.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Защо е ОК да харесваш паласките си, но не е ОК да харесваш кокалите си?

Здраввйте! От много време насам ме мъчи този въпрос: Защо закръглените имат право да харесват сланините и паласките си,но слабите момичета трябва да се чувстват некомфортно в кожата си и да не харесват кокалите си ? Защо всеки е тактичен с по-пълните жени и за да не нарани чувствата им не прави забележки за тялото им, а слабите момичета трябва да понасят подигравки и обиди ?

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    И аз съм била слаба ама не го приемах като обида , а обратното

Ами на мен не ми пречи това , че съм слаба, а това,че постоянно трябва да търпя забележки, коментари, обиди ...

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Защо изобщо ти пука? Хората, ако са решили винаги ще намерят за какво да се хванат. Я горе главата.

Голям фен Аватара на Ouroboros
    Има хора които се подиграват и на дебели, и на слаби.

+ и аз съм слаб (преди бях мноого слаб, сега е по-добре) и често ми се случва да
    Цитирай Първоначално написано от victoria99 Виж мнението
    търпя забележки, коментари, обиди ...
    и то предимно от хора, които се мъчат да свалят килограми.

Но като цяло си права. Моето обяснение е, че ако си забелязала всичко живо става на лоени топки, където и да погледна, поне 90% от хората са дебели (нарочно казвам дебели, а не с наднормено тегло) и слабите сме все по-малко и е по-логично ние да отнасяме коментарите. Не казвам, че е правилно.
    Мен лично страшно много ме дразни някой паласковоз като почне да ме коментира, че съм бил слаб. Да ме коментират някви с перфектните тела, ок приемам, ама...
    Последно редактирано от Ouroboros : 07-29-2015 на 08:37

Град
    ilivewheretheskyends
    Ако се харесваш, не би трябвало да се обиждаш

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от Ouroboros Виж мнението
    и то предимно от хора, които се мъчат да свалят килограми.
    Точноо!!! Когато лисицата не могла да достигне гроздето,казала че е кисело... :Д

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от kaRamella Виж мнението
    И аз съм била слаба ама не го приемах като обида , а обратното
    +1
    Не знам, нещо не могат да ме обидят коментари по отношение на фигурата ми, май си е от нагласата.

Нито едната крайност не е ок. Ясно е, че да си пълен не е добре за здравето, нито изглеждаш привлекателно, нито се чувстваш добре в кожата си. Според мен с прекалено слабите хора положението е същото, без значение за момче или момиче става дума. Някои жени толкова отслабват, че изглеждаш страшни направо. Ако се харесваш, няма да ти пука какво говорят другите. Все ще има нещо, което няма да одобряват.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Точноо!!! Когато лисицата не могла да достигне гроздето,казала че е кисело... :Д
    Аз пък не знам защо това мислене все го чувствам от кльощави. Как не ви заседна тая завист в устата, бе.
    Това, че някой (според вас) иска да отслабне, не означава, че иска да стане кльощав.

Тва като една патка тук, която наляво и надясно се фукаше колко е слаба, докато нагъваше простотии. Разбирам да си постигнал нещо, че да се гордееш, ама не знам дали имаше човек, дето да не й се дразнеше на простотиите.

А авторката не знам в какъв свят живее, за да смята, че дебелите не отнасят подигравки. В Япония има специални клаузи в договорите и в условията за ползване на различни услуги изцяло в полза на хората с нормално телосложение и слабите.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    В Япония има специални клаузи в договорите и в условията за ползване на различни услуги изцяло в полза на хората с нормално телосложение и слабите.
    За какво става дума, че ми стана интересно?

Мега фен Аватара на Rakshy
    защото mainstream-a промотира дебелите, заради холивуд и тъпите овци. Аз пък много мразя мисленето на "слабите" защото един вид всички им завиждат и искат да са като тях. Мнол ми е противно като някоя кльощава пача mock-ва някое дебело момче/момиче. Направо ме побърква. Килограмите и телосложението нямат значение, ако си шибан боклук.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
    За какво става дума, че ми стана интересно?
    Ами, в Япония са погнали дебелите и пушачите много яко.
    Пушачите получават по-малко пари за същата позиция - ся, разликата е малка, нали, с възпитателна цел е - защото фактически работят по-малко.
    Дебелите пък имат право на по-малко багаж при пътуване, теглили ги на кантар хората и т.н. :д

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Тия жълтури не са нормални. И двете мерки имат пробойни с размера на черна дупка в логиката си.

Къде пък ги видяхте тия, които се подиграват на слаби, бе. Аз и на грозно слаби не съм чула да се подиграват в обкръжението си, по- скоро всеки коментира за допълнителни кила. Мерилин го каза повтаряно е 7838934993 пъти във форума- крайностите не са яки. Дебелите обикновено мрънкат, но дори да не могат или да ги мързи поне знаят, че трябва да свалят. Една от любимите ми сентенции, която ще принизя до тоя въпрос: Глупак, който знае, че е глупак, вече не е глупаак.
    А кльощавите обикновено все си мислят, че всички им завиждат и се самозабравят, така че малко повече ме дразнят с това си поведение.

anonymous708973
    Guest
    Сигурно имат пробойни, ама и логика имат - особено първото.
    В България също имаме попадения в тази насока - в банката, където работи бащата на една приятелка, им забраниха да пушат на тераси или прозорци. В момента, ако ти се пуши, трябва да минеш покрай бюрата на всички колеги и да слезеш чаааак долу пред сградата. Хитро са го измислили.

Град
    Sofia
    Ами, един от сравнителните критерии за конкурентоспособност е производителността. Отделно, аз в нито една малко пп-сериозна фирма не съм видяла да ходиш да си пушиш, когато ти скимне, през почивката и тва е- когато и другите, милите ти приятели непушачи също не вършат работа.
    За багажа- мерят ги на килограми.... те там нали са по 1.20 сигурно съм с 20 кила по- тежка от тях- ето ти го куфара. А инженерите би трябвало да са си свършили работата при изчисленията, щом пускат машината да лети. Знам от достоверен източник, че границите са големи, говорим си все пак за тонове, тогава тая мярка остава просто дискриминация.

anonymous708973
    Guest
    О, да не повдигаме пак темата с "аз може да съм по-ефективна от другите", защото точно в по-сериозните фирми трудно се мери производителност; все пак не е поточна линия във фабрика или кол центъл, от който се обаждат да тормозят бедните хорица с тъпи въпроси.

Въпросният баща на приятелка беше споменал, че много хора се скатават и излизат да пушат без да са в почивка. Пък и имаш познати пушачи, знаеш ги - като му се пуши, не може за нищо друго да мисли и друго да прави.

Град
    Sofia
    Абе не е толкова трудно, навсякъде има измерители. Друг е въпросът на кого как му изнася и дали се мери. Все пак и хората, които нямат идея кво е лихвен % и как се пуска ексел, трябва да бачкат по банките, не са за фабриката.

А за пушенето- не просто познати имам, знам, че ако трябва да свърша нещо, само вода ще пия, ако трябва, няма да се развявам на балконите да пафкам. Мисълта ми е, че е до човек и ч-во за отговорност

anonymous708973
    Guest
    Като каза банки, въъъй, да знаеш какъв интересен предмет ще уча есента :д

Град
    Sofia
    Пиши ми, интересно ми е да чуя
    освен ако не беше иронично :Д

Голям фен Аватара на Ouroboros
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Нито едната крайност не е ок. Ясно е, че да си пълен не е добре за здравето, нито изглеждаш привлекателно, нито се чувстваш добре в кожата си. Според мен с прекалено слабите хора положението е същото, без значение за момче или момиче става дума. Някои жени толкова отслабват, че изглеждаш страшни направо. Ако се харесваш, няма да ти пука какво говорят другите. Все ще има нещо, което няма да одобряват.
    ++

Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Килограмите и телосложението нямат значение, ако си шибан боклук.
    ++

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз пък не знам защо това мислене все го чувствам от кльощави. Как не ви заседна тая завист в устата, бе.
    Това, че някой (според вас) иска да отслабне, не означава, че иска да стане кльощав.
    Нещо не разбрах частта за завистта. И слабите, и дебелите отнасят подигравки, предимно от хора, които не се харесват.
    И защо "Според вас"? Преди време, когато бях още мноого слаб и най-редовно отнасях коментари най-вече от хора, които съм ги ЧУЛ как казват пред други, че се опитват да отслабнат. И като казвам отслабнат нямам предвид да станат кльощави. Не видях изобщо някой в тази тема да го споменава преди теб. Докато бях кльощав, правих всичко възможно да кача килограми, някои като ме гледаха колко много ям на обяд и се чудеха къде го завирам това ядене. И то не защото се тъпча нарочно, толкова ми се яде.
    Всичко си е до тяло, понякога и до мързел.
    Всички отнасят подигравки, важното е когато ти не се харесваш, да се промениш.

anonymous708973
    Guest
    Точно това ми беше мисълта. Това, че някой иска да отслабне, не означава, че не намира кльощавите за грозни и че няма право да говори за тях.
    Че е проява на лош вкус, е друг въпрос.

Мега фен Аватара на ameli
    Тази тема ми напомня за оная песен all about that bass, дето уж всеки инч бил перфектен, ама скини бичез нещо си там... на "пухкавите" им се втълпява, че е ок да имаш тлъстинки, ама кльощавите на клада. Пу.

Мега фен Аватара на Rakshy
    Времената се менят, амели..

Град
    ilivewheretheskyends
    УУУУУУУУ ТАЯ не мога да я гледам

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си