нпп, ти си невероятен конвертор на думички.
Можеш ли да кажеш тогава на Метх какво означава думата Мохамед в Песен на песните 5:16
Там думата Мохамед я няма, ама той твърдо настоява, че я имало (щото един равин му казал в едно клипче), а дори и да я има тя сложена там няма никакъв нормален смисъл, но ти може би го знаеш какво значи тая думичка имайки предвид твоите необичайни възможности
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 14:40
Това, че някой чука деца, не означава, че им вреди :Д !Това, че някой е поп не означава, че е праведен.
това не може да е ясно, преди детето да стане пълнолетен човек.
защото едно такова деяние оказва едно влияние на крехка детска психика, друго на възрастен човек.
а това че попа може и да не праведен, може да навреди на начинаещите християни, защото и тогава и те са един вид като деца.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 15:11
Ти може ли да ми кажеш за какво точно се разправя в Песен на песните като цяло.
Защото не може някой да пише есе ща щрауси, а ти че си намерил думичката щъркел в него (която дори я няма, ама ти казваш, че я има щото така) да кажеш, че е есе за щъркели. Щото ако така се тълкува Библията, то смисъл и става шльокавица, дори някой и до спящи богове достигнаха.
Ние какво да кажем когато Стария Завет и пълен с думички за Месията и Спасителя, ама ти на тях не вярваш, ти вярваш на една думичка, дето дори я няма.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 15:04
http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt3005.htm - виж последния стих и се увери, че я има.
''Песен па песните'', познат още като ''Песента на Соломон'' вероятно разказва за Соломон, макар че, християните твърдят, че се разказва за Иисус...и вероятно жена разказва за тази особа.
Аз съм на мнението, че МОЖЕ да се разказва за Мохаммед, тъй като не е подчертано за кого се разказва, а името му е скрито (всъщност не е - ясно го виждаш там на иврит, но смисълът е възприет по различен начин) в последния - 16-ти стих на 5-та глава.
в Песен на Песните се говори за Св. Дух, или Духа на истинския Господ Бог, Който е представен там като много славна жена, наречена "Суламка", и затова как Тя не иска да се покорява на никой освен само на нейния Възлюбен, Който е истинският Господ Бог, също така тя изобразява и истинските Светии, защото Те никога не следват/не се кланят на друг бог освен само (на) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и не угаждат на ничия воля освен само на Неговата, понеже нали познаващият мъдрец казва, във възторга си от вида на нейната голяма слава, думи от рода на: твоята любов е най-желана, ела при нас, но тогава тя им отговаря с думи от рода на: заклевам ви да не възбудите любовта ми преди да пожелае, защото аз съм на Възлюбения си, тогава той я пита: с какво твоят Възлюбен се различава от другите възлюбени/от нас та ни заклеваш така?, и тогава тя обяснява, че Той е единственият Господ/Бог, който може да спаси всички човеци съвършено, и т.н., но всичко това е описано в много (така да се каже) алегорични думи и изрази...
Христос има две естества Божие и човешко - страда за нашите грехове като човек и ни спасява като Бог.
Божествено естество на Христос няма образ, а човешкото му естество има.
Просто няма как Бог да ни изкупи ако не страда като човек т.е. Бог се принизил до унизен човек от любов към нас, защото е Любов, а не небесен регулировчик издаващ команди отгоре и целещ с камъни грешници.
Последно редактирано от defender : 07-29-2015 на 14:48
В Библията Ерусалим е главния свещен град, не Мека.
Освен това Месията ще е от еврейски произход и също ще е от Давидовия род.
Мохамед от кой род е, че не се разбира от тая думичка от Песен на песните.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 15:49
Ако при тях Иисус е Месията, то Месията е съвършен, следователно има Божествен произход ( Син Божи), всяко друго отношение към Месията различно от Син Божи ще е разглеждане на Месията като на творение, а творението не може да притежава и да побере Божието съвършенство.
Мюсюлманите не гледат на Иисус като на Син Божи, освен това са го заменили с Мохамед по първенство.
Месията ако е съвършен и ни е донесъл спасението, Той няма нужда от допълващи пророци след Него.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 16:11
Глупости. Кой ти каза че някой е първенец ? Името на Иисус в Корана се споменава 150 и кусур пъти - повече от името на Мохаммед, та от къде на къде твърдим, че сме го заменили с Мохамед по първенство ? Всички пророци са равни.
А кой казва, че Месията има Божествен произход ? Аз ако спася цялото човечество, Божествен произхд ли ще имам ?
Бог не може да има син, понеже той НЕ НАПОДОБЯВА НИЩО, а ако има син, каква разлика ще има от баща ми...или от твоя баща...или от бащата на оня ?
(продължение)
Месията дойде, пося житото (Словото) и си отиде, сега чака житото да подаде плод в сърцата на хората и после ще дойде като съдник да си го прибере плода и да изгори плевелите и разоре нивата (нов свят).
не става въпрос за шуробаджанащина ако това имаш предвид, но за достижение, защото представеният в Библията Исус Христос е най-праведното човешко същество на вселената, което в продължение на милиарди предишни вечности е вършил само правда, било то като праведник, Светия/Пророк или дори Ангел, при това бидейки верен на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и затова сега е достигнал до това да бъде Господ на цялата вселена, което означава единственият втори в божествената йерархия след Бог Отец - просто го е заслужил, и сега на него се пада тази чест
Исус Христос също е част от истинския Бог, защото затова и в Библията се говори не просто за Бог, но и за Господ, понеже Небесният Отец е Богът, а Исус Христос е Господът, така Те двамата са т.нар. Господ Бог
Може да съди само Този, Който е изтрадал този живот без да съгреши и е дал деен пример, Иисус го направи. Също Той е самия Бог, а не нещо отделно от Него.
Вашия бог си седи горе и после ще съди, ами като ида при него ще му кажа ела ти да живееш на земята харпун, кво си седнал тука на тва диванче с дистанционно в ръка.
Отделно, че не мога да вярвам в един несъпричастен, пасивен, блеещ от горе бог.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 16:30
да четем двамата заедно, раз-два:
27. Но Иисус веднага заговори с тях и рече: дерзайте! Аз съм, не бойте се!
28. Петър отговори и Му рече: Господи, ако си ти, позволи ми да дойда при Тебе по водата.
------------------------
15. Той им рече: а вие за кого Ме мислите?
16. Симон петър отговори и рече: ти си Христос, Синът на Живия Бог. ⇨
17. Тогава Иисус отговори и му рече: блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата; ⇨
Добре де, син Божи а не самият Бог, доколкото се подразбира.
А, щом е Бог, както вие казвате, защо не се покланят пред него и защо не отправят молитвите си към него ?
П.П. В ОРИГИНАЛНАТА Библия със сигурност пише съвсем други неща за Иисус.
А Библията всъщност проследява живота, смъртта и възкресението на Иисус. А в Корана, преди историята за Иисус се разказва за историята на майка Му - Мария (Мерйем - та дори има такава глава в Корана)
Също така и за Иисус се разказва...
Ако Исус беше Бог щеше ли сатаната да се опита да го изкуши? Бог би следвало да не притежава човешки слабости, следователно Исус е бил човек. А едно от изкушенията е било Исус да провери дали наистина е сина Божий, като скочи от върха на храма, а Бог да изпрати ангели да го хванат. Но е казано: "Не поставяй на изпитание Господа" и той отказва. Обаче тогава как може ние да сме сигурни?