- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Аз не вярвам че нещо може да замени секса, тъй като мисля че това си е основна човешка нужда, всъщност една от характеристиките на всички животни, е желанието да се размножават, така ни е създал Бог, и доколкото знам според религията сексът не е лошо нещо стига да е със съпруга или съпругата. И не ти говоря за деноноще секс, което не е възможно?! Смисъл организма има нужда да се възстанови. И това че отделя допамин, не означава че създава зависимост; храната и спортът също отделят допамин, но не сме зависими.
*зависими в смисъл, като от дрога(хероин, кокаин...)
зависимостта не идва от природата, която Бог е създал, но идва като проклятие от системата на човешката(666) религия/духовност
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха(също: бяха афектирани/засегнати) от виното на нейното блудствуване." Откровение 17: 1-2
Последно редактирано от npp : 12-19-2015 на 23:02
тук за опиване с вино ли се говори:
"И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много." Откровение 17: 6
и едва ли става въпрос за пиене на кръв от истински Светии в съвсем буквалния смисъл на думата