.
Отговор в тема
Страница 37 от 151 ПървиПърви ... 273334353637383940414787137 ... ПоследнаПърви
Резултати от 901 до 925 от общо 3762
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Аз съм православен. Трябва.
    Хехе, "аз съм православен", само по себе си още не означава нищо, и Сталин е бил православен, и врачката в другия вход също.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    хехе, аз съм православен, само по себе си не означава нищо и Сталин е бил православен, и врачката в другия вход също.
    И аз като Сталин съм учил в семинария, така че знам кое е православно и кое не.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Alucard666 Виж мнението
    Безнадеждно е това някога да осъзнаеш колко си заблуден.
    В какво се изразява заблудата ми - че ходя с главата надолу, че ям супа с вилица, или че не се чувствам добре?

И в какво точно се изразява твоята надеждност?

Дай ми практически показатели и статистики от живота ти, а не философии.
    Последно редактирано от defender : 11-29-2016 на 20:55

Мега фен
    Ето, като за начало аз ще ти дам един практически показател от живота ти:

"Ново изследване: От марихуаната се затъпява
    Сканираните изображения на мозъците на 1000 души, редовно употребяващи канабис е установило, всички те имат недостиг на на приток на кръв за сивото им вещество."

ПП: Като се има предвид, че на теб това е един от основните ти притоци на вдъхновение (както неведнъж си казвал). Всички можем да стигне до извода, че това вдъхновение е от гъза си. Учените го казват, не аз.

Изобщо сатанизма ти е гЪзарска раБота, чоИвек.
    Последно редактирано от defender : 11-29-2016 на 21:09

Banned Фен
    В какво се изразява заблудата ми
    Въпроса е в какво не се изразява заблудата ти... Вярваш в 2000 годишна история пренаписана хиляда пъти с хиляда различни интереса и си мислиш че е адекватно представяне на вселената.
    И в какво точно се изразява твоята надеждност?
    В нищо. Надежност се търси само там където е необходима, а тъкмо лъжата се нуждае от най-добре стъкмени "надеждни източници".

Мега фен
    а тъкмо лъжата се нуждае от най-добре стъкмени "надеждни източници".
    Мда, по-горе вече споменах част от твоите източници.

Доста надеждно като за начало.

Banned Фен
    Ето, като за начало аз ще ти дам един практически показател от живота ти:

"Ново изследване: От марихуаната се затъпява
    Сканираните изображения на мозъците на 1000 души, редовно употребяващи канабис е установило, всички те имат недостиг на на приток на кръв за сивото им вещество."

ПП: Като се има предвид, че на теб това е един от основните ти притоци на вдъхновение (както не веднъж си казвал). Всички можем да стигне до извода, че това вдъхновение е от гъза си. Учените го казват, не аз.

Изобщо сатанизма ти е гЪзарска раБота, чоИвек.
    От марихуаната се затъпява понеже ти прецаква краткосрочната памет, нищо повече. Така или иначе тая памет е необходима само за практически цели. Ако си наясно как действат тестовете за интелигентност, ще видиш каква огромна роля играе краткосрочната памет при решаването на такива задачи. Но аз не ти говоря за интелигентност, понеже външния свят програмира човека към знания и умения, а вътрешния го депрограмира към мъдрост и самоосъзнаване. Естествено че за човек, който няма такива философски наклонности, марихуаната може да води само до затъпяване и в повечето случаи до това и води, особенно ако се злоупотребява. Ти всъщност въобще пробвал ли си, че говориш?

Banned Фен
    И защо си мислиш че за мен думите на учените са нещо повече от думите на богословите? Особенно когато са грешно интерпретирани в разни интернет статии-залъгалки.

Знаеш ли, много искам ей така като имам път към София, да те напуша и да видя какво ще стане. Според мен ще превъртиш тотално

Мега фен
    Според мен ще превъртиш тотално
    Докторчето получи вкъщи его абстиненция и пак дойде да ни каже, колко по-осъзнат и велик е от нас.

Вече започвам да ти улавям амплитудата на кризите.

Демек потресаваща динковщина.

Динко щял да ме напуши и да превъртя тотално, щото кой може да издържи като тебе бе, ти си мъжкар бееее.
    Последно редактирано от defender : 11-29-2016 на 21:33

Banned Фен
    Докторчето получи вкъщи его абстиненция и пак дойде да ни каже, колко по-осъзнат и велик е от нас.
    Не, просто видях че четеш "православни статии" и ми стана много смешно.

Демек потресаваща динковщина.
    Тихо ве, Динко е герой. Ти докато копипействаш разни глупости, човека отиде на границата и взе нещата в свои ръце.
    ти си мъжкар бееее.
    Мда, а ти си бета мишкар, и можеш само да ме гледаш как ти отмъквам въображаемата приятелка . Хубаво е когато всеки си знае мястото.

Мега фен
    да ме гледаш как ти отмъквам въображаемата приятелка
    Мда, тя отиде у вас накрак, а ти само й каза здрасти-чао. И сега две години ни повтаряш, че си бил с жена.

ПП: Поне да я беше завел на Панорамата или да и беше купил хавлиени чорапи, пак е нещо. хихи
    Последно редактирано от defender : 11-29-2016 на 21:52

Banned Фен
    Нещо много злобен ставаш дефенди, май те засегнах нещо а?

Мега фен
    извинявам се!

Banned Фен
    нп

Мега фен
    "Ако не вярваш в Христос, ти не си жив. А щом смяташ себе си за жив, следва да си отговориш на въпроса: Какво правя?"

Мега фен
    "Социализма и либерализма имат един баща и това е прогресът. Приемат за идея не абсолютната истина на Твореца, а създаването чрез човешкия ум на съвършено общество в бъдеще, което засега никой не е създал (и никога няма да създаде!)." - Достоевски

Голям фен Аватара на Zlennox
    "Социализма и либерализма имат един баща и това е прогресът. Приемат за идея не абсолютната истина на Твореца, а създаването чрез човешкия ум на съвършено общество в бъдеще, което засега никой не е създал (и никога няма да създаде!)." - Достоевски
    Не беше ли Достоевски който твърдеше в братя Карамазови че моралното благосъстояние е субективно: ако няма бог, човек няма морални стойности? + че секуларизма не е валиден метод на управление... тоест църквата да е главното функциониращо тяло в държавата, с църковни съдилища и т.н. а не обратното? Как мислиш това би се изиграло в реалност?

Ако приемем че социализма е дефакто форма на атеизм какво те кара да мислиш че невярващия има деградирали морални стойности? Та прогреса не е ли хубаво нещо?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    ...какво те кара да мислиш че невярващия има деградирали морални стойности?
    Отговорът на въпроса ти е в самия него . Все едно да питаш "какво те кара да мислиш, че дървото не е желязо?" !
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Мега фен
    Ако приемем че социализма е дефакто форма на атеизм какво те кара да мислиш че невярващия има деградирали морални стойности? Та прогреса не е ли хубаво нещо?
    1. Мисля, че по своята същност движещата сила на прогреса е невротична.
    2. Мисля, че прогреса е болестна реакция на вечно незадоволени люде (прогресисти), които под предлог на своя прогрес, често паразитират и притесняват хората, които искат да си живеят спокойно и са си доволни.
    3. Мисля, че крайната цел на прогреса е утопична.

Banned Фен
    Няма прогрес, има само промяна.
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Отговорът на въпроса ти е в самия него . Все едно да питаш "какво те кара да мислиш, че дървото не е желязо?" !
    Ако под вярващ се има предвид конкретно религиозния вярващ, то не - невярващите също могат да имат недеградирали морални ценности и това е защото ако не вярват в бог, то вярват в нещо друго. Вярата е фундаментален принцип на всяко себеизживяващо се като недостатъчно, през своя модел и перспектива, съзнание и това се отнася не само за религиозното съзнание. За да се поддържа някаква форма на "Аз", то тя неминуемо преминава през убеждението че тоя модел е истина (а не просто нейно отражение), следователно и самия вярващ се чувства истински по силата на своята "истина" или модел. Нещо подобно на това както при сънуване човек се идентифицира със съдържанието на своя сън и за да сънува, сънуваното се приема за реалност. С други думи, необходимостта нещо да е реално, без значение дали е в ума на религозно вярващ, или на сънуващия, докато спи, или да речем на един шизофреник , винаги се съпътства от някаква вътрешна необходимост, която намира свои отдушник в "реалност" извън индивида, защото само така може да се реализира някаква завършеност и синтеза между сън и сънуващ, между "АЗ" и всичко останало, между модел и моделиращ. Същото може да се изведе и от факта че Егото е реагиращ агент - то се нуждае от нещо на което да реагира защото само така може да изживява своята реакция като истинска, а оттам и самото себе си като истинско. И когато тая нужда е особено силна, Егото може да си фантазира дразнител. Примери за това могат да се открият в изобилие в ежедневието . Веднъж наблюдавах една моя съученичка която се беше разделила з гаджето си и се беше изнервила максимално. Аз си говорех с един приятел и бяхме на около 5 метра от нея. Моя приятел се изсмя силно на нещо, не си спомням на какво, но нямаше нищо общо с момичето. Та това момиче си помисли че той се смее на нея и тръгна да го бие. Дори и аз отнесох един шамар, докато се опитвах да я успокоя.

Сънуващия не може да сънува без съдържанието на съня му да се възприема като нещо реално случващо се - в противен случай няма смисъл да се сънува изобщо. По същия начин, идеята за ясно дефинирана неделима същност наречена "АЗ" е немислима без ясно дефинирана "реалност", където тая същност може да се реализира. За всеки който е запознат с илюзорния характер на Егото, тая "външна реалност" престава да съществува като такава, защото тя никога не може да бъде изчистено от всякакъв субективизъм битие. Тя става една само условно делима същност, която винаги е обратно проследима и неизменно свързана със създателя на тая същност - "Аз"-а. А оттук, всяка идея за обективен морал е просто "врата в полето"
    Така че, да, не е възможно човек да има морални ценности без да е вярващ, под една или друга форма. Но това не означава че невярващия не може да бъде морален(в действията си), макар и тая моралност той да проявява само в рамките на обществени ситуации, без сам да я вярва или несъзнателно да и се подчинява. За невярващия моралът е детска игра - той може свободно да променя правилата й, без никога да я взима на сериозно. При всички случаи моралът постановява че за всяка ситуация има правилен подход, а за човек, на който му е ясен субективизма във всеки подход и това че няма изначално постановен вселенски принцип за правилност, това отпада.
    Последно редактирано от Alucard666 : 12-09-2016 на 10:53

Мега фен
    Докторе, откъде ги мислиш тези философии, направо ме втрещяваш. И какво е това момиче, само не се прави, че си говорил с момиче.

Но дори и да си говорил, в твоя мега-философски стил едва ли ще те разбере. Не се излагай.
    Последно редактирано от defender : 12-09-2016 на 15:50

Мега фен
    "Вярата не е етическо понятие. Далеч не всеки, който не вярва в Бога, е лош човек, както и далеч не всеки, който вярва в Него, е непременно добър. Това просто е объркване в понятията. Вярата не се занимава с етика, а с есхатология."

Голям фен Аватара на Zlennox
    "Вярата не се занимава с етика, а с есхатология."
    Дааааа бееее, верно ли ? Ми тогава кво ти пречи да са се плющиш като разпран, да се ебеш безразборно с педали, да крадеш като мангал и да ебеш жената на ближния? Kво ти пречи да не следваш всички тези морални/етически доктрини, като в края на краищата вярата се занимава само с есхатология? Нали все пак, черно на бяло, има някви условия та да влезнеш в следживотния дизниланд?

Глупости на търкалета, същите при това като на Стивън Гоулд с неговата "Non-overlapping magisteria".

2. Мисля, че прогреса е болестна реакция на вечно незадоволени люде (прогресисти), които под предлог на своя прогрес, често паразитират и притесняват хората, които искат да си живеят спокойно и са си доволни.
    Значи, логически не трябва да има никакъв прогрес за да може да задоволим прищевките на някви си хорица които се чустват обезпокоени от иновационни идеи и идеологии? Ми виж колко хубаво ни беше през 12-ти век, сигурно ако тъпите прогресисти ни бяха оставили на спокойствие сега щяхме да си ядем лайната в сламените колиби на спокойствие, без тъпи капиталисти и промиващи мозъците телевизори да ни тлъщят глупости за заселване на други планети и т.н.
    Последно редактирано от Zlennox : 12-09-2016 на 22:17

Мега фен
    Дааааа бееее, верно ли ? Ми тогава кво ти пречи да са се плющиш като разпран, да се ебеш безразборно с педали, да крадеш като мангал и да ебеш жената на ближния? Kво ти пречи да не следваш всички тези морални/етически доктрини, като в края на краищата вярата се занимава само с есхатология? Нали все пак, черно на бяло, има някви условия та да влезнеш в следживотния дизниланд?

Глупости на търкалета, същите при това като на Стивън Гоулд с неговата "Non-overlapping magisteria".
    Исках да кажа, че това, че съм вярващ и това което правя свързано с вярата, не ми дава правото да съдя примерно тебе, кой е по-праведен, ти или аз. Тоест да се изживявам като нещо повече от тебе. Заради това се казва тук, че вяра не се занимава с етиката.
    Не засяга етични проблеми като противопоставя хората един на друг, кой е по-етичен.
    Последно редактирано от defender : 12-09-2016 на 22:48

Мега фен
    сега щяхме да си ядем лайната в сламените колиби на спокойствие.
    "В материално задоволените общества самоубийствата не намаляват."
    Последно редактирано от defender : 12-09-2016 на 23:10

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си