- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Докторочето изостави профила на легендарния Доктор Сатан и го замени с друг, който изглежда още по-гейски.![]()
Ами... нямах предвид САМО това... но хайде да си поговорим за пари, ОК.
Ако държавата е най-богатото нещо на света, то църквата е второто : ) Всички пари имат един единствен източник - трудът на хората. От къде според теб идват тези пари на църквата? Ами идват от хората. Все по някакъв начин би трябвало да идват.
Между другото восъчната мафия в Пловдив, където се правят всичките свещи, е котилото на едни от най-коравите бандити =p Всичко се държи от църквата (и да, говоря почти от първа ръка, защото мутрите, с които бях свързан в началото на пълнолетния си живот, бяха, всъщност, попове и трафиканти на оръжие).
Та, ако питаш КАК твоите пари се озовават в църквата... ами не е само като доброволни дарения.
Забележи, че начините, по които държавата те ограбва, са ти в сляпата зона (е, да, споменаваш партийните субсидии, но това не е основното). Споменаваш тока, парното, горивата и тн. Но това е ТЪРГОВИЯ и БИЗНЕС. Ти какво искаш, някой да хаби енергия, за да те топли и да ти свети, а ти да не плащаш ли?
Не... Държавата те ограбва чрез ДДС и ТАКСИ. Защото таксите са си чист грабеж, а не търговия. Просто ти взимат кинти насила, без да има никаква нужда от това. Единствената цел е, да храниш държавната администрация - тоест, тялото на държавата - за да съществува и в утрешния ден. А ДДС е просто грабеж на 20% от целия ти труд, без друга причина, освен тази, че държавата трябва да съществува и утре, за да ти вземе още 20% от труда.
Всичко това е подробно разгледано в книгите, които предложих на вниманието - Най-опасното суеверие и Краят на злото.
Та... след като изяснихме малко от малко този въпрос... ето от къде църквата си взима основните пари - законът в държавата е такъв, че всяка религия получава по 10лв на вярващ от бюджетните пари.
А бюджетните пари - това е онази купчина с пари, събрана след като всеки бъде насилствено ограбен с 20% от целия му труд.
Тоест държавата те изнудва, принуждава и краде... и после ДЕЛИ с църквата, която те успокоява и ти вдъхва надежди.
В смисъл... =p ... ами доста е тъпо, ако ме питаш =p
И понеже църквата няма какво да прави с толко много кинти, поповете си купуват луксозни коли и живеят в разкош. (Естествено, има си и дебили, които са попове и не живеят в разкош, понеже са утайка и аутсайдери сред своите).
Последно редактирано от hecu2 : 09-22-2019 на 22:33
То всеки човек, който прави ритуал осъзнава какво прави и защо го прави и със 100% сигурност, че така се прави, и после се надява, че той ще му донесе успех в това, заради което го прави.
Същото е и с "ритуала" на думите, ти предаваш информация чрез тях и се надяваш, че ще бъдеш правилно разбран от другия, какво му предаваш. Например, един човек казва едно нещо и се надява да бъде разбран правилно, но за жалост е разбран от другия човек по друг начин и това е много често срещано явление, което се е случвало почти на всеки. Ти може да си сигурен, какво правиш, но не можеш да си сигурен, че другия ще те разбере по правилния начин, който влагаш в ритуала на думата. Но желанието на докторчето да се направи на умен е малко повече от мозъка му.
Последно редактирано от defender : 09-22-2019 на 23:01
defender, не е така.
Думите си имат ТОЧНИ дефиниции. Никой не се "надява" да означават нещо. Първо се появява смисъла на думата (в главата на нуждаещия се от нея) и после се появява думата.
Думите не идват от Бог, така че не се "надяваме" на значението им. Ние сме ги измислили, така че ние знаем какво значат.
Надяваме се другия да е вменяем. Тоест, съмняваме с в другия... не се съняваме в думите.
Но това е без значение за спора. Няма ли да опишеш дейността си в църквата?
Ами може и да си прав за това което каза за Църквата, но както навсякъде, така и в Църквата си има мърша и сигурно има в нея хора, които не вярват искрено в Бог, а са там за някакви материални облаги, политически поръчки и подобни, но има и истински вярващи свещеници в Бога, но все пак нормално е чрез труда на свещенството да си изкарват хляба и това не е нещо лошо.
Еми ей за тоя труд говорим.
Какъв е трудът на попа? Какво произвежда? Като стока или като резултат, или последствия? За какво му се ПЛАЩА, така да си дойдем на думата, на попа?
Понеже той взима по 200 на погребение. Тези пари не са за гробарите, които копаят и мъкнат ковчега. Те са за попа, за да говори.
С други думи питам... КАК попа разходва 200лв за визата на душата в отвъдното? Попът ли казва душата на починалия къде ще ходи и ако аз не дам 200лв душите на моите роднини как ще пострадат от това?
Или с други думи - ако аз не дам 200лв, какви ще са пропуснатите ползи за душите на моите починали близки?
Ей туй просто нещо питам...
Ми то и ритуалите си имат точни дифиниций и никой не се надява да означават нещо, човек знае точно какво означават и защо ги прави. Той влага своето съзнателно послание в ритуала, но не знае дали със сигурност ще му донесат успех. Както той влага своето съзнателно послание в думата, но не знае дали ще бъде правилно разбран, но се надява и точно това надяване е една вътрешна молитва. Тоест всеки човек се моли почти непрестанно, дори без да го съзнава. Човекът е религиозно животно.
Последно редактирано от defender : 09-22-2019 на 23:29
Скритият ми въпрос е:
Властта, която църквата има, от Бог ли идва... или от парите на хората?
Ама ти още ли продължаваш ве....?Ритуала е физическо деиствие, което обаче има символично или сантиментално значение за своя де ятел. Никои не говори и пише просто еи така, да си удовлетворява някакви вътрешни символизми. Всеки комуникира за да предаде информация и да бъде разбран. Само вие си говорите като лудите сами и затова молитвата е ритуал. Но иначе говоренето, писането и като цяло комуникацията не са ритуал. Могат да бъдат, но по дефолт не са. Както да отидеш сутрин с кафето и цигарата да се изсереш за много хора е ритуал. Това не значи че всяко сране е ритуал. Ти сериозно ли не можеш да направиш разликата?
Последно редактирано от Rengur : 09-23-2019 на 08:31 Причина: Спазвайте добрия тон!
Докторчето много си обича колата. Докторе говориш ли й нежно, целуваш ли я по огледалцата, галиш ли я по жапката?![]()
Е, обичам си я, но чак пък толкова не. Ама си е красива иначе. За мен всичките коли след 90-та са абсолютни сапунерки - толкова еднакви и безлични. Затова и много се чудех каква кола да си взема. Бях се хвърлил на един Форд Probe от тия по-старите, ама си предствих какъв е гнилоч. Мислих да си взема Алфа 156, ама разбрах че имат доста проблеми. После видях в мобилето обява за Фиат Coupe, беше ми по път, та отидох да го видя. Още със сядането вътре разбрах че това е моята кола. Тва ме кефи на италианците - че влагат дух в колата. Ако няма дух една кола, то си е просто една машина, все едно да карам сокоизтисквачка, еми не ме кефи. Като на баща ми фокуса - в смисъл, хубаво вози, практична е, не гори много, но като цяло е толкова скучна, и да я гледаш, и да я караш. Докато Coupe-то e произведение на изкуството. Веднага щом почнеш да я караш, разбираш че тая кола е направена за повече от това просто да те закара от точка А до точка Б.
ПП: Като каза галене по жабката се сетих за това https://www.youtube.com/watch?v=0VC88P0Fxu4
Ахахахахахах
Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 07:30
Намирам лееко противоречие в това как така при "точни дефиниции", т.е. при изпълнение 1:1 по учебника на Бог (свръхестествено същество, което уж не греши, следователно и инструкциите му би трябвало да са безпогрешни) да няма точен резултат.
Е щом надежда и молитва са били едно и също, а пък се молят само религиозните хора, тогава значи всички хора са религиозни. Не знаех.
Като се моли непрестанно без да го знае, тогава защо му е да го прави изобщо? Не се ли обезсмился цялата идея да се хабиш двойно. Хем през целия си ден да се молиш (без да знаеш), хем и като се прибереш вкъщи да трябва се молиш преди вечеря и лягане, хем и не знам още колко пъти през деня (сигурно и преди да дъвчеш всяка дъвка трябва - все пак се води нещо като храна, за всяка пълна лъжица до колкото знам е редно да се помоли човек)? Значи сумати християнски труд на вятъра отива всеки ден вместо времето за молитва да се съкрати и да пише в светото писание: "ти се молиш и без да знаеш, така че не губи времето на Бог и ангелите с тавтология. Те са достатъчно заети и без това имайки предвид, че човек е устроен да се моли непрекъснато 24/7, но без да го осъзнава."? Все пак щом ти го казваш, и то отдаден християнин на християнската вяра и то през последните 10 години и следователно трябва да си наясно с всеки модерен християнски тренд, то вероятно е и да е така, пък знам ли. Но все пак представи си на един customer support да пишеш не по веднъж, а по 1000 пъти на ден за един и същи проблем, защото поради някаква причина засича надежди и копнежите ти като молитви. Хм, не ми се струва като работа, която да би искал с удоволствие да работиш. Може би поради това са и слабите резултати, които виждаме. Войни, глад, болести и "България търси талант"! Каква катастрофа! Нищо чудно, че част от служителите са се обявили против ръководството и сега искат Нов Световен Ред.
"религиозно животно" е едно доста безсмислено словосъчетание.
Последно редактирано от TrollFactory : 09-24-2019 на 12:19
Той се моли, без да знае, че това всъщност представлява молитва. Вече друг е въпроса на кого и за какво се моли, което е в основата на това дали човек е християнин или не. Но със сигурно човек се моли, независимо дали и вярващ или не, християнин или не.
Ние не знаем бъдещето си, и всяко желание за успех е вид молитва. Примерно да си кажеш: "Не знам със сигурност какво ще стане в дадено начинание, но дано да стане, както ми се иска", това пак е молитва.
Последно редактирано от defender : 09-24-2019 на 12:55
Ми не се обезсмисля. Например има неща, които човек ги предизвиква подсъзнателно и те прецакват постъпките му, но човек не разбира, защо се е прецакал и най-често почва да обвинява другите. В смисъл, тези нещо, като не ги съзнава, не означава, че те са безсмислени и не му влияят.
Докторе два пъти ми трият коментара към тебе, без обяснение защо (което е много по-лошо от моя коментар, който беше изтрит и мисля, че заради това модератора трябва да се самоизтрие). Затова го пускам за трети път в цензуриран вид, който мисля, че вече няма да има проблем и няма да бъде изтрит въпреки, че не ми е голям зор:
Виждайки колата на снимки, целта ти е била за малко пари, да вземеш атрактивна и стилна кола – лично на мен ми харесва.
Иначе виждам говориш за духа на колата, който са вложили италианците и как без дух колата е безлична, като проста машина. Тоест, като говориш за колата, изведнъж веднага разбираш какво е дух, но когато става въпрос за Бог и душата на човека, мозъка ти навлиза дълбоко в задника и спираш да разбираш какво е дух, който Бог вложил в човека, като го създавал по Свой дизайн за да не бъде просто машина (както италианците създали твоята кола).
Шо така ве, докторче, що толкова избирателна досетливост имаш?![]()
И на мен също ми харесва. Има нещо от тия старите 80-тарски ферарита в нея. Пък и интериора е правен от пининфарина, които правят и интериора на фераритата. Иначе, естествено нямах такива пари че да купя нещо по-солидно. Но както казах, от новите всичките са ми толкова еднакви и грозни. Единствено новите аудита ми харесват като дизаин. Така че дори и да имах парите пак нямаше да си купя нещо кои знае колко по-различно. Ако имах да речем 40-50 бона и висока заплата бих си купил dodge challenger от 70-та Ето това е истински красива кола.
Говориш глупости. Колкото и душа да вложат в една кола, тя си остава просто машина. Като казвам че са вложили дух, имам предвид че са я направили да ти доставя удоволствие, не че самата кола има дух и съзнание. Както в една картина се вижда отражението на духа на художника, и макар самата картина да е неодушевен предмет, тя носи духа на своя създател и даже провокира духа на всеки, които я гледа, в което е и смисъла на изкуството като цяло. Но да я сравняваш със живо същество, още по-малко с човек, е тъпо. И не само че е тъпо, но и неуважително към цялото човечество. Щото ние като хора, като уж съзнателни същества, сме преминали цялата еволюция на живите същества, докато стигнем дотук. Дори и само от първобитните хора насам, сме преминали през толкова много диващина и смърт, докато стигнем до уж цивилизовани хора. Да хвърлиш целия този прогрес в ръцете на Бог е краино неуважително и доста иронично всъщност, предвид че повечето от тая диващина и смърт е била извършена в името на някои Бог. Неуважително е, защото е като все едно всичко, което си постигнал досега в живота си, да го припишеш на Бог. Лесно и мързеливо обяснение е това, с пълна липса на отговорност. И като говоря за отговорност, нямам предвид отговорност пред Бог съдия, а личната отговорност - тая пред себе си. Никои не ни е създал по собствен дизаин, това е просто метафора за това как сами създаваме себе си.
Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 15:50
Италианците според човешките си възможности, влагат в колата дух по свое подобие, но нали не слагаш равенство между италианците и Бог. Естествено, че духът вложен от Бог в човека по Негово подобие, превъзхожда всичко тварно, превъзхожда италианците и целия материален свят - както е казал Иисус: "Каква полза има да придобиеш целия свят, а да погубиш душата си" т.е. душата вложена от Бог в човека по Негово подобие е по-важна и превъзхождаща целия останал свят (включително италианците и духът на тяхната кола).
Така че, от тази гледна точка, като ги сравнявам двете, това те е унизително за човека.
ПП: В смисъл аз мога да ги давам за пример, но не слагам знак за равенство между двете, като качество и изработка.
Последно редактирано от defender : 09-24-2019 на 16:00
бог отдана не съществува
2 Петр
Има лъжеучители, които ще вмъкнат пагубни ереси и, като се отричат от Господа, Който ги е изкупил, ще навлекат върху си скорошна погибел …
Те са безводни извори, облаци и мъгли, от буря разнасяни: за тях е запазен мракът на тъмнината вовеки.
Защото, като говорят надути празни думи, прелъстят в плътски похоти и разпътство ония, които напълно са се отдръпнали от живеещите в заблуда.
Обещават им свобода, когато те сами са роби на развалата,
Пак ти казвам, няма значение италианец, Бог или извънземно - щом разглеждаш човека като творение на нещо по-висше, ти автоматично му отнемаш всякакъв самостоятелен прогрес и отговорност, понеже всяко творение си има заложен план от своя създател за това какво и как да прави. Ако пък допуснем че сме продукт на някакво по-висше създание, което да ни е направило съзнателни, то свободната ни воля автоматично ни прави независими от неговите планове и съответно такова същество не би изисквало следването на неговите планове и не би ни наказвало за неспазването им, понеже ако изискваше да го следваме, нямаше да ни направи съзнателни на първо място. Това е все едно да направиш кола, но тая кола да си решава сама кога иска да върви и спира, и после да я риташ и палиш тая кола, щото не искала да върви и спира. Това е общо взето християнската догматика, демек пълен дебилизъм. От друга страна, ако имаш кола, която сама решава кога да върви и спира, както е случая с човека, то тая кола може да прогресира - да се учи сама как да взима завоите, да спира с предавки и т.н., тоест има смисъл от тая съзнателност. Съзнателност в рамките на някакъв велик грандиозен план, заложен от създател, е немислима. Изключение са два варианта - или тоя създател е краен садист или просто няма никакъв план за своите творения, а вместо това ги е оставил сами да правят своите планове, да си деистват според тях и да носят сами отговорността за деиствията си, което ми се струва по-логичния вариант. Но в такъв вариант няма смисъл от божи заповеди, молитви, опрощения, катарзиси, ад, раи, и всичките останали глупости. В такъв вариант принципно няма нищо по-различно от това, ако сме примерно продукт на еволюцията или на извънземните. Тоест нищо не се изисква от нас , а напротив - само ние може да изискваме неща от себе си, околните и света като цяло. Не може да направиш някакъв продукт, които да има цел, и в същото време да му дадеш свободата сам да избира цел. В това няма никакъв смисъл. Все едно ние да направим изкуствен интелект, които обаче да не може да си прави и разсъждава каквото си иска, а само каквото ние сме му заложили - такова нещо по дефолт не е изкуствен интелект, а е просто един наи-обикновен компютър, машина, без душа.
Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 17:05
Първоначално написано от DerStuermer
Точно, защото ни е създал свободни, Бог ни е оставил отношението ни към Него да е въпрос на вяра, а не на сетивна принуда и Той не се натрапва първично, като очевидна закономерност, защото точно тогава отношение към Него щеше да е по принуда, а не по свободен избор – в това се изряза свободната воля, да избереш свободно в какъв Бог или идол да вярваш, а вече в каквото почнеш да вярваш това ще почне да влияе и определя поведението ти - междинно положение няма (в което е и една от големите заблуди на „атеистите-свободолюбци“) - или си доброволно с Бога (т.е. като син към баща) или по принуди ставаш роб на дявола, като роб към господар-мъчител (защото ако се отречеш от Бога, дявола не чака твоя избор, дали да си с него или не, той автоматично те завладява и почва да влияе на поведението и живота ти, дори и да си мислиш, че това си си ти и колко си уж свободен).Първоначално написано от DerStuermer
Другото което е, мисля, че много хора си мислят, че когато са без Бога, това е свободата, и че са свободни, но това е така, защо те никого не са изпитвали свободата и затова лъжливи плагиати наричат свобода – прасето се радва на локвата, в която се каля (и си мисли, че това чистота), защото никога не е виждало морето.
Бог ни дава заповедите, защото човек дотолкова се е изкълчил психически и в усета си за нормалност, че е изгубил вродения Божи закон в него самия. Бог ни дава заповедите за да ни върне към себе си и отново да запали искрата на вродения в нас Божи закон.
Абе темата е дълга, не обичам да многословствам, затова нямам намерение да ти разкривам цялата тема, просто да схванеш поне нещо от това и сам да търсиш ако те интересува, но почти ми е ясно, че не те интересува. Затова да не се чеша крастата повече.
Последно редактирано от defender : 09-24-2019 на 17:39