- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Да, така е, това което казах по-горе не мисля, че противоречи на това, което ти казваш тук, по-скоро твоите и моите думи взаимно се допълват.
Правя го, защото в Словото е казано "Въздай Божието Богу, кесаревото, кесарю", не го правя нито за повече пари, нито за земни титли, нито дори за да се наям, защото така въздавам чест на този свят и силните на този свят, като едва ли не богове и че изхранването ми зависи от тях. Така каквото правя в света, душата ми остава не свързана с него, защото не му отдавам никаква чест, и че живота ми зависи от него. А вече ако успея да се наям от това, което правя добре, ако не успея, каквото дойде.
Ако правя нещо отдавайки чест на световното, то по нищо не се различавам от един либерал или комунист, а религията ми по нищо не би се различавала от светска, политическа религия, като комунизма или либерализма.
Исляма между другото също е светска религия, подобно на комунизма, но при нея светската логика е вече обожествена, Мохамед и първи самообожествил се пророк-олигарх-политик. Затова и рая при исляма е някакъв светски комунистически рай, на безплатни чувствени, сетивни удоволствия, девици, секс, храна и подобни, нон-стоп (Какво друго може да измисли един комунист или политик)
Критерии за нискоквалифициран и висококвалифициран, не може да ми е светското, защото както казах така му отдавам чест, критерии ми е Бог.Разделението в обществото на висококвалифицирани и нискоквалифицирани предполага, че едните са ниско, другите високо.
Последно редактирано от defender : 06-28-2017 на 19:05