- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Син екран
Преди 2 години си купих нова щайга с много добри характеристики, но боклуците от магазина във Варна (аз съм от друг град) ми сложили Уиндоус за 90 дни и ми казаха, че като изтече лиценза щяло да излезе прозорче, просто да цъкна ОК и всичко щяло да бъде ОК. Добре не излезе прозорец, но ПЦ бачкаше близо 2 седмици и долу в десния ъгъл, ако не се лъжа пишеше Limit expired или нещо от сорта. И един ден просто стигаше до "Добре дошли" и до там. Само зареждаше и нищо друго. Тей, ядосах се и реших сам да си инсталирам Уиндоус. Качих от лаптопа един от замунда на флашка и си инсталирах. Обаче започнаха едни проблеми излиза ми един син екран и на него всеки път различна грешка и се рестартира, което е много дразнещо, защото се е случвало докато примерно играя и забива, син екран и рестарт, докато тегля музика същата работа. На това ПЦ се правят и доста документи, важни при това и е много тъпо да правиш един документ 2-3 часа и изведнъж да ти забие и всичко наново. На английски доколкот разбрах е Blue screen of death, пробвал съм решенията от гугъл, но нищо. Носил съм го на 3-ма "специалисти", включително и на тея, от които го взех, и пак продължава. Дали това може да е от Уиндоуса, някой драйвъри неправилно инсталирани или нещо друго? Ако някой е имал този проблем да сподели или някой специалист, ако се подвизава тук да изкаже мнение.
Благодаря!
На този проблем хората отдавна са му намерили решение, нарича се Save. Даже са отишли по-далече като са направили някои програми да запазват нещата автоматично и в случай на блокаж да останат налични.
2 годишна машина е вече дърта машина. Сложил си нова боза => старата вече не важи, няма никакво отношение към настоящите проблеми. Щом си я сложил преди 2 години (без 2 седмици), значи и бозата ти е стара. Син екран = фатална грешка. Грешки има колкото искаш и излизат по най-различни причини, няма как някой туй да разгадае какво пише на твоите сини екрани.
Най-вероятно си изтеглил някакъв бъгав Windows, с какъв Windows e това нещо ?
Боза, моза като ще отговаряш, отговаряй като хората, не да ми пишеш тука за айряни, бози и сокчета. Тва са сейфа к, ама се тва ли трябва да правя ?! Колкот до синия екран, щях да напиша каква грешка ми излиза, ако всеки път беше 1 и съща, а те всеки път различни. Също така в последните 2 реда съм посочил кой да отговаря и кой не. Като не спадаш към тази категория си трай и тва е.
Значи, обяснявам като на някой дето не му е ясно какво се прави в един форум:
- Качеството на отговора, който ще получиш е пряко свързано с качеството на въпроса, който задаваш. Задаваш некачествен въпрос => получаваш некачествен отговор.
- Въпрос от типа "Хора, помогнете, имам проблем!" не е качествен въпрос и не носи никаква информация. Все едно да идеш на доктор и да кажеш "Докторе, боли ме, излекувай ме".
- Детайлите са важни. Къде те боли, от кога те боли, как те боли... всички детайли дето могат да помогнат на човека отсреща да разбере проблема.
- Ако ти знаеш нещо, другите хора не го знаят. Ако отидеш до тоалетна точно в 12:00, аз не знам за това. Нито аз, нито който и да било форумец не може да зная какви сини екрани ти излизат.
Отговарям напълно на последните 2 реда, ползвам Windows от версия 98 и съм виждал повече сини екрани отколкото ти някога ще видиш. Синия екран е съобщение за фатална грешка и не е маловажно какво е изписано на него. Можеше поне на един син екран да му извадиш грешката. Освен това грешките се логват и могат да се прочетат по всяко време, освен ако не са такива че да прецакат и логващия механизъм.
Решение на проблема:
1. Разкачане и закачане на всички части - памет, хард, видеокарта...
2. Преинстал
3. Научаваш се как да задаваш въпросите си правилно
Ето и за бозата: https://www.youtube.com/watch?v=nSoHyjrT5_w
Последно редактирано от JDeel : 08-05-2015 на 20:58