.
Отговор в тема
Страница 21 от 29 ПървиПърви ... 11171819202122232425 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Не ти предлагам любов,ти не заслужаваш.
    След всички либерални приказки и изведнъж това.

Голям фен Аватара на Liora
    Понякога ме дразниш.

Мега фен
    Гейове е имало и ще има навсякъде. И все пак Израел е много либерална (и гейска) страна.
    Хомосексуалните не са виновни че се раждат такива. Прочети "Мислиш ли вече за любов" на Хайнрих Брюкнер за да разбереш повече.
    Едно бебе не знае дори какво е мъж и жена, кое е вродена, тва се възпитава от средата.

Мега фен
    Нали знаеш какво пише в Трета книга Моисеева (Левит) за хомосексуализма.
    Какво мислиш като една последователка на юдеизма.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Едно бебе не знае дори какво е мъж и жена, кое е вродена, тва се възпитава от средата.
    Това се влияе от хормоните в тялото на майката.

Нали знаеш какво пише в Трета книга Моисеева (Левит) за хомосексуализма.
    Какво мислиш като една последователка на юдеизма.
    Знам. На мен хомосексуалистите не ми пречат, а и не съм никоя,за да ги съдя.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Ето какво мисли старозаветният Бог за наказанието на децата за греховете на родителите:

Осия, 14:1 "Опустошена ще бъде Самария, защото въстана срещу своя Бог: от меч ще паднат те, младенците им ще бъдат о камък разбити, и непразните им жени ще бъдат разсечени."
    Самуил, 15:3 "иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел."
    Исая, 13:16 "И младенците им ще бъдат смазани пред очите им; къщите им ще бъдат разграбени, и жените им обезчестени."
    Psalm, 137:9 "Happy is the one who seizes your infants and dashes them against the rocks."
    - странно защо това не фигурира в българския превод, сигурно им е станало неудобно
    Изход, 34:7 "Който пази (правдата и показва) милост в хиляди поколения, Който прощава вина, престъпление и грях, ала не оставя без наказание, Който за вината на бащите наказва децата и децата на децата до трета и четвърта рода. "
    Исая, 14:21 "Гответе клане за синовете му поради беззаконието на баща им, за да не въстанат и да не завладеят земята и да не напълнят вселената с неприятели."
    Псалм 135:10 Който порази Египет в неговите първородни, защото е вечна милостта Му.
    Последно редактирано от Corb1225 : 07-30-2015 на 16:03

Нима казваш, че Бог в началото като ни е създал не ни създал в съвършенство добри и в съвършено добри условия (райската градина), единственото нещо, което е наше е било свободата ни и Бог я изпитва по съвършен начин, чрез дървото за добро и зло в райската градина, а не чрез смърт, чрез убийства, насилие, бой, изнасилвания и други гадории както сега в сегашния свят в следствие именно на греха и изгонването ни от прекрасните условия в райската градина.
    Нима Бог ние поставил в тези условия на сегашния свят не защото сме си го заслужили заради греха, а защото така ни създал и е създал такъв свят по дефоут.

Че ние ако направим това, което казваш няма тогава да сме никакви християни или юдеисти И кво, да почна да вярвам в Мохамед и Аллах, че да съм отишъл в рая да правя секс с 72 девици хурии (което като ги изредя се връзва горе долу по 24 часа секс и ерекция на ден) и да ям по хиляди манджи и гозби - е как да ям като в също време правя секс, всъщност има вариант, ама трябва да ги лашкам девиците малко по-леко, че да не ми се разлее божествения таратор докато сърбам с божествената си лъжица, а божествената Кока-Кола със сламка и някой да ми я подава.
    Къде го в Корана го видя това с девиците?

Мега фен
    Знам. На мен хомосексуалистите не ми пречат, а и не съм никоя,за да ги съдя.
    не че аз ги съдя, но не мога да кажа на бялото черно.

Все едно да вляза в магазин за хранителни стоки да си купувам строителни материали и магазинерката като каже, че това не е правилно дето го правя, аз да я обвиня, че ме мрази.

в смисъл не можеш да обвиняваш някой, че назовава това, което смята за истина без да използва насилие.

Супер фен Аватара на Meth
    Къде го в Корана го видя това с девиците?
    Не съм срещал бройката им в Корана, но пише за тях, на много места. (Виж сура Вакиа)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Ето какво мисли старозаветният Бог за наказанието на децата за греховете на родителите:

Осия, 14:1 "Опустошена ще бъде Самария, защото въстана срещу своя Бог: от меч ще паднат те, младенците им ще бъдат о камък разбити, и непразните им жени ще бъдат разсечени."
    Самуил, 15:3 "3. иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел."
    Исая, 13:16 "И младенците им ще бъдат смазани пред очите им; къщите им ще бъдат разграбени, и жените им обезчестени."
    Psalm, 137:9 "Happy is the one who seizes your infants and dashes them against the rocks."
    - странно защо това не фигурира в българския превод, сигурно им е станало неудобно
    Изход, 34:7 "Който пази (правдата и показва) милост в хиляди поколения, Който прощава вина, престъпление и грях, ала не оставя без наказание, Който за вината на бащите наказва децата и децата на децата до трета и четвърта рода. "
    Исая, 14:21 "Гответе клане за синовете му поради беззаконието на баща им, за да не въстанат и да не завладеят земята и да не напълнят вселената с неприятели."
    Псалм 135:10 Който порази Египет в неговите първородни, защото е вечна милостта Му.
    ууубре, все едно гледам Рамбо 3, там дето ги зачеса с леката картечница, така се почувствах.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Не съм срещал бройката им в Корана, но пише за тях, на много места. (Виж сура Вакиа)
    Метх, в Корана какво се казва за хомо любовта?

И на мен не ми се вярва, че сексуалната ориентация се определя още в утробата на майката.
    Иначе, защо Бог/Аллах да създава два пола ?

Метх, в Корана какво се казва за хомо любовта?
    Забранена е.

Мега фен
    Душите на всички отиват в шеол,по-рядко в гехенна.
    в ада могат да отидат най-вече онези, които вършат достатъчно голямо духовно беззаконие, а също и онези, които причиняват зло на ближния си, иначе не би имало причина - едва ли Бог би допуснал да има неправда за цялата вечност

И на мен не ми се вярва, че сексуалната ориентация се определя още в утробата на майката.
    Иначе, защо Бог/Аллах да създава два пола ?
    За да има поколение.

За да има поколение.
    Еми да. Така, че не би трябвало Той да създава хора, които са хомосексуални. И според мен хомосексуалността идва от средата или от травма, а не е по рождение.

Мега фен
    Judaism

In mainstream Judaism there is no concept of a devil like in mainstream Christianity or Islam. Texts make no direct link between the serpent that tempts Eve in the Garden of Eden from Genesis and references to a Satan in the first book of Chronicles and in Job.In Hebrew, the biblical word ha-satan (השָׂטָן) means "the adversary" or the obstacle, or even "the prosecutor" (recognizing that God is viewed as the ultimate Judge[citation needed]). As much as the Devil exists in any form of Judaism, his role is as an adversary and an accuser which is assigned rather than assumed.

от уикипедия
    P.S. ето ти малко либерализъм.
    https://www.youtube.com/watch?v=34BeaVcBUfw
    точно фактът, че много от старозаветните вярващи не правеха (нужната) разлика между "Светлината"(истинския Бог) и "тъмнината"(лукавия) беше причината да не устоят в завета, затова и истинският Бог замени стария завет с Нов, чрез който вече тази разлика е представена достатъчно отчетливо, понеже истинският Господ Бог никога не е причинявал зло на когото и да било от човешките и другите одушевени същества, но именно "тъмнината" (беш)е "богът", който причинява(ше) зло(то) - има две отделни страни, а не един единствен Бог, който е добър и зъл...

"И книжниците и фарисеите доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята. Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея. И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята. А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече. Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Затова фарисеите Му рекоха: Ти сам свидетелствуваш за Себе Си; Твоето свидетелство не е истинно. Исус в отговор им рече: Ако и да свидетелствувам за Себе Си, пак свидетелството Ми е истинно; защото зная от къде съм дошъл и на къде отивам; а вие не знаете от къде ида или на къде отивам. Вие съдите по плът; Аз не съдя никого. И даже ако съдя Моята съдба е истинна, защото не съм сам, но Аз съм, и Отец, Който Ме е изпратил. И в закона, да, във вашия закон е писано, че свидетелството на двама човека е истинно. Аз съм, Който свидетелствувам за Себе Си; и Отец, Който Ме е пратил, свидетелствува за Мене. Тогава Му казаха: Где е Твоят Отец? Исус отговори: Нито Мене познавате, нито Отец Ми; ако познавахте Мене, бихте познавали и Отца Ми. Тия думи Той изговори в съкровищницата, като поучаваше в храма; и никой не Го хвана, защото часът Му не беше още дошъл. И пак им рече Исус: Аз си отивам; и ще Ме търсите, но в греха си ще умрете. Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? Затова юдеите казаха: Да не би да се самоубие, че казва: Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? И рече им: Вие сте от тия, които са долу; Аз съм от ония, които са горе. Вие сте от този свят; а Аз не съм от този свят. По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си; защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете. Те, прочее, Му рекоха: Ти кой си? Исус им каза: Преди всичко, Аз съм именно това, което ви казвам. Много нещо имам да говоря и да съдя за вас; но Този, Който Ме е пратил, е истинен; и каквото съм чул от Него, това говоря на света. Те не разбраха, че им говореше за Отца. Тогава рече Исус: Когато издигнете Човешкия Син, тогава ще познаете, че съм това което казвам, и че от Себе Си нищо не върша, но каквото Ме е научил Отец, това говоря. И Този, Който ме е пратил, с Мене е; не Ме е оставил сам, Аз върша всякога онова, което е Нему угодно. Когато говореше това, мнозина повярваха в Него. Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите. А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви казах истината, която чух от Бога. Това Авраам не е сторил. Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога. Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 3-44

Еми да. Така, че не би трябвало Той да създава хора, които са хомосексуални. И според мен хомосексуалността идва от средата или от травма, а не е по рождение.
    Може и да си прав.

Може и да си прав.
    Все пак, всеки си има различен начин на мислене и достоверността на повечето неща е въпрос на гледна точка.
    Бтв, учените наистина лъжат за някои неща.
    Както веднъж беше ми припомнил един потребител от форума - дори не е сигурно дали хора наистина са кацали на Луната или дали в звездите наистина има водород...

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    точно фактът, че много от старозаветните вярващи не правеха (нужната) разлика между "Светлината"(истинския Бог) и "тъмнината"(лукавия) беше причината да не устоят в завета, затова и истинският Бог замени стария завет с Нов, чрез който вече тази разлика е представена достатъчно отчетливо, понеже истинският Господ Бог никога не е причинявал зло на когото и да било от човешките и другите одушевени същества, но именно "тъмнината" (беш)е "богът", който причинява(ше) зло(то) - има две отделни страни, а не един единствен Бог, който е добър и зъл...
    Искаш да кажеш,че в Стария завет има намеса на дявола?

Мега фен
    и защо въобще човек трябва да се води по някаква религия за да разбере в какво да вярва, след като може много по-добре да осмисли вярата си ако предаде сърцето си на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, нима религията е по-голяма(по-горна) от Него?!, а описаните вярвания в статията изглеждат така сякаш произхождат от света на мъртвите (нещо като от умрял писмо)

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и защо въобще човек трябва да се води по някаква религия за да разбере в какво да вярва, след като може много по-добре да осмисли вярата си ако предаде сърцето си на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, нима религията е по-голяма(по-горна) от Него?!, а описаните вярвания в статията изглеждат така сякаш произхождат от света на мъртвите (нещо като от умрял писмо)
    Постнах този линк защото някои въобще не са запознати с Юдаизма.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Искаш да кажеш,че в Стария завет има намеса на дявола?
    Старозаветният Бог притежава повече качества на дявол, отколкото на Бог. С прискърбие виждам, че клипчетата, които дадох, са игнорирани. А днес дадох и малко цитати. Бог може ли да е:
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си