечност! Макар да ни е трудно да схванем идеята за вечен Бог, можем да разберем, че тя има смисъл. Ако някой друг беше създал Бога, тогава той щеше да е Създателят. Библията обаче обяснява, че Йехова е този, който е ‘създал всичко’.Освен това знаем, че в определен момент вселената я е нямало. Откъде се е появила??
    Няма да прочете поста ти, мисли, че е излишно натоварване.

не съм ти чел писанките за господа
    ама мисля че ако ти подам банан ще ми се усмихнеш

Град
    Dreamland

Wink

ама мисля че ако ти подам банан ще ми се усмихнеш
    "не съм ти чел писанките за господа" То аз ще се учудя ако въобще четеш нещо

ти Кофе Бабоне ли беше

Не аз съм баща ти

ОБАЧЕ
    не мога да отрека че дявола съществува

знам че циганите били много вярващи
    евангелисти

Генади теб поне лесно мога да те манипулирам

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    Пича няма какво да каже и се опитва да тролва.
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си