Ето какво казва:
Преди години, всяка неделя прекарвах следобедите си в място наречено ''Ъгъла на говорещите (дотолкова мога да издокарам превода на това място) '' През годините прекарани там се запознах с един еврейски равин. Беше много добър човек. Винаги ме изслушваше и беше много любезен и говореше много хубави неща за Исляма. След няколко години разговори с него, един ден реших, че вече е време да го поканя към Исляма (да стане мюсюлманин). И му рекох така - ''Приятелю, знаеш говорим си от години и дори и ти призна, че Мохаммед е пророк. Тогава защо не станеш мюсюлманин (по-точно - Тогава защо не прегърнеш Исляма ? )? '' И той ми отговори така- '' Ние евреите, никога не бихме променили религията си.'' И аз му рекох- ''Но половината равини в Медина станаха мюсюлмани.(бяха станали)'' И той отвърна - ''Това може и да е вярно, но ние евреите никога не бихме сменили вярата си. (никога няма да сменим)'' Помислих си - ''Какво още бих могъл да му кажа...''
Той ме погледна и каза - ''Слушай приятелю, Господ ни изпрати пророка Мойсей, а ние дори и него не го послушахме(не го последвахме)...А според теб бихме ли послушали (последвали) друг пророк ? Няма какво друго да казвам.''
Той знаеше, че Мохаммед е пророк и ми беше казал, че дори го е срещал на няколко места в Библията...
- общо взето това е, което трябваше да чуете.