.
Отговор в тема
Страница 36 от 125 ПървиПърви ... 263233343536373839404686 ... ПоследнаПърви
Резултати от 876 до 900 от общо 3762

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Ще постя като добър християнин. Може, покрай другото и някоя молитва да вметна. Взимам пример от теб и Ефендито.
    Откога на Коледа се пости?
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    Вие дори и да станете вярващи в Бог, сигурно при първото нещастие, което ви сполети в живота и сте се отрекли от Него до 9 коляно, барабар с кокошките.

Мега фен
    Абе, чухте ли, папата признал еволюцията!

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Абе, чухте ли, папата признал еволюцията!
    Той папта и абортите призна. Не знам дали някой помни, но аз бях казвал, че Франциск ще разруши из основи католическата църква.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Той папта и абортите призна. Не знам дали някой помни, но аз бях казвал, че Франциск ще разруши из основи католическата църква.
    Той направо я приравнява с възгледите на атеизма. Накрая ще се установи, че между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
    Последно редактирано от defender : 12-20-2016 на 21:48

Голям фен Аватара на Zlennox
    между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
    Пантеизма не е Атеизм!

Град
    Sedes Sancti Petri
    Той направо я приравнява с възгледите на атеизма. Накрая ще се установи, че между тях няма разлика, само, че едните ще викат на бог "природа", а католиците викат на бог "бог".
    Не знам. На мен ми е жал за католиците. Защото макар и еретици, пак са братя. Отцепили са се от Църквата, създали са някои неприемливи догмати, ама все пак са по- близо до православието, отколкото протестантите. Последните са неспасяеми. Хиляди пъти е по- добре те да погинат.

Мега фен
    Човек, това че си православен не трябва да те води да се мислиш за превъзходен или изключителен.

ПП: А и от друга страна, така един вид се превръщаме в папи.

А нпп е чак на ниво херувим, недостижим е просто.
    Последно редактирано от defender : 12-20-2016 на 23:35

Град
    Sedes Sancti Petri
    Човек, това че си православен не трябва да те води да се мислиш за превъзходен или изключителен.

ПП: А и от друга страна, така един вид се превръщаме в папи.

А нпп е чак на ниво херувим, недостижим е просто.
    Не се мисля за превъзходен и изключителен. Чел съм притчата за митаря и фарисея. Но не ми харесва това, че се наричат спасени. Това е голяма заблуда от тяхна страна.

npp е отделен вид. Него не искам да го обсъждам.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Ще постя като добър християнин. Може, покрай другото и някоя молитва да вметна. Взимам пример от теб и Ефендито.
    Ти сам се излагаш, дори да не правя нищо ! Ти не само не си християнин, но нямаш и елементарни познания за него. Ето че пак...
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    ... те набутвам в кучи гъз ?!

Откога на Коледа се пости?
    Видя ли го как сам се изложи без да правя почти нищо ?
    ...Франциск ще разруши из основи католическата църква.
    Напротив! Църквата трябва да еволюира за да продължи да съществува.
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Мега фен
    Тогава не е никаква Църква, дори и смисъла й се изчерпва. Да не говорим как Църквата на един съвършен Бог ще еволюира, да еволюира към какво? - единствения възможен отговор е към по-зло и по-зло, до пълно отделяне от Бога и заместването му с неговия антипод.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Къде в Библията го пише това?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Тогава не е никаква Църква, дори и смисъла й се изчерпва. Да не говорим как Църквата на един съвършен Бог ще еволюира, да еволюира към какво? - единствения възможен отговор е към по-зло и по-зло, до пълно отделяне от Бога и заместването му с неговия антипод.
    Къде в Библията го пише това?
    Никъде не го пише, но е логично и се е случвало в миналото. Времената се менят, хората и начинът на живот също, за да разшири влиянието и значението си, църквата трябва да се адаптира.
    Вече не се преследват и горят "вещици" (поне не в буквалния смисъл) - ето едно доказателство, че църквата е еволюирала. Нищо не пречи да се свика вселенски събор и някои от съществуващите догми (много от които не ги пише в Библията) да се преразгледат. Това също се е случвало в миналото, нали ?
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

нпп е много готин.

Голям фен Аватара на Zlennox
    Вярващите от сатиричност не разбират, грозен.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Някой може ли да ми каже дали това според него е православна литургия?

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Някой може ли да ми каже дали това според него е православна литургия?
    [video=youtube;-GTrFKjgYwY]https://youtube.com/watch?v=-GTrFKjgYwY[/video
    Според мен не е.

Мега фен
    "Сайтът на американския информационен канал FoxNews разпространи коментар на специалиста по Близкия изток и исляма Раймонд Ибрахим, посветен на масовите бягства на християните от мюсюлманския свят.

Според мнението на учения, днес се извършва масово прогонвавне на християните от ислямския свят - по-голямата част от който преди мюсюлманските завоевания е била напълно християнска.

Ибрахим се позовава на неотдавна публикуваните изводи на Комисията на САЩ по религиозна свобода, която отбелязва, че прогонването на християните от ислямските страни няма равно на себе си в човешката история и се увеличава с всяка измината година. Християните може напълно да изчезнат от страни като Ирак, Афганистан и Египет, смята изследователят. Последната информация, която идва от страните на мюсюлманския свят, потвърждава този извод. Като пример за това какво очаква християните, озовали се сами и без подкрепа в мюсюлманските страни, където нахлу демокрацията, той сочи Ирак.

През 2003 г. християнското население на Ирак е било около 1 милион души. Днес то е по-малко от 400 хиляди.

Това е резултатът от антихристиянската кампания, разгърната с американското нашествие в страната. Тогава много християнски църкви бяха разрушени и огромен брой християни - убити, в това число разпнати на кръстове, а мнозина - обезглавени.

Раймонд Ибрахим отбелязва, че днес, когато САЩ подкрепят войната на терористите против светския президент на Сирия - Башар Асад, ситуацията там е идентична. Християните, които са живели от векове в градове и дори цели региони, сега биват прогонвани и избивани от терористите, подкрепяни от САЩ и Европейския съюз независимо, че сирийските правителствени войски се опитват да ги спасяват.

В Египет около 100 хиляди християни-копти бяха принудени да напуснат родината си след подкрепяната от САЩ и Европейския съюз т. нар. "демократична арабска пролет". Една от най-старите християнски общности в света - тази в Синай, беше подложена на нападение през септември 2012 г. и принудена да напусне тези места, където обитаваше от над 1500 години."

Весели празници за христяните и щастие за всички хора и души на Света.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Весели празници за христяните и щастие за всички хора и души на Света.
    Благодаря Кораб, честито и от мен!

Мега фен
    "Много свестни хора се опитват да намерят ориентация днес в един свят, който сам по себе си е налудничав. Направо казано, сатанински."

Мега фен
    Пичове, какво значи "да бъдеш себе си"? Мерси!

ПП: Ако например ми се прииска да фрасна полицай на улицата или да се нахвърля на красиво непознато момиче, ако го направя, това себе си ли е?
    Последно редактирано от defender : 12-26-2016 на 19:11

Град
    Sedes Sancti Petri
    Пичове, какво значи "да бъдеш себе си"? Мерси!

ПП: Ако например ми се прииска да фрасна полицай на улицата или да се нахвърля на красиво непознато момиче, ако го направя, това себе си ли е?
    Ти това ли би искал да направиш?

Мега фен
    Ти това ли би искал да направиш?
    Ми дори аз да не искам, някой друг може да поиска, не говоря лично за мен, а по принцип. Различни хора, различни желания.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Ми дори аз да не искам, някой друг може да поиска, не говоря лично за мен, а по принцип. Различни хора, различни желания.
    Е, това е. Ако правиш/държиш се както ти идва отвътре значи си себе си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си