- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows 10
В момента съм със седмицата и искам да премина към десятката, обаче ме е страх, че ще изгубя едни важни файлове, не мога да ги архивирам или кача на флашка, защото размера им е много голям 50гб. Та въпроса ми е като го инсталирам има ли шанс да ми се запази всичко или започваш на чисто?
Купуваш си външен хард и си готов. Другата опция е разни cloud-ове като OneDrive на MS, Dropbox или де да знам още какви има. Windows 10 още е бъгня и не се знае какво ще си прецакаш.
Една флашка 64GB струва около 30лв. Другия вариант ти е една кутия DVD дискове.
Между другото ако разчиташ само на компютъра да ти съхранява информацията рано или късно ще я загубиш. Периодично трябва да я копираш на други носители за по-сигурно.
Е ти нямаш ли дял D?
megaupload - безплатния акаунт е 50 гигабайта
http://mega.co.nz
ако имаш поне 20GB свободно дисково пространство, можеш да създадеш нова папка в основната директория на системния дял (само не и поставяй име сходно с името на някоя системна папка), и да преместиш всички важни файлове там (да не забравиш и важните (си) файлове от моите документи, save-ове на игрите, текстови файлове, downloads, и пр.), след това да изтриеш всички други директории/папки, което може да стане най-лесно с hiren's boot cd или какъвто и да е линукс live cd, иначе няма да успееш да ги изтриеш всичките, но внимавай да не изтриеш новата папка с важните (ти) файлове, след като ги изтриеш ще можеш да инсталираш новия windows в същия дял
Ами, добър вариант е да си преместиш всички важни файлове на дял който не е зает от ОС и след това да си инсталираш 10-ката.
Отказах се за сега, не чувам много добри отзиви за десятката, нищо чудно да повтори НЕуспеха на осмицата. А и тези файлове са ми нужни само за 1-2 седмици, така че ще поизчакам.
Иначе, който го е инсталирал може да сподели мнението си.![]()
Последно редактирано от Summer Fresh : 08-11-2015 на 11:54
Kaкво му е на 10-ката? Аз съм с него от 1-2 седмици вече, никакви проблеми, по-простичък е, всичко си му е ток :]
Ми то дай и телефоните да си хвърляме, нали и тях подслушват ..
Ей, "голям талант" се извъди и ти бе.
There is a badass overhere.
Ходи пий едно се отпусни, че нещо не ти спори днес явно.
принципно кондьо е прав - наистина е шпионски боклук 10-ката.
Стой си на 8.1 - приличен е и нищо не печелиш ако ъпгрейднеш. Сложи си и един линукс на отделен партишън ако пазаруваш в нета и подобни неща и го ползвай само за това, че да ти е сигурно![]()
Не са ми достатъчни познанията, че да го твърдя с 'убеждение' един вид, но 10-ката праща всякакво инфо към майкрософт - от това какво пишеш в сърч бара на старт менюто до съобщенията ти в мейла до браузъра и (вероятно) кукитата.
Може да си мислиш, че не ти дреме, но утре ще седнеш в някое кафе, някой ще спуфне мрежата и на практика ще има достъп до всичката тази информация, която се предполага, че трябва да 'пътува' към Майкрософт.
Отново, не са ми достатъчни познанията, че да го твърдя това като факт, но на базата на това, с което съм си играл откъм network security софтуер ми се струва лесно. А щом на мен - неук в тази област - ми се струва лесно, представи си колко несигурна ти е операционната система за човек със задълбочени познания в областта.
...и от уязвимости в интернетПървоначално написано от Лиляна Павлова
![]()
елементарно е да спреш всички шпионски процеси в десетката, а след като ви го дават безплатно, се научете на минимум благодарност
или минете на боклуците от линукс, и без това работата ви е да ръсите тъпизми по разни форуми, а тая смешна ОС е създадена точно за фантазьори
инфото, което се праща от сърч бара на старт мениуто не можеш да го спреш - блок със защитната стена трябва
За неинформираните хората от KMSpico са разработили софтуер, който спира кейлогъра на майкрософт
Don't hate the hacker,
hate the code!
Съмнителен АВ ли, кво трябва да е това ?
Пък за Линукс има в пъти повече гадинки, отколкото за Уин, достатъчно е да сметнеш стотиците им дистрибуции и 5% ползващи я от всички работещи с компютри.
Сини екрани имат някви кухари като теб, които не знаят как се се работи с хардуер.
ти за да сереш е нужно и да ядеш, а така като те гледам си умрял от глад.