- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Не разбирам само защо изкарваш атеиста като нихилист? Нали разбираш че може да си атеист и да водиш градивен, пълноценен и също морален начин на живот? При това че атейзма не отрича специфично възможноста за живот след смърта, в повечето случай само бог и всеобщата религиозна идея за интелигентния дизайн на вселената дело на някакво божество.
Идиота от друга страна е сенсуалист. Чист Карамазовски сладострастник, живеещ ден-за-ден. По-зле и от нихилиста
Последно редактирано от Zlennox : 09-21-2017 на 00:05
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Защото мисля, че атеизма и материализма не може пълноценно да задоволи потребностите на човека. Тоест психичното здраве на атеиста не е напълно пълноценно, колкото и уж пълноценен, външно, материално проявен живот да си мисли, че води.
Както казах една от причините е защото това е щастието на идиота, щастието на идиота не е свидетелство за здраве, то е деградиращо т.е. в него има някава задоволство, което в същото време е убйствено за неговия притежател. Това е все едно да изпитваш удовлоствие от миризмата на гниещия си труп, това е илюзията за "пълноцеността" на атеистта.
Последно редактирано от defender : 09-21-2017 на 00:11
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Ми значи точно излиза, че идиот е човек, който не си задава екзистенциални въпроси, които го отделят от смисъла на първичното чисто материалното съществуване и задоволяване (демек идиот си е направо синоним на атеист-материалист бе човече).
Материалната логика си е направо някаква първична, детска логика.
Атеизма ако не е с цел да държи хората на ниво детска логика, е па на.![]()
Последно редактирано от defender : 09-21-2017 на 01:11
Без божествена част не става, защото тогава разума става роб на материята. Трябва да вярваш, че Разума (Бог) владее материята, и че ти си образ и подобие на този Разум.
Ти сам прецени, кое те прави свободен и кое те прави предопределен: вярата че разума е над атома или че атома определя разума.
ПП: Едното те прави Сътворец с Твореца, другото те снижава на нивото на животните.
Не случайно в Библията е казано, че душата на животните и създадено от земя (материална рационалност), докато душата на човека е част от Бог с цел да владее и грижи за земята и за душите създадени от земя (животните).
Последно редактирано от defender : 09-21-2017 на 00:40
Либерализма прави точно това иска да ме снижи на нивото на животно. Да, на когато някой се опитва да ме направи животно, чувствам необяснима екзистенциална болка човече, необяснима, защото по дефолт моята душа не е от земя, от друго естество е.
Либерализма ме изнасилва, това е тероризъм, но цензуриран от красиви думи.
Последно редактирано от defender : 09-21-2017 на 00:49
Чудя се какво точно е посланието на канадския премиер с тези чорапи?
![]()
Последно редактирано от defender : 09-21-2017 на 20:00
Депресията вкарва Преслава в секта!
https://www.novini.bg/news/445272-%D...%82%D0%B0.html
ПП: хахаха, плача![]()
"Днес хората все по-силно ги тегли към механичното, към мощната машина, към безжизненото, а оттам — към унищожението."
Мисля, че автора е искал да каже, че самият човек се превръща в безжизнена машина и го влече към това, а е нямал предвид, че го влече към 200 коня.
И какви са тези нецензурни думи? Не бъди примат! Като ползваш думата "пу*ка", какво точно си мислиш че правиш, освен че се опитваш да се надуваш да изглеждаш смел и страшен, защото всъщност си знаеш, че истината е, че се доближаваш да характеристиките на "малко лайненце".
Доктрочето бил издувал 200 коня, хехе. Тва са най-големите "лайнари" на пътното платно, опасни за себе си и за другите. Страшен мъжкар си ве.
Последно редактирано от defender : 09-26-2017 на 19:02
Плачкай путко, после що жените те наричали женствен. Та теб те е страх да използваш определени думи, какво остава да настъпиш мощна кола. Бас ловя че ако се качиш при мен ще плачеш като малко момиченце.
Както и да е, това което имах предвид е че мъжете имат естествено влечение към техничното и механичното, но страхливата ти религия, която отрича всеки здрав инстинкт, е нормално да привижда някакво зло в това.
Хехе, че и аз съм возил жени в колата и никоя не е искала да настъпвам газта. На тебе тва ли ти е критерия за мъжествен? Вземи най-накрая се пристраши и поговори с някое момиче на по-лични теми, та да ти обясни какво за нея е мъжествен.
Като се кача при тебе, няма да плача, а най-много като намалиш и спреш да ти вкарам един и после да отида да дам записа от телефона с малоумното ти шофиране на КАТ, заедно с регистрациония ти номер. На такива, като тебе не трябва да им се дава кола. Язък за парите на дядо ти, дето ти е купил кола.
Моята религия не против техниката, а е против превръщането на човека в машина. Например Аертон Сена е бил вярващ. Бог да го прости!
Последно редактирано от defender : 09-26-2017 на 19:35
Не само имам книжка, ами само това лято съм навъртял 2500 км по морета (познай, с момиче). Карам в София, а не в Плевен къде има 2 светофара и 1 кръгово. А ако попаднеш в някое софийско задръстване, в час пик, сигурно ще се наака сатанинското ти дупенце.![]()
Последно редактирано от defender : 09-26-2017 на 20:01
И кво медал ли искаш? То голяма гордост, че караш в една мизерна бетонна джунгла и постоянно чакаш разни пенсионери и идиоти в трафика.
А ти какво, медал ли искаш, че си издувал 200 коня и си разплаквал хората, които возиш? Страааашно!
И с какво това те прави полезен за себе си и обществото, освен, че те превръща в сатанист-камикадзе и терорист за пасажерите си.
Ти започна темата, какво ме питаш медал ли искам?![]()
Ти малоумен ли си? Не искам медал, казвам че само защото не можеш да вникнеш в манталитета на определени хора и защо обичат да карат бързо, това не означава, че е дошъл края на света и хората се били превръщали в бездушевни, понеже им харесват мощни машини, механика, или както там интерпретираш тоя имбецилски цитат. Ако хората наистина се превръщат в бездушевни, то е заради пасивния светоглед на тия същите дето карат като баба ми, а не заради разни дето карат опасно.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-27-2017 на 02:20
Докторе, това твоето фокусче, 200 коня ли е? Не ме разсмивай
Ти повече от 1,6 кубика, едва ли ще караш през живота си.
Последно редактирано от defender : 09-26-2017 на 20:53
състезания кой е най-глупав
дефендеръ води, щото вкара женка в уравнението
ама сатаната с малоумните си доводи по всякви нацистки теми му диша в ушите
Доста е сложно за обяснение, понеже да си аутист не винаги е негативно нещо, тъй като има и добре функциониращи аутисти, гении и пр. В случая обаче се има предвид това че аутистите нямат добри социални умения. Сега, ако си интелигентен това не е голям проблем, но ако си глупав, и с лоши социални умения, както са доста аутисти - лошите умения за разбиране на намеци и контекст в социални ситуации, комбинирани с естествена наивност и невежество, правят такъв човек да е cringe за останалите - той прави всичко и всяка ситуация неловка, дотолкова че чувството да го наблюдаваш е все едно да захапиш клечката на сладоледа или някой да стърже с нож по чиния. Горе-долу така се чувствам когато ти чета постовете.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-27-2017 на 11:19
"Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме В свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
Хехе, ок-ок!![]()