- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Предпочита приятелите си?
Здравейте, хора. Още от заглавието предполагам е станало ясно за какво става въпрос. Много ми е тъпо положението, в което се намирам, и искам съвет.
Момиче съм, на 20 год., приятелят ми също е на толкова, заедно сме от година. Когато тръгнахме и двамата много влюбени, а-у, всеки ден заедно, винаги намираше време за мен. Последните месеци обаче се случва да не се виждаме със седмици. Първоначално каза, че е ангажиран покрай сесията, но сесията мина и нищо не се промени. Усещам как напоследък предпочита да е с компанията, а мен дори не се сеща да ме покани с него. Не харесвам приятелите му, падат си тип "голямата работа съм,дайте да се напушим и ще сме велики" и т.н, но досега не съм излизала с всички тях нито веднъж. Ходят на пикник, бар, кафе, возят се, събира ги у тях...а с него се виждаме предимно вечер за около час и бърза да ми каже, че става късно и трябва да се прибирам (а е 10 часа?) и им звъни да дойдат да го вземат. Чувствам се супер отхвърлена. Не се бяхме виждали близо 10 дни,защото постоянно беше с тях някъде, дори ходиха на палатки извън града, днес се видяхме, зарадва ми се вяло, почти не ме и гушна, помолих го да се поразходим, но той каза, че е изморен и ще се прибира скоро. Тръгна си след 40 мин и после ми се обади, че е с приятели и се возят. Прекара с тях 3 часа. Прибра се и си легна. През изминалите 10 дни, в които не се бяхме виждали, той просто от сутринта звънеше първо на тях и те като предложат нещо приемаше без да помисли за мен. Аз като предложа да правим нещо различно от разходка и висене по пейките казва ок, ще видим и толкова. И нищо не виждаме..Аз като му намекна, че не ми харесва така, започва да ми обяснява те какви са олигофрени, но излиза с тях, защото няма какво друго да прави, винаги аз съм на първо място и много му липсвам и ме обича. Постоянно ми пише, дори когато е с тях. Непрестанно иска да знае къде съм и как съм, а същевременно не се сеща да ме покани на среща, писна ми само аз да му се моля, аз да му се радвам и да го прегръщам като се видим. Не мога аз да съм мъжа в тази връзкаВсеки друг като му звънне тича, но ако съм аз винаги съм последна и ми отделя максимум час. Преди ме канеше у тях, сега ми казва, че техните са си вкъщи(което не е така) и няма да е удобно, вика ме за половин час в парка и това е. Имам чувството, че просто "отбива номер" и го прави заради мен да не му се сърдя, че не сме се виждали. Хем ме търси, хем не ме иска. Много съм объркана. Не знам какво да правя, с приказки очевидно не става, дори се замислих за раздяла... Много се мъча така... Благодаря предварително на изказалите мнение по проблема ми
![]()
Поговори с него - кажи му как се чувстваш, какво те тормози, ако това не помогне...ами и ти си имаш приятели нали? Почни да излизаш по-често с тях, както той си прави планове за палатки, пикници и т.н прави си и ти.
Обаче малко странно ми се видя, че не си излизала с приятелите му нито веднъж...а да не говорим, че държанието му ми се струва подходящо за 13-14 годишен, не за 20.
Другото което е - ок покрай сесията е бил натоварен и не е имал време да се виждате, но сега лятото да не се виждате със седмици не ми се струва нормално. Момчето работи ли? (Защото от това което казваш оставам с впечатление, че не и не виждам тогава с какво толкова е зает)
Не, не работи. Спи до обяд, цяла нощ кръстосва нанякъде с приятели. Говорила съм с него, че искам повече време за сме заедно. Той ми казва, че имаме време занапред колкото искаме и да не си даваме много зор. Аз си излизам с приятелки, даже той сам ми го предлага. Като му кажа хайде да излезем двамата.. О, зает съм, излез с някой друг. Но аз искам да съм с него, все пак ми е гадже... и ми липсва взаимност.
Като начало пробвай да се видиш с тях както са си вкупом събрани, отпусни се и се постарай да забравиш за не особено ласкавото си мнение за тях; остави се на течението просто. Фактът, че пушат, не ги прави непременно заблудени. Може да си допаднете една идея повече отколкото в момента си допадате. Ако така стане, приятелят ти също ще го усети и предполагам ще му светне да те взима по-често с така любимата си компания.
Иначе... не знам какво да ти кажа. Звучиш адекватно, даже успя да ми станеш симпатична xD, та предполагам, че съвсем не драматизираш излишно, ами напротив - наистина имаш повод за недоволство. Питай го твоя така ли смята, че се решават проблеми - с отричане на съществуването им. Постарай се да звучиш ненападателно, ама и му дай да разбере, че не се отнася както би трябвало избягвайки темата; той реално предизвиква положението, в което, ти се чувстваш отблъсната. Бъди много сериозна. Нека му стане ясно, че ситуацията наистина те напряга и създава излишно напрежение; би било добре да проумее, че когато не се чувстваш ок е нормално да помисли какво да направи по въпроса вместо да се държи все едно всичко е ток и жици, пък колкото ще маловажно да му се струва търкането помежду ви. В крайна сметка на разминавките трябва да им се отделя внимание докато е време, иначе става каша...
Говорете колкото трябва за тая тъпотия, така не е здравословно да продължавате. Ако пак усетиш безразличие, бий отбой и ти. Не го търси, остави той да поема инициативата. Приеми, че не е задължително връзките да се запазват на всяка цена, особено когато се касае за огромен компромис. Клишето, че когато губиш не знаеш какво печелиш... Покажи му на тва момче, че наистина си готова да си търсиш щастието другаде, в случай че не ти зачита потребностите. Не трябва да са само празни думи, трябва наистина да можеш да го направиш. Друго не ми хрумва. Ако просто нещо се е смахнал, ама все пак държи на теб и си му важна, ще си намери начин да те задържи и да те прави пак хепи.
Успех!
*Btw би ми било любопитно да пишеш по някое време докъде сте стигнали.
Последно редактирано от paradosou : 08-03-2015 на 01:02
мен не ми звучи като нещо, което ако бях на твое място, щях да искам да оправям.
10 дена да не се видите?
i don't think it's normal
и не смятам че е само заради приятелите му, определено е по-deep.
нз
аз не бих имала толерантност за това
или си кралица в света му, или отсъстваш
кво е тва, виждате се за час, бие ти игнор, а у
хич и не мисли да се "харесваш" на приятелите му, да се вписваш и тн
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
О, ако приятелят ми го каже това нещо на мен набързо ще му обясня, че не съм някое кученце дето винаги ще го чака, а той ще се сеща за мен 1-2 пъти в месеца за по половин час. Вие сте във връзка, да приятелите са важни, но когато двама души са във връзка се очаква да правят неща заедно, да се подкрепят и всички други бонуси на една връзкаА вие освен това излизане други проблеми имате ли? (макар, че то като се замисля какви проблеми да имате като почти не се виждате...)
ти ли ще му носиш ковчега или приятелите му? я се стегни малко
WE ARE NOT ANGELS!
Това е някаква брутална незаинтересованост. Нормално на тази възраст забавленията с приятели да са му приоритет, но връзката се очаква също да е сред основните приоритети. А като гледам, ти си му по-скоро пречка и досадно задължение. Щом смята приятелите си за олигофрени и все пак те заебава заради тях, си представи ти какво си за него. Прекарва някакво минимално време с теб, колкото да отбележи присъствие и дори тогава едва дочаква да си тръгне; лъже те, за да му се разкараш от главата. Замисли се дали въобще си струва да опитваш да оправяш нещата с такъв човек, моето мнение е твърдо не. Това не е никаква връзка за мен, пълна бутафория. То просто няма за какво да се хванеш, та да спасяваш нещо.
И аз също се присъединявам към мнението да не си помисляш да се вписваш сред приятелите му. Игнорирай такива съвети. Дори и да успееш да ги харесаш, не виждам с какво ще помогне това. Най-много да видиш как те игнорира в твое присъствие. Но като се замисля, така може да си отвориш очите напълно и да сложиш край на тоя цирк.
Точно това имах предвид, ама явно не се разбира от написаното. Да я игнорира в нейно присъствие, когато са с приятелите му.
А за олигофрените, от контекста не изглежда като това, което казваш.
По-нагоре се развихри спор за тревата-тя не представлява проблем за мен, а характерът на приятелите му и пълната им демотивация за живот и социална реализация, която се подсилва от тревата. С една дума са като плужеци-повечето не работят и не учат, обиждат всекиго и дори го бяха лъгали, че са ме виждали с някакви момчета да излизам в негово отсъствие,само за да ни скарат, тъй като и те не ме харесват, което е пълен абсурд. Та и за това си имахме проблеми, супер много ме ревнуваше без основание. Относно това, че ги нарича олигофрени-той по всевъзможен начин ги обижда в мое присъствие, били тъпи, ограничени, много го дразнели, събирал се с тях, за да им се смее на простотиите и защото нямало с кой друг да излиза. Никога не съм му казвала да избира между мен и тях, все пак е с тях много отпреди да го срещна, но той сам си ми казва, че е скъсал със стария живот, уж го дразнят, няма да се събира с тия хора, казал им е да не го търсят.. и на другия ден същото. Аз доста преглъщам,досега само съм говорила за проблема, не съм се карала или заплашвала, но вече не издържам...
Последно редактирано от sapir_s : 08-03-2015 на 15:58
Горното направо ме разби. Няма нужда да издържаш. Заслужаваш някой, който ще се интересува много повече от теб.
Същото от мен.
Друг аспект - замисли се за народната поговорка "С какъвто се събираш, такъв ставаш". Приятелят ти е в компанията на плужеци, самият той не работи и не учи, доколкото разбрах... ами, трябва да ти светне крушката тук.
А това, че ги обижда и излиза с тях - две възможности - или те лъже, за да млъкнеш; или наистина ги мисли за такива и все пак излиза с тях. Лъжец или лицемер - и в двата случая говори лошо за него.
Не е стока това момче, а ти изглеждаш свястно момиче. Поговори с него, но бъди настроена, че е по-вероятно нищо да не се промени. За някои неща няма нужда/полза да намилаш, човек трябва сам да узрее за идеята... а ако не узрее достатъчно бързо по твоите критерии, ти имаш правото да си тръгнеш, когато пожелаеш. Не си длъжна да извървиш неговия път заедно с него.
Само на мен ли цялата тая работа ми звучи като изневяра?
В този ред на мисли...От кога е целият този фарс?
Фарсът е от 5-6 месеца. В голям процент съм сигурна, че не ми изневерява. Имало е случаи да виждам например, че е писал на някакви момичета, карали сме се за това, но не е прекрачвал тази граница, нещата са си оставали в чата.
Иначе, PinkPan7her, той учи, работно момче е и при всяка възможност се хваща на някаква работа, строителство например или нещо сезонно, тъй като е редовен студент, т.е. не е мързелив. Но средата си е среда и си влияе![]()
5-6 месеца са много време, особено когато това значи 1/2 от връзката. Говори с него така както paradosou ти каза и ако няма ефект, по-добре го зарязвай.
А как да тълкувам това, че въпреки нежеланието си да излизаме и това, че предпочита компанията на приятелите си непрекъснато ми пише, дори когато е с тях..Някой беше коментирал, че поведението му приляга повече на 14 годишен хлапак. Как да го тълкувам? Че не знае какво иска? Плаши се от по-сериозна връзка и задълбочаване на отношенията? Чувала съм, че момчетата съзряват по-бавно от момичетата и при тях желанието за обвързване и сериозни взаимоотношения идва на по-късен етап 25-6 години, което при жените може би става малко по-рано. Затова може би и е прието мъжът да е по-възрастен от жената в една връзка, за да се уеднаквява нивото на съзнание, което са достигнали и желанията им към живота. Разбира се всеки човек е различен и това са си мои разсъждения по проблема, но ще се радвам да чуя и вашите![]()
Виж, съвет от мен.
Забрави всички истории за мъже и жени, клишета, роли, задачи, игрички.
Много е просто и всяко усложняване на въпроса е излишна драма - този човек действа ли според очакванията ти? Ако не, възможно е ти да не си ги изяснила. Ако си ги изяснила и той все още не действа според тях, тоест неговите разбирания за "правилно" не съвпадат с твоите - говориш, питаш, обясняваш. Хората не четат мисли. Ако говоренето не помогне - край. Връзки не трябва да се пазят на всяка цена. Ценността на връзката не се увеличава с броя направени жертви, потъпкани принципи етц. Да, има напасване, но идеята на напасването е да се дялат трески, не да се сече цяло дърво, ако ме разбираш.
Та, в този ред на мисли - как да го тълкуваш? Лесно. Не си му толкова важна колкото приятелите му. Оттук нататък следва въпросът - ти окей ли си с това или не.