.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: KISTI

KISTI

Zdraveite! Izvinqvam se, ako ima takava tema,no sum ujasno pritesnena.. Na 17 godini sum, a priqtelqt mi e na 18. Sled priem na eskapel mi diode 3 puti v edin mesec I mi se obrazuvaha dve kisti po edna na dvata qichnika.. Posetih 3 puti lekar I toi mi kaza, che veroqtno shte se mahnat kistite, no sled vreme.. I mi kaza da otida na pregled pak septemvri mesec .. Molq vi za nqkakuv suvet .. nqkakvo uspokoenie.. tolkova sum pritesnena, che ne moga da spq .. predstavqm si nqkakvi po- loshi neshta .. , a doktorite po nikakuv nachin ne mi pomagat.. Ne e normalno da imash menstruaciq 3 puti v meseca I da imash dve kisti... Nadqvam se da ima nqkoi , koito da moje da me posuvetva s neshto ili da mi pomogne! Znam, che mnogo ot vas nqma da ste ocharovani ot tova koeto spodelqm, no ne go spodelqm za da buda napadnata, a za da se uspokoq po nqkakuv nachin. Nadqvam se da me razberete!

PS: Mnogo se izvinqvam che pisha taka, no imam maluk problem s laptopa. Naistina se izvinqvam !
    Последно редактирано от sandipeich : 07-28-2015 на 00:02

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Не е учудващо да имаш цикъл и 5пъти в месеца, след като си наблъскала организма си с хормонално лекарство.

За кистите, доста жени имат този проблем, може при следващият преглед наистина да ги няма, за това се успокой и си ходи редовно на профилактични прегледи.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Изчаква се три месеца, преди да се предприеме каквото и да било- затова лекарят те вика септември.
    Ако междувременно получиш остра болка в корема с гадене/повръщане/загуба на съзнание, трябва да потърсиш лекарска помощ. Може да се касае за усукване/завъртане (торквиране) на киста и това налага операция.

Ако след 3 месеца кистите ги няма- това е най-добрият сценарий.
    Ако са там и стабилни на големина/т. е. не нарастват- може да се следят на всеки три месеца или да се опита махането им с противозачатъчни. Пуска се и един маркер СА 125- за целта се взима кръв от вена.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

А относно това, че ми дойде три пъти този месец.. аз знам, че това се дължи на ескапел, но дали с времето ще се нормализира, или със сигурност ще се наложи да пия някакви хапчета?
    Първата лекарка, която посетих, направо ми каза да започвам противозъчатъчни и да ми идва на 28 дни .. После ходих в Пловдив на лекар и там ми казаха още да не пия никакви лекарства, а да изчакам до септември. Въпроът ми е дали наистина трябва да пия тези противозъчатъчни, или може менструацията ми да се нормализира сама с времето? Не знам коя лекарка да послушам..
    Последно редактирано от sandipeich : 07-28-2015 на 21:11

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Противозачатъчните ти ги дават заради кистите, за да оставиш яйчниците в покой, а не заради менструацията, която идва 3 пъти в месеца.
    Кървенето ще се регулира, важно е кистите да се наблюдават.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Благодаря! Ще почакам два/три месеца и ще отида пак на лекар в Пловдив. Надявам се всичко да се оправи, нормализира и излекува напълно! Силно се надявам повече НИКОГА да не ми се налага да пия Ескапел и други такива отвратителни хапчета! Наистина ви благодаря и успех на всички!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си