.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    От етика и морал минахме на достойнство. ]
    Етиката и морала на вярата не ме правят по-достоен човек от тебе. Но и това не значи другата крайност, че нарочно трябва да бъдем зли.

Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    И пак, ако го нямаше този технологичен процес, би ли седял на нивата да прекопаваш картоф - 30 декара - по цял ден под слънцето, без трактори, на ръка и т.н. като някакъв си роб? Това по-щастлив ли щеше да те направи?
    Ми с това, дето ни е дал Бог по дефолт, като земя, вода, растения и животни, физическа сила, спокойно можем да се изхранваме.
    Ако не знам, че има трактори и не съм привикнал към тях, и някой не ми е внушил, че имам нужда от трактор и без трактор колко ще съм бил нещастен и изостанал и не наложи тази мода, то изобщо няма да се почувствам по-нещастен ако нямам трактор, даже хич няма да се сетя, че ми е нужен.

Ами точно тоя същия прогрес дето го възхваляваш че лекува, същия води да замърсяване, стрес, чувство за незадоволеност, експлоатация, болести (ако всичко това те кара да се чувстваш нормален човек). И какво като прогреса водел до лечение на болести, ама като се разболееш от експлоатацията и внушеното нещастие от този същия прогрес и като отидеш в болницата и ти кажат дай 300 000 лв. и не можеш да се възползваш от него, а от него се възползват само твоите експлоататори и началници, за които бачкаш в завода, а ти като си станал негоден ще бъдеш лесно заменен.

ПП: Прогреса е разболял повече хора (например от рак), отколкото е излекувал, още повече ако тези хора са от плебса и нямат много пари или работят някаква по-черна работа.
    Последно редактирано от defender : 12-11-2016 на 00:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си