Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
Открий ни я тая вяра. Не я крий само за себе си. И не казвай да четем Библията. Четем Библията, ама явно пак не сме на твоето ниво.

И ще ти кажа нещо, което не бих казал на когото и да е друг. Но ти вече многократно си показал, че заслужаваш изобличение. Прояден си от фарисейска гордост. Защо мислиш, че само ти си праведен и само ти ще се спасиш? Че само в твоята вяра има спасение, всичко останало е празни приказки. Кой си ти, че знаеш кой как и в какво вярва? Ти си същия като тези, които уж изповядваха Бога и следваха заповедите Му, а накрая разпнаха същия Бог. Мисля, че вече ти е време да преосмислиш позициите си и да се покаеш. Не знам каква е тая вяра, но делата ти показват, че вярата ти нещо не е наред. Отделно и глупостите, които разправяше за спящия Бог. Не всяко видение е от Бог.
да съм посочил всички нечисти духовни/религиозни предания/традиции поименно?!, Йона каза ли на ниневийските поклонници нещо повече от онова просто изречение (перифразирам) "Ниневийци покайте се, иначе Бог ще съсипе религията ви(ниневия)!", просто казвам, че ако някой върши неправда/нечестие под формата на една или друга религия, тогава ще е добре да се покае от своето беззаконие, освен това, наистина ли мислиш, че Бог е съвсем доволен когато една религия съвсем очевидно не спасява човеците ефективно в сравнение с Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Писанието?!, ти ако си шеф на болница/клиника, ще си доволен ли ако лекарите/хирурзите ти не са на нужното ниво?!, така че как да кажа, хора всичко ви е наред, на онези духовни служители/религиозни поклонници, които се явяват в категорията на неефективните?!, плюс това, каква е гаранцията, че не вършат духовно беззаконие, особено след като масово се следваше духовно/религиозно предание някак сляпо/лековерно/лекомислено/на сляпо доверие?!, а знаеш какво е казано за широкия и пространен духовен/религиозен път...

не казвам, че някой трябва да следва мен, но ако някои имат нужда от покаяние, тогава защо да лъжа, че нямат?!