- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Намирам лееко противоречие в това как така при "точни дефиниции", т.е. при изпълнение 1:1 по учебника на Бог (свръхестествено същество, което уж не греши, следователно и инструкциите му би трябвало да са безпогрешни) да няма точен резултат.
Е щом надежда и молитва са били едно и също, а пък се молят само религиозните хора, тогава значи всички хора са религиозни. Не знаех.
Като се моли непрестанно без да го знае, тогава защо му е да го прави изобщо? Не се ли обезсмился цялата идея да се хабиш двойно. Хем през целия си ден да се молиш (без да знаеш), хем и като се прибереш вкъщи да трябва се молиш преди вечеря и лягане, хем и не знам още колко пъти през деня (сигурно и преди да дъвчеш всяка дъвка трябва - все пак се води нещо като храна, за всяка пълна лъжица до колкото знам е редно да се помоли човек)? Значи сумати християнски труд на вятъра отива всеки ден вместо времето за молитва да се съкрати и да пише в светото писание: "ти се молиш и без да знаеш, така че не губи времето на Бог и ангелите с тавтология. Те са достатъчно заети и без това имайки предвид, че човек е устроен да се моли непрекъснато 24/7, но без да го осъзнава."? Все пак щом ти го казваш, и то отдаден християнин на християнската вяра и то през последните 10 години и следователно трябва да си наясно с всеки модерен християнски тренд, то вероятно е и да е така, пък знам ли. Но все пак представи си на един customer support да пишеш не по веднъж, а по 1000 пъти на ден за един и същи проблем, защото поради някаква причина засича надежди и копнежите ти като молитви. Хм, не ми се струва като работа, която да би искал с удоволствие да работиш. Може би поради това са и слабите резултати, които виждаме. Войни, глад, болести и "България търси талант"! Каква катастрофа! Нищо чудно, че част от служителите са се обявили против ръководството и сега искат Нов Световен Ред.
"религиозно животно" е едно доста безсмислено словосъчетание.
Последно редактирано от TrollFactory : 09-24-2019 на 12:19