- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Мисля,че майка ми изневерява на баща ми
Така е, пропуснах ги, защото, както казах, нямам желание да коментирам по темата вече.
Това, че си опарил някого, е първосигналното предположение на всеки самозабравил се. Не знам дали ти е хрумвало, че някой просто може да се дразни на групичката от потребители, които дълбоко вярват, че средата може да те направи от селандур човек и да неутрализира природната простота, респективно на техните подмятания за щяло и нещяло, в какъвто и да е контекст за средата на останалите. Смешно е, не е парещо.
И аз, като Ива, се замислих защо на половината първоначалното им допускане е, че бракът им в отворен. И ми нахлуха въпроси в главата- от майка си и баща си ли го видяхте? От приятелите и близките? Предположих, че повечето са щастливи майки, чиито мъже хойкат наляво и надясно, затова децата им тук с лека ръка обясняват ползите от подобно съжителство и гледат на брака като на нещо неразтрогващо се при каквито и да било обстоятелства. Имах елементарното уважение да не се хвана за думата или изречението и да препоръчам да си намерите по- добри родители или приятели, щом вашите са толкова 'порочни' (най- рационалното предположение откъде сте видели вие отворен брак)
А само сте чели по книгите и гледали по телевизията, забравих. Пардон./
Последно редактирано от therichbitch : 08-18-2015 на 16:55
Той баща ти ако не е усетил, че става нещо значи може би просто не му пука чак толкова за това какво прави майка ти. Ако един мъж се интересува наистина от жена си със сигурност би разбрал, че има нещо, което тя крие. От друга гледна точка ти говориш за баща си като за един прекрасен човек, но нека не забравяме, че доскоро си имала също толкова позитивно мнение и за майка си. Можеш да опиташ да говориш със самата нея впрочем. Може да ти разясни повечко неща.
Знам, че е чисто твоя гледна точка и я приемам, но исках само да кажа, че не съм съгласна. Мисля, че приятелите са напълно способни "да има(т) обективността да те насоч(ат) към действия, които биха могли да развият потенциала ти; да те откаж(ат) от загубените каузи; да те накара(т) да правиш всички онези неприятни, но полезни неща, наречени навици; да те изград(ят) като личност".
И мисля, че и ти си съгласна с това, защото доста често обичаш да цитираш народната поговорка "с какъвто се събереш, такъв ставаш".
Не ми допадна и това да наричаш родителят "водач". Наскоро дискутирахме с майката на приятелят ми хората спечелили от лотарията по телевизията, които заявяват, че искат да инвестират спечелените пари в децата си. Много грозна дума, защото означава, че те очакват нещо в замяна от тези деца. А според мен не би трябвало да е така.
Като цяло съм доста афектирана от тази тема и мислите ми (както винаги) са достатъчно разпилени, та не искам да ви разводнявам темата. Исках просто да вметна някаква друга гледна точка.
Темата може, но въпросната ситуация не толкова.
Към авторката - сама казваш, че ти е тежко да мълчиш и да пазиш тайна, която дори не е твоя. Събери смелост и спокойно кажи на майка си, че знаеш. Прехвърляш отговорността на нея и съвестта ти е чиста. Как ще се развият нещата след това не зависи от теб.
И да ти е обеца на ухото да не се ровиш в чужда кореспонденция. Никога не води до нищо добро.
За всички, които я съветват да мълчи и изкарват просто "невероятни" доводи - проверете си моралния компас.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Не ти рсзбрах мисълта.
Мога само да оценя ползването на информация, която съм споделила в личен разговор.
Хич не ми изглеждаш засмяна, по-скоро направо попарена.
Явно трябва да съм поласкана заради този интерес към личността ми, чак помниш факти, малко остарели и попреминали, но все пак конкретен период и място. Е, не мога да ти отвърна със същото, съжалявам.
Пантерата повтори нещо, което беше споменато и преди, но удобно пренебрегнато. Единствените излъгани сте тези, които вярвате, че е възможно дългогодишният ти партньор да има паралелна връзка и това да остане скрито. Такъв сценарий няма, колкото и да си го развивате на теория, на практика е нереален. Еднократна забежка вероятно може да бъде прикрита, но паралелна връзка абсурд. Та, измамен партньор/родител няма, има такъв, който поради някакви причини си е затворил очите и е преценил, че не му е изгодно да бие шута на неверника.
Не обичам розови дрехи, но това не значи, че не понасям носещите ги. Тази разлика очевидно е доста трудна за някои хора.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Много зависи от това какъв е човека, какво работят двамата и какво точно разбирате под паралелна връзка. Не е изключено подобно нещо, имах познат които го правеше и никой не подозираше за това, разбра се поради пълна случайност. Пълноценна паралелна връзка няма как да се получи, но системно посещение/изневери е напълно възможно.