Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
За пръв път виждам човек, на които сетивата не приемат информацията от света, като образи.
И като какво приемаш света. Например аз виждам вафлата, че е синя, че е правоъгълна, че мирише вкусно има готин вкус. А ти как я възприемаш, като не възприемаш света чрез образи, да не си квантов ренген или черна дупка, дето преди да възприемеш и погълнеш света, го разпадаш на най-малките му съставни части. Но тъй като всичко в основата си е съставено от едни и също частици, атоми, значи като го разпаднеш на съставните му, то ти и лайното и вафлата ги възприемаш по един същи начин, под формата на атоми.
За мен света също е поредица от образи, вероятно дори на много повече образи от теб. Разликата е че имам познание и за онова което е отвъд образа, а с това и света също става нещо далеч по-голямо от серия образи. Но това познание се достига само вътрешно, защото ако всеки може да ти даде снимка на вафла или картинка на атом, то никой не може да те научи какво точно е съзнанието, а трябва да експериментираш със своето собствено, за да разбереш естеството и свойствата му - първо свойствата на конкретно твоето съзнание, а оттам вече и свойствата на съзнанието изобщо. Това не можеш да го прочетеш в Библии, психологически книги или където и да е - става единствено САМ, върте в теб, естествено за всекиго когато му дойде времето.