.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Юнгинген Виж мнението
    Аз мисля, че тая тема не е за тука.
    Докторът отправя някакви атаки към църквата, но нито конкретизира, нито нищо, а по-скоро търси, както той каза, да подразни някого или, както аз вярвам, да обсъди философски идеи, които не може да раздели мисловно от християнската догма, в която е вкопчил зъби и нокти.

Хубаво, смъртта може да е поетична, смъртта може да е двигател и всичко, което ти хрумне, но не разбирам защо е толкова чудно за един християнин да приеме, както каза, реалността - фактът, който е смъртта; простата реализация, че това, което познават, земното, ще приключи в този момент.

Неслучайно те попитах за Авраам, там ще намериш страха и ще го извървиш хиляди пъти.
    Защо Авраам скрива истината от Исак?
    Както в една тема се обсъди - Авраам не би бил нищо повече от един убиец, той извървява християнското извън моралното; той е същевременно бесен, луд, убиец, лъжец, посегнал на най-свидното му от Бог, прекрачил дълга на бащата към сина.
    Не конкретизирам и не коментирам, защото не ме интересува да оборвам конкретно религията ви. Изобличаването й от моя страна е само би-продукт на размишленията върху психологията, която стои зад явлението религия. Това ме интересува и за това говоря, а не Аврам какво бил направил и какво ли още не. Още повече че не си спомням историята достатъчно добре, четох Библията преди доста време.
    Ако не си забелязал, рядко коментарите ми са на чисто религиозна тематика, но все пак тук е раздел и за философия. Религията ме интересува от гледна точка на това, че е богата почва за изследване на езотеричния характер на генезиса на явления като вярата и други религиозни идеи, но винаги гледам да го свържа с общия модел, в които разглеждам нещата тук.
    Да троля и да дразня не е основната ми цел тук, но не мога да кажа че не се забавлявам. Смешно ми е когато хората се взимат на сериозно в интернет и пишат с убеждението, че мненията им са важни за други, освен за самите тях.
    Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 05-02-2019 на 13:59

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си