- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
"Бог е чудат и парадоксален. Обича изненадите и пълните обрати. Затова царството Му е пълно обръщане на нашите разбирания. Там няма да съществуват съвършени, а покайващи се; там няма да съществуват безупречни, а искрени."
"Ако трябва да умра от страх, паника и от всички тези игри на властите, които всяват страх в човечеството, за да го контролират, предпочитам да умра за Христос. При това Той умря, за да можем ние да имаме живот, а не за да се подчиним на изфабрикуваните страхове на различни власти."
"Само пред заплахата от небитието, на границата на смъртта идва пробуждането. Осъзнаването. Възкресението от смъртта на мъртвия ни живот."
"Да „тролим“ нашето лъжливо аз."
Разкаянието на един "сатанист666"
https://www.facebook.com/10000639606...3209114235596/
Последно редактирано от defender : 09-29-2020 на 17:50
Е ти като повярваш в някаква доктрина не упояваш ли мозъка си един вид?
Може пък да искам да се удавя какъв е проблема ? Може да искам да удавя всички демони и лоши мисли в себе си и да избягам от реалността поне замалко и да си почина от проблемите ? Може като изпадна в такова състояние да погледна по-обективно на ситуацията и да намеря решение с вече различния поглед?
Ммтака, четох един материал, където един професор-пънкар лаконично каза, че rock n roll-а бил музика, която освобождавала духа, но последните 10 години тази музика умишлено била затворена в клетка, където да служи само за забавление, а не за освобождение на духа.
Та тъй като във форума знам, че има фенове на тази музика, да ги питам как точно rock n roll-а освобождавал духа и от какво точно го освобождава? На мен лично нищо не ми освобождава, като слушам rock n roll, дори не ме вдъхновява, да не кажа, че понякога почва и да ми се повръща от нея. Друго нещо си е концентрираната християнска молитва - благодат връз благодат.
Та ако хипитата и пънкарите разчитат на rock n roll-а да им освобождавал духа, направо ги съжалявам.![]()
Последно редактирано от defender : 11-22-2020 на 14:37
БѪДНИ ВЕЧЕРЬ
Ненадейно на небето –
въ тази сѫща нощь, огрѣла
чудната звезда – комета,
хубава, лѫчисто – бѣла.
И оставили книжата
ученитѣ влъхви стари,
и на пѫть подиръ звездата
тръгнали съсъ скѫпи дари.
И звездата чудно бѣла,
както Господь Богъ ѝ казалъ –
безъ и денемъ да залѣзва,
надъ една кошара спрѣла.
Влѣзли вѫтрѣ мѫдрецитѣ,
и срѣдъ агънцата бѣли,
съ ореолъ надъ кѫдрицитѣ,
малкия Христосъ видѣли...
Последно редактирано от inewton : 12-20-2020 на 19:26
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
"Огледай хората около себе си и знай, че началниците имат власт само над тялото, а не над душата, и винаги помни това в мислите си... Бог е създал душата свободна и самовластна; тя е свободна да постъпи така, както иска – добре или лошо".
(Свети Антоний Велики)