- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
това неразбрано човече дефендър е един скапан агент на сатанинското царство, който винаги отрича истината и я заменя с една най-резонна лъжа на системата на човешката(666) религия, не сексът е "блудството", за което се говори в Библията, но библейската дума "блудство" означава облагодетелствуване по начин, по който се причинява зло на ближния или ближният е ощетяван, и именно такъв е и преносният смисъл на тази дума в тълковния речник: блудство = блуд = безредие, отклонение от нормалното, смущение, бърканица(смут), (издание от 1993г., който е бил издаван и 1973, 1963, и 1955г), също така ако сексът сам по себе си беше блудство, тогава Бог нямаше да направи да има човеци от мъжки пол и други от женски, но е писано:
"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,
"И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха." Битие 2: 22-25,
"И някои фарисеи се приближиха и Го попитаха, за да Го изпитат: Позволено ли е на мъж да напусне жена си? В отговор Той им каза: Какво ви е заповядал Моисей? А те рекоха: Моисей е позволил да напише мъжът разводно писмо и да я напусне. А Исус им рече: Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед; обаче, в началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." Марк 10: 2-9
също така и нямаше да бъде написано:
"А относно това, що ми писахте: Добре е човек да се не докосва до(т.е. да не смущава/да не насилва някоя) жена. Но, за да се избягват блудодеянията, нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж. Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа. Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената. Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате. Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз. Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 1-7,
"Обаче, нито жената е без мъжа, нито мъжът без жената, в Господа;" 1 Коринтяни 11: 11
и така, страшно е най-вече духовното "блудодеяние", но и другите "блудодеяния" не са за предпочитане