.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Дай ми пример от реалния живот, където нещо се е самосъздало, преди изобщо да е съществувало?
    Живота, съзнанието, колективното съзнание. Като че ли създаването на едното е автоматично предпоставка за появата на следващото. В този смисъл, логично е създаването на вселената да е предпоставило появата на живота, а живота - на съзнанието и съзнанието - на колективното съзнание. По тая трактовка, и вселената, и живота, и съзнанието са все проявления на едно и също нещо, каквото и да е. Наречи го Господ ако искаш.
    Дали има такива закономерности или всичко е продукт на случайност, не мога да твърдя. Но това са изключително редки "събития", следователно не мога да се дам примери. Все пак не съм на 24 млрд. години.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Дай ми един пример как от нещо неживо, се създава живо.
    Примерът е само един - когато се е зародил живота. Оттам насетне е станал нещо отделно от неживата материя и е започнало да се усложнява, развива и приспособява по всевъзможни пътища, макар все пак да запазва своята уникалност, а именно че е живо - има вътрешна регулация, генетична програма и т.н. Едно от злощастните отклонения на тоя живот сме ние. Да ти дам пример за това е все едно да ти дам пример как се е създала вселената от нищо (или каквото там има отвъд вселената). Веднъж се е създала и толкоз, след това само се променя, докато един прекрасен ден от нейните елементи не се появи нещо съвсем отделно и различно. То на свой ред също създава нещо отделно и различно и така до безкрай . Вселени не се създават всеки ден, нито нов живот или ново съзнание се появява на всеки час.
    Последно редактирано от HetzersGonnaHetz : 07-06-2016 на 16:58

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си