Здравейте, хора. Още от заглавието предполагам е станало ясно за какво става въпрос. Много ми е тъпо положението, в което се намирам, и искам съвет.
Момиче съм, на 20 год., приятелят ми също е на толкова, заедно сме от година. Когато тръгнахме и двамата много влюбени, а-у, всеки ден заедно, винаги намираше време за мен. Последните месеци обаче се случва да не се виждаме със седмици. Първоначално каза, че е ангажиран покрай сесията, но сесията мина и нищо не се промени. Усещам как напоследък предпочита да е с компанията, а мен дори не се сеща да ме покани с него. Не харесвам приятелите му, падат си тип "голямата работа съм,дайте да се напушим и ще сме велики" и т.н, но досега не съм излизала с всички тях нито веднъж. Ходят на пикник, бар, кафе, возят се, събира ги у тях...а с него се виждаме предимно вечер за около час и бърза да ми каже, че става късно и трябва да се прибирам (а е 10 часа?) и им звъни да дойдат да го вземат. Чувствам се супер отхвърлена. Не се бяхме виждали близо 10 дни,защото постоянно беше с тях някъде, дори ходиха на палатки извън града, днес се видяхме, зарадва ми се вяло, почти не ме и гушна, помолих го да се поразходим, но той каза, че е изморен и ще се прибира скоро. Тръгна си след 40 мин и после ми се обади, че е с приятели и се возят. Прекара с тях 3 часа. Прибра се и си легна. През изминалите 10 дни, в които не се бяхме виждали, той просто от сутринта звънеше първо на тях и те като предложат нещо приемаше без да помисли за мен. Аз като предложа да правим нещо различно от разходка и висене по пейките казва ок, ще видим и толкова. И нищо не виждаме..Аз като му намекна, че не ми харесва така, започва да ми обяснява те какви са олигофрени, но излиза с тях, защото няма какво друго да прави, винаги аз съм на първо място и много му липсвам и ме обича. Постоянно ми пише, дори когато е с тях. Непрестанно иска да знае къде съм и как съм, а същевременно не се сеща да ме покани на среща, писна ми само аз да му се моля, аз да му се радвам и да го прегръщам като се видим. Не мога аз да съм мъжа в тази връзка Всеки друг като му звънне тича, но ако съм аз винаги съм последна и ми отделя максимум час. Преди ме канеше у тях, сега ми казва, че техните са си вкъщи(което не е така) и няма да е удобно, вика ме за половин час в парка и това е. Имам чувството, че просто "отбива номер" и го прави заради мен да не му се сърдя, че не сме се виждали. Хем ме търси, хем не ме иска. Много съм объркана. Не знам какво да правя, с приказки очевидно не става, дори се замислих за раздяла... Много се мъча така... Благодаря предварително на изказалите мнение по проблема ми