Първоначално написано от
npp
в Песен на Песните се говори за Св. Дух, или Духа на истинския Господ Бог, Който е представен там като много славна жена, наречена "Суламка", и затова как Тя не иска да се покорява на никой освен само на нейния Възлюбен, Който е истинският Господ Бог, също така тя изобразява и истинските Светии, защото Те никога не следват/не се кланят на друг бог освен само (на) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и не угаждат на ничия воля освен само на Неговата, понеже нали познаващият мъдрец казва, във възторга си от вида на нейната голяма слава, думи от рода на: твоята любов е най-желана, ела при нас, но тогава тя им отговаря с думи от рода на: заклевам ви да не възбудите любовта ми преди да пожелае, защото аз съм на Възлюбения си, тогава той я пита: с какво твоят Възлюбен се различава от другите възлюбени/от нас та ни заклеваш така?, и тогава тя обяснява, че Той е единственият Господ/Бог, който може да спаси всички човеци съвършено, и т.н., но всичко това е описано в много (така да се каже) алегорични думи и изрази...