.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Виждайки колата на снимки, целта ти е била за малко пари, да вземеш атрактивна и стилна кола – лично на мен ми харесва.
    И на мен също ми харесва. Има нещо от тия старите 80-тарски ферарита в нея. Пък и интериора е правен от пининфарина, които правят и интериора на фераритата. Иначе, естествено нямах такива пари че да купя нещо по-солидно. Но както казах, от новите всичките са ми толкова еднакви и грозни. Единствено новите аудита ми харесват като дизаин. Така че дори и да имах парите пак нямаше да си купя нещо кои знае колко по-различно. Ако имах да речем 40-50 бона и висока заплата бих си купил dodge challenger от 70-та Ето това е истински красива кола.
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Иначе виждам говориш за духа на колата, който са вложили италианците и как без дух колата е безлична, като проста машина. Тоест, като говориш за колата, изведнъж веднага разбираш какво е дух, но когато става въпрос за Бог и душата на човека, мозъка ти навлиза дълбоко в задника и спираш да разбираш какво е дух, който Бог вложил в човека, като го създавал по Свой дизайн за да не бъде просто машина (както италианците създали твоята кола).

Шо така ве, докторче, що толкова избирателна досетливост имаш?
    Говориш глупости. Колкото и душа да вложат в една кола, тя си остава просто машина. Като казвам че са вложили дух, имам предвид че са я направили да ти доставя удоволствие, не че самата кола има дух и съзнание. Както в една картина се вижда отражението на духа на художника, и макар самата картина да е неодушевен предмет, тя носи духа на своя създател и даже провокира духа на всеки, които я гледа, в което е и смисъла на изкуството като цяло. Но да я сравняваш със живо същество, още по-малко с човек, е тъпо. И не само че е тъпо, но и неуважително към цялото човечество. Щото ние като хора, като уж съзнателни същества, сме преминали цялата еволюция на живите същества, докато стигнем дотук. Дори и само от първобитните хора насам, сме преминали през толкова много диващина и смърт, докато стигнем до уж цивилизовани хора. Да хвърлиш целия този прогрес в ръцете на Бог е краино неуважително и доста иронично всъщност, предвид че повечето от тая диващина и смърт е била извършена в името на някои Бог. Неуважително е, защото е като все едно всичко, което си постигнал досега в живота си, да го припишеш на Бог. Лесно и мързеливо обяснение е това, с пълна липса на отговорност. И като говоря за отговорност, нямам предвид отговорност пред Бог съдия, а личната отговорност - тая пред себе си. Никои не ни е създал по собствен дизаин, това е просто метафора за това как сами създаваме себе си.
    Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 15:50

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си