.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми то и ритуалите си имат точни дифиниций и никой не се надява да означават нещо, човек знае точно какво означават и защо ги прави. Той влага своето съзнателно послание в ритуала, но не знае дали със сигурност ще му донесат успех.
    Намирам лееко противоречие в това как така при "точни дефиниции", т.е. при изпълнение 1:1 по учебника на Бог (свръхестествено същество, което уж не греши, следователно и инструкциите му би трябвало да са безпогрешни) да няма точен резултат.

Както той влага своето съзнателно послание в думата, но не знае дали ще бъде правилно разбран, но се надява и точно това надяване е една вътрешна молитва.
    Е щом надежда и молитва са били едно и също, а пък се молят само религиозните хора, тогава значи всички хора са религиозни. Не знаех.

Тоест всеки човек се моли почти непрестанно, дори без да го съзнава.
    Като се моли непрестанно без да го знае, тогава защо му е да го прави изобщо? Не се ли обезсмился цялата идея да се хабиш двойно. Хем през целия си ден да се молиш (без да знаеш), хем и като се прибереш вкъщи да трябва се молиш преди вечеря и лягане, хем и не знам още колко пъти през деня (сигурно и преди да дъвчеш всяка дъвка трябва - все пак се води нещо като храна, за всяка пълна лъжица до колкото знам е редно да се помоли човек)? Значи сумати християнски труд на вятъра отива всеки ден вместо времето за молитва да се съкрати и да пише в светото писание: "ти се молиш и без да знаеш, така че не губи времето на Бог и ангелите с тавтология. Те са достатъчно заети и без това имайки предвид, че човек е устроен да се моли непрекъснато 24/7, но без да го осъзнава."? Все пак щом ти го казваш, и то отдаден християнин на християнската вяра и то през последните 10 години и следователно трябва да си наясно с всеки модерен християнски тренд, то вероятно е и да е така, пък знам ли. Но все пак представи си на един customer support да пишеш не по веднъж, а по 1000 пъти на ден за един и същи проблем, защото поради някаква причина засича надежди и копнежите ти като молитви. Хм, не ми се струва като работа, която да би искал с удоволствие да работиш. Може би поради това са и слабите резултати, които виждаме. Войни, глад, болести и "България търси талант"! Каква катастрофа! Нищо чудно, че част от служителите са се обявили против ръководството и сега искат Нов Световен Ред.

Човекът е религиозно животно.
    "религиозно животно" е едно доста безсмислено словосъчетание.
    Последно редактирано от TrollFactory : 09-24-2019 на 12:19

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си