.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    А ако някои не разполагат с материално, означава ли, че по-трудно се поддават на изкушения? Значи в Библията е написано, че богат трудно ще влезе в царството небесно, но не е невъзможно и ако се замислиш съществуват и такива, които след като са достигнали висок социален статус, не са намерили смисъл в него...
    Да, така е, това което казах по-горе не мисля, че противоречи на това, което ти казваш тук, по-скоро твоите и моите думи взаимно се допълват.

Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    А болшинството се стреми именно към този статус, мислейки, че ще им придаде някакво спасение, свят на потребители.
    Дефендър (не искам да звучи обвинително, защото не те познавам), да предположим сега следваш, защо го правиш, заради знанието ли или просто искаш в бъдеще да ти е лесна работата и да изкарваш повече пари? Ако е заради знанието, има толкова много литература и достъп на информация, че за какво ти е следване? Даже може да ходиш на лекции в университетите съвсем безплатно.
    Правя го, защото в Словото е казано "Въздай Божието Богу, кесаревото, кесарю", не го правя нито за повече пари, нито за земни титли, нито дори за да се наям, защото така въздавам чест на този свят и силните на този свят, като едва ли не богове и че изхранването ми зависи от тях. Така каквото правя в света, душата ми остава не свързана с него, защото не му отдавам никаква чест, и че живота ми зависи от него. А вече ако успея да се наям от това, което правя добре, ако не успея, каквото дойде.
    Ако правя нещо отдавайки чест на световното, то по нищо не се различавам от един либерал или комунист, а религията ми по нищо не би се различавала от светска, политическа религия, като комунизма или либерализма.
    Исляма между другото също е светска религия, подобно на комунизма, но при нея светската логика е вече обожествена, Мохамед и първи самообожествил се пророк-олигарх-политик. Затова и рая при исляма е някакъв светски комунистически рай, на безплатни чувствени, сетивни удоволствия, девици, секс, храна и подобни, нон-стоп (Какво друго може да измисли един комунист или политик)

Разделението в обществото на висококвалифицирани и нискоквалифицирани предполага, че едните са ниско, другите високо.
    Критерии за нискоквалифициран и висококвалифициран, не може да ми е светското, защото както казах така му отдавам чест, критерии ми е Бог.
    Последно редактирано от defender : 06-28-2017 на 19:05

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си