- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Кой е лошия във връзката ни?
Това е супер теоритично, макар и да има логични и верни неща. Май трябваше направо да прочетеш встъпителния пост. Да се казва, че винаги са виновни и двамата, е супер погрешно. Това много често води до изграждане на мазохизъм, чувство за вина, насаждане на комплекси (за малоценност), както се е случило и при авторката. Търпението и мълчанието го определям като вина към самата себе си, а не толкова като вина за достигане до това състояние на връзката. Понякога има едноличен виновен (даже много често) за разпада на отношенията! Приеми го. С такива хора не е продуктивно да се води диалог и да се търси решение на проблема. Единственият правилен ход е да се сложи край.
Напълно съм съгласен с jghgh, че приятелят на авторката има наложаща нужда да посети специалист и да се работи с него. Той е пълен control freak психопат в много тежка форма. Има шанс да се излекува, но аз лично не виждам оправия. В никакъв случай не му е лесно и на него. Самият аз съм доста обсесивен и знам какво е чувството да се разкъсваш отвътре, искайки да знаеш и да контролираш всеки ход на обекта си (независимо за какъв вид отношения става въпрос). Разбира се аз винаги съм го таял в себе си и съм се самоизмъчвал, което във всеки случай е по-правилния подход, поне нараняваш само себе си. С тези последни 2-3 изречения не искам да кажа, че трябва да му се даде шанс и момичето да се опита да му помогне. Напротив, личното щастие е на първо място, никой не е длъжен да прави жертви и да страда заради някой друг.
Последно редактирано от Corb1225 : 08-10-2015 на 14:49
Защо вина към себе си?Тук нещо не те разбирам.
Иначе аз самата си напомням непрекъснато,че моето лично щастие трябва да е на първо място,но на действия май е след щастието на много други хора.Относно контролирането,то при него това е проблема - не прави опити да се сдържа,нито осъзнава,че би трябвало да се сдържа,защото поведението му е ненормално.