Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Нямам обяснение как достигаш до тези изводи, по-скоро бих казал, че нямам нужда от Фройд. Християнството е много преди него, а Фройд е бил спонсориран да създаде версия за обяснението на човека различна от религиозната.

Както казва един психолог: "Когато вникнеш в християнството разбираш, че то е една правилна психология". Така, че по-скоро нямам нужда от ерзаци, като психологията.
Казах че допускаш че християнството е глупост, не изцяло разбира се - там също има полезни неща. Точно както и при Фроид, които е бил абсолютен дегенерат и се е друсал с кокаин - някои неща е осъзнал правилно, други са плод на делюзии и психологически особености, защото това е просто перспектива. Също както християнството е просто перспектива. Знаеики че това е перспектива, тук вече семето на съмнението е посято в съзнанието ти, и от него може само да расте още съмнение - нищо повече. Така че може да се придържаш към християнството колкото си искаш, но някъде дълбоко осъзнаваш че това придържане е за някакви си твои вътрешни игри, а не защото християнството е святата и единствена истина. Обратното, в съзнанието на истински вярващия, този момент че християнството е просто перспектива, напълно отсъства от съзнанието.

Когато почнах да пиша тук, ти беше истински вярващ, естествено по детски и наивен начин, но то такава е вярата по принцип. Сега може да ти се иска да се върнеш към този момент и състояние на блажено невежество, но това няма как да се получи. Видял си и си чул повече отколкото една християнска вяра може да понесе. Сега съмнението е като треска в мозъка ти и може само да те дразни още повече. Залъгваики себе си с още вяра, молитви и набиване на тежки филми е само временно облекчение, защото една лъжа за да се поддържа жива, винаги иска още и още лъжи. Но номента в които спреш да се идентифицираш с това в което вярваш, е момента в които съмнението ще изчезне, защото това дали А и В е истина или лъжа, вече не е обвързано с егото ти т.е. няма нужда да вярваш че А и В е истина или лъжа. Затова аз нямам нужда да вярвам че Фроид е бил прав, или Ницше, или които и да е. Няма нужда дори да вярвам, че аз съм прав. И оттам, истината сама се разкрива.
Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Искаш да кажеш, че търсения ефект е депопулация ли?
Какъв друг може да бъде? Освен контрол, които също вероятно е търсен ефект. Депопулацията ще настъпи така или иначе - въпроса е дали чрез воини за ресурси и глад, или чрез ваксинация и стерилизация.