Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
А кой не е от света? Имам предвид, че всички са били човеци и родени като човеци. В грях родени.

Кои са преданията от света? Преданията църковни са от Духа Светаго.
например, истинските ученици на Исус, които са представени в Библията, от света ли са били, когато вече са действували като Св. Апостоли?!

кои предания са от истинския Св. Дух и кои не са, ти видял ли си?!, защото лично аз съм срещал доста така наречени църкви, чиито предания противоречаха на преданието, което съм приел от истинския Бог и истинските Светии, и което е представено в Библията

каквото и да се каже, не виждам защо там където е редно да има истински лекари трябва да бъдат поставяни човеци, които са профани/лаици по отношение на лечение?!, ако за последните векове твоята така наречена църква не е спасявала човеците така ефективно както Исус и Неговите истински ученици са спасявали преди около 2 хилядолетия, тогава защо да трябва всеки да я приеме (нея) за истинска църква?!, не разбирам смисъла от такава църква, като се има предвид колко съвършено са спасявали човеците Исус и Неговите истински ученици, които са представени в новозаветните библейски книги, така както и мнозина не виждат смисъл от медицина, която (почти) не лекува болните - например, ти би ли гласувал доверие или би ли си дал парите на лекари, които не лекуват?!

каква полза ако се съгласим със система, която не спасява съвършено, но дори се е виждало, като и до този момент все още се вижда, че не спасява човеците и те погиват без тя да прославя истинския Спасител?!, каква е гаранцията, че ако се съгласим просто така с нея, няма да участваме в неправдите/греховете и по този начин (в случай че се окаже че тя върши немалки но доста големи неправди/грехове)?!