И според мен трябва да си държиш устата затворена. И говоря от опит. Видях нещо, когато бях в 5ти клас, но не казах нищо. Отвреме на време съм се сещала през годините и съм се чудела "дали още", но не съм коментирала с никого от семейството ми. Миналата година човек от семейството, който беше видял нещо, го сподели и с извършителя, и с потърпевшия, нещата станаха много по-зле. Общо взето - излишна драма, която не искаш да си причиниш.
Добре е отсега да разбереш, че отношенията на родителите (а и като цяло на другите) са си между тях и трети човек колкото и да знае, каквото и да мисли, не е редно да се намесва. А и в крайна сметка - не е края на света, хората си изневеряват, някои никога не разбират за това, други разбират и преглъщат, трети просто не могат и се разделят. Различни ситуации, различни хора. Знам, че е трудно и че все пак те са ти родители, а вие сте едно семейство, но това не е аргумент да се намесиш в техните интимни отношения. Може да си им е такава уговорката даже, няма как да знаеш, ама не е и твоя работа да знаеш.
Малко хаотично си написах поста, но предполагам, че идеята се схваща. :Д