Meth,това го забелязах и аз.От доста време чета този раздел на форума.
Може ли всеки, който поиска, да приеме юдаизма? Защото знам, че за евреин се брои само човек, който има майка еврейка.
Може,обаче не е лесно.Трябва да има смислена причина да го направи.
Лиора, ако наистина се казваш така, името ти е много хубаво. Обичам светли имена.
А на колко си?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Например не може да приемеш тази религия ако нямаш намерение да я практикуваш.В повечето синагоги не биха позволили на някой да приеме юдаизма само за да се ожени/омъжи за евреин/еврейка.Трябва да си наясно,че приемането на юдаизма (и на която и да е друга религия) е отговорност,защото религията ти се превръща в начин на живот.Много зависи от синагогата и от общността,в която ще попаднеш.
Не,няма да разрушат палестинска къща.Не си задължен да живееш в Израел.
Когато бях на 10-12 , не си спомням вече , се помолих на Юда за едно желание. Това желание не само , че не се сбъдна , но на всичкото отгоре може да съм се обрекъл доживот , но съм си го заслужил , като съм такъв тъпанар. Да смениш религията е най-голямата грешка , повярвайте ми. Гледах един клип , в който Иисус помага на сатанист.
https://www.youtube.com/watch?v=6l7A4cQHxuY
Знаех си го. Още от малък имах такова предчувствие, вече съм убеден!