Цитирай Първоначално написано от FuzzyDesertPaw Виж мнението
Сатанизма е дефакто в един вид атеизъм, защото под Дявол се има предвид енергията в прородата, а не лице на божество. Демек сатанизма не е дори религия, ами начин на мислене на някои атеисти.
Не, Сатанизмът, или поне ако се спрем на лавейският като форма тъй като виждам, че него дискутирате тук, си е баш религия със своята организация, устав, ритуали, хореография и прочее. Лавей не би се и занимавал с начинанието си, ако не е искал да прави религия като семеен бизнес. Изобщо лавейксият сатанизъм е просто потребителски ориентирана и лесна за усвояване материя от псевдоексцентрици, а интерпретацията ти, че е форма на атеизъм е в резултат именно на това. Атеизмът по-лесно тълкува нещата спестявайки купища идеалистична мешана скара (различни философски отговори) и той просто не дискутира смисъла на живота. Сатанизмът на лавей е по-скоро хедонизъм, а той е по-лесно достижим, ако допускаш някои атеистични принципи като например, че можеш да допускаш и някои грешки и никой няма да съди после душата ти.

Огромна част от хората минават за legit станисти,без дори да го осъзнават.
Това, че вадиш своя дефиниция, която според теб е валидна за някои хора, не означава, че и според тях тя е валидна за самите тях.

Ето примерно едно правило "Не наранявай деца. Не наранявай нито животни ако не те нападнат или за храна. Един сатанист може много да научи от тях, защото те живеят естествено, както прородата ги е създала."
Според мен сатанистите на дядо лавей са най-обикновено фешън движение, чиято цел е била да събира колкото се може повече желаещи да се изживяват за ексцентрици. За да може движението им да се наложи като масово, каквато е била и тяхната цел, съвсем естествено е трябвало те да спазват и законите, а това, че са ги представяли и в своя манифест едва ли не като някакви високи морални принципи присъщи за тяхната религия е само бонус. Ако бяха против децата и животните, по-скоро щяха да са поредната мини секта, която никога да не набере популярност.

Както и да е това е тема за православието, ако толкова искате дискусия, ще се появи и тема за сатанизма, аз отказвам да коментирам повече.
Аз съм за да направиш такава, но гледай да я направиш интересна!