При нас Господ е Христос, затова ние сме християни, а религията ни се казва християнство. Та се чудя, защо при вас религията ви се казва ислям, пророка Мохамед, а богът Аллах? Каква е логиката?
Аллах на арабски значи Бог. Ислям значи подчинение на Бог (корен на думата е "salaam",което значи мир). Доколкото знам името Мохамед е от преди Исляма.
Защо да няма логика?
P.S. името на вашия "Господ" е Йешуа (Йешу) бен Йосиф (Йешуа синът на Йосиф). Първите хора, последвали учението му (евреи) също са го наричали така.
Последно редактирано от Liora : 07-29-2015 на 14:51
Благодаря.
А, я и ти отговори на въпросите ми:
''На какво се основава Християнстовото според теб ? А Юдаизмът ? А Ислямът ?''
Ако може.
П.П. Искам и от теб да чуя нещичко, понеже, да си призная на npp някои неща не му разбирам (само аз ли съм този който не схваща за какво ми говори npp ?)
Последно редактирано от defender : 07-29-2015 на 14:53
^ Искам да кажеш по-конкретно за второто (според Матей) изкушение.
какво да кажа за него?
Ако Исус е Бог, защото изкушението е било да изпита вярата си в Бог?
Защото е имал освен Божествено и човешко естество, а дявола има достът да изкушава човека още от времето на Адам.
Дявола изкушава човешкото в Него (един вид опитва се да противопостави в него тялото на разума т.е. да противопостави човешкото му естество на божественото).
Не гледаш ли че дявола все го изкушава с телесни неща (хвърли се, давам ти земни царства и други), а Бог го побеждава с разум.
Последно редактирано от defender : 07-29-2015 на 15:07
Не мога да възприема обяснението ти. Конкретното изкушение не е било просто да изпита вярата си в Бог, а да провери дали наистина е този, за който се мисли, а именно сина Божий.
Ама дявола може да Му говори какво си иска, на тебе тва дето Му говори дявола ли ти е критерия за истина.
Ти май тва искаш да ми вмениш.
просто е бил подложен на това изпитание за да се засвидетелствува пред цялата вселена, че именно Той е Божият Син, не само на слово, но и на дело, не само по име, но и по достойнство, защото издържа 40 дена в пустинята без никаква храна, и после издържа изпитанието, на което дяволът Го подложил
npp, ти все още не ми отговори на въпросите:
''На какво се основава Християнстовото според теб ? А Юдаизмът ? А Ислямът ?''
П.П. С няколко думички/изречения.
всяка една човешка религия се основава на своите (си) неща, но аз не съм пратен от сегашното християнство и затова и не го проповядвам, но свидетелствувам Словото на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, така е вярвал/ходил във вярата и всеки един от истинските Светии на Новия Завет, затова и думата "християнство" не е използвана/я няма в книгите на Новия Завет
Накратко казано: Християнството се основа на дела и разкаяние, които придобиват сила заради заслугите на Христос, Който чрез изкуплението възпълва Божията справедливост, която нито един човешки пророк или творение не може да възпълни, ако няма Божествен произход, защото разликата между човек и Бог е безгранично голяма.
Исляма и Юдаизма се основават на гордост и лицемерно добро, така ми се струва.
Последно редактирано от defender : 07-29-2015 на 16:56
Бях дал едно клипче за Стария завет и не получих коментар за него ;/. Ще опитам пак с друго:
https://www.youtube.com/watch?v=VF9wyKFMoWY