- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
По-скоро, защото демонстративното, парадно християнство не е нещо препоръчително. Може би затова православната църква изглежда сякаш по-невзрачна, по-пасивна, скучна от разните там секти, дето пеят, танцуват в техните църкви, организират кражоци, лагери, обучения, семинари сред природата, обикалят със спретнати ризки по паркове и домове за да проповядват, раздават брошури, и изглеждат някак си забавни.
Не става въпрос за това да проповядваш религията си и да звъниш по домовете на хората, а за това, че я криеш от срам, понеже те мислят за идиот (което е съвсем резонно, предвид че си идиот.) Аз никога не съм крил убежденията си и благодарение на това успях да променя мисленето на околните.
В християнството е обърнато към себе си, на първо място човек трябва да променя себе си, другото е второстепенно, вторична реакция. Изобщо да си поставяш за цел да променяш другите не ми се вижда много у ред - дори, точно тогава е много по-вероятно да се мислиш за някакъв специален с някаква мисия.
Всеки в масовката се има за специален, тъкмо това го прави масов. А ти дори и да не беше масов, религията ти е такава - тоест няма как да я следваш, без да бъдеш масов, освен ако не я промениш, добавиш нещо свое, както нпп правеше. Както аз правя с националсоциализма.
И какво по-специално от ретроградното и анти-модерното, нещо против течението? Но в това е и тъпото - ако ще вървиш срещу течението , защо да избираш нещо, което е било течение в продължение на 2000 години.
Не важното дали ще те сметнат за специален, това само наи-малоумните го правят. Важното е дали ти ще се сметнеш за специален, и ако го правиш, то съвсем няма да е съзнателно.
Но аз не се опитвам да бъда специален и оригинален. По-скоро съм оригинален тъкмо защото не се опитвам. А тоя които се опитва да бъде някакъв, тои задължително копира и следва някакъв модел на поведение и мислене, без значение модерен ли е , ретрограден ли е или какъвто там се сетиш.
Само на мен тя разкри истинската си същност, другите са недостоини за мистерията наречена dreamwalker.
Християнството е обърнато към себе си, защото хората са егоистични и заместването на първичния егоизъм с егоизма на добродетелта е дори по привлекателно. Факта е такъв че когато човек постигне някакъв ред вътре в себе си, то тои неминуемо започва да разпространява този ред и извън себе си, в околните. Да разбирам че ти не си достигнал вътрешния ред и не водиш добродетелен, според твоята религия, живот, и затова не проповядваш открито сред хората? Тогава защо тук се изявяваш като съдник и проповедник, да казваш кои какъв лицемер, сатанист и грешник бил, пък сред хората си пълна мишка?
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 09-05-2019 на 13:52
Ми да моля се, сутрин и вечер. Но не се моля за нищо светско, защото нямам нужда от нищо.
ПП: В смисъл не става въпрос са сълзливи истории, а Бог да е в ролята на духът от лампата на Аладин или вълшебната пръчка за изпълнение на желания, както често си го представят атеистите.
Последно редактирано от defender : 09-05-2019 на 15:54
Мда, когато на докторчето му стане трудно, винаги събеседникът му се превръща в гей, без изобщо да е ставало на въпрос за това.
Твърде често непридизвикано чрез разговора започват да ти се привиждат гейове ве докторче. Какво ли щеше да каже Фройд ако лежеше на диванчето за анализа.
Православието може да те излекува от тези натрапливи мисли.![]()
Изглеждаш доста стриктен и отдаден християнин, не знам как успяваш да оставаш незабелязан както твърдиш сред околните в реалния живот. Аз веднъж пазих някакви пости, около 40 дена ли бяха там уж тайно... ми как да ти кажа. Отивам за дюнер, трябва да е без това, без онова... :X Просто намеквам, че няма начин да не разберат, че си "религиозна откачалка" както ти се изрази.![]()
"Но иначе се имат за много по-готини от вярващите."
Бих хванал бас, че над 90% от тези които биха се определили като вярващи мастурбират?
Да, ти си нормален и едва ли не свръхестествен, а всички останали са деградирали и обладани от дявола.
Последно редактирано от fire_magic : 09-06-2019 на 04:23
Внезапно се почувствах не на място сред тази хомо компания. Толкова се излагате, че дори не е смешно, лицевите ми мускули изразиха само крайно отвращение.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
"В днешния свят глупакът е човек, който е прочел достатъчно, за да си повярва, че е умен."
Докторчето сега, като се опитва да сваля dreamwalker, сигурно очаква тя да отиде да живее у тях - в село Свирка, плевенско?
Докторе, би ли отишъл да живееш на квартира в София заради жена?
Не се надявам на нищо. И не живея на село, въпреки че бих искал. Плевен ме отвращава, а за София да не говорим.
Едва ли. Вярно че има работа, но не бих отишъл там с намерението да създавам семеиство в претъпкана, смърдяща и опушена кочина каквато е София.
Все ми е тая.
Не мога да повярвам, че заради "някаква си жена", ще си позволиш да паднеш на такова елементарно интелектуално ниво и ще участваш в плебейски ритуал, характерен за пропадналата сбирщина от вярващи дегенерати, участвайки лицемерно в нещо, в което не вярваш, дори те отвращава.
Какво ли не прави един иначе твърд, хладнокръвен, дори жесток, нихилистичен сатанист, заради жена. хехехе
Пп: Докторчето, и той обич си сака.![]()
Последно редактирано от defender : 09-06-2019 на 16:11
Че аз не вярвам и в празнуването на рожденни дни, и като цяло ме отвращават социалните събития. Тва не означава че ако ме поканят на рожден ден няма да ида. Означава че не празнувам своя, или само в много тесен кръг. Сключването на брак си е простотия така или иначе - дали ще е гражданска или църковна, все ми е тая. Църковната служба не е много по различна от краденето на булката, ергенските партита и други подобни ритуали. Не знам защо вие християните мислите че щом това са християнски обичаи, не могат да се спазват от атеисти, или че щом си атеист е лицемерно да участваш в тях. А на атеиста просто не му пука лол, тои спазва традицията, не християнството, а традиции и женитби е имало много преди християнството да се намърда и да смучи кинти от тая ниша. Видиш ли бракът не бил валиден, ако не е пред Бог - демек само ние може да прибираме кинти от венчаването на хора. Даиба и монополистите![]()
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 09-06-2019 на 20:58
Докторе, ако гаджето ти поиска църковен брак, какво ще правиш ве?![]()