Цитирай Първоначално написано от HetzersGonnaHetz Виж мнението
Хубав коментар, но аз говорех за слушане на музика, не конкретно за действия или подмяна на същността на човека. Както казах, музиката е изкуство, а изкуство може да бъде всичко. Единственото условие за нещо да е изкуство е да не е реално. Дори и в един портрет всеки художник оставя нещо от себе си и своето въображение, а не го прави 1 към 1. Така че, разбирам защо предпочиташ да не се подменят добри неща в човешката същност, но никой не е казал че трябва, само щото слушаш зла музика. Ироничното е че аз откакто слушам такава музика всъщност съм станал по-добър, поне според твоите стандарти, за мен такива категории са безсмислени. Не мислиш ли че тъкмо излагане на такава музика, в някое отношение ти е помогнало да си изградиш по-добра представа за това какво искаш и какво не искаш в живота си и света като цяло, дори и само в света на мислите. И в живота като цяло, щеше ли да можеш да познаеш доброто и божественото, щеше ли изобщо то да ти трябва, ако не беше изложен на вековните неправди и човешки грехове, чиито гнили плодове отрупват сега земята?
заблуждаваш се ако си мислиш, че зла музика може да те направи добър, добър ще бъдеш ако "механизмите" на Онова, което в библейските писания е наричано "истинската Светлина" те направят такъв, но това значи борба докато все още има "тъмнина" на света с власт да царува над човеци(те); това че си видял, че злото е нещо лошо или че си се "опарил" от злото не означава, че злото е полезно или необходимо, защото доброто съществува/е абсолютно независимо от злото, така както въздух може да има и с и без вода...