- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Питаше ме каква волята на Човекобога, и как се показва разликата в смисъла и при свръхчовека. И аз ти отоворих, с хаос и ред, а не само с ред. Най-вече, показва се с оригиналност и новост, защото не е заключена в догмите на морала, а действа отвъд него.
Не мисля че знаеш каква е моята идея за Бог. Хората използват Бог в много различни смисли, както ти самия каза за българския, руския и американския Бог. И не, не смятам че е едно малко и нищозначещо понятие, а напротив, огромно и всеобхващащо понятие, което повечето хора разбират като Любов, което също се използва в многоразлични смисли.
Няма нищо което да не е Бог и любов, дори и объркването и заблудата са любов, просто грешно насочени. И сега ти ме питаш, какво за мен е любов, и аз ще ти отговоря че Аз съм любов, изпълнен с любов и всичко което правя е любов. Затова и избягвам тези понятия. Ако ще говорим за Бог, по добре да използваме Интелект или Разбиране.
А това което вие християните правите е - Това и това е любов, всичко останало е Сатана. Сега разбираш ли?Не разбирам критиката ти. Очевидно отчаяно се опитваш да ме сложиш в категорията на лошия атеист, който заместил Бог с нещо друго, което да боготвори. А аз ти казах че не боготворя, а че сам съм божествен, и като такъв боготворението ми се струва детска игра. Питаш ме отново каква е алтернативата и каква е фундаменталната разлика. Това не може да разбереш, че няма нищо което да не е Бог и любов. Играта на вярване на християнина също е акт на воля за власт, просто неосъзната. Но докато е неосъзната, тя губи характера си на игра, и става вяра, и затова делите битието на Бог и Сатана. А аз освен Бог, съм и Сатана. Това е разликата.
Ще я различиш по шегата и закачката, а може би по острието, плъзгащо се по плътта ти, или може би като страстта, изгаряща те отвътре.
Християнина се бои от Бог, защото се бои от смъртта, не обратното. Но защо, след като Бог е както живота, така и смъртта? Защо, когато от небитието се ражда всяко битие и отново се завръща в него? Да, защото вие сте само в битието, а всичко отвъд него ви плаши. В това е смисъла и на всичките истории за спасения на душата. Толкова ви е страх да не загубите егото си тук на Земята, че трябва да изпадате в себеотрицание и омраза, докато си измисляте истории за съдници и задгробни животи.
Както и да е, мисля че си твърде надълбоко в глупостите и само си играем на развален телефон.
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 04-28-2019 на 22:53