.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Виждайки колата на снимки, целта ти е била за малко пари, да вземеш атрактивна и стилна кола – лично на мен ми харесва.
    И на мен също ми харесва. Има нещо от тия старите 80-тарски ферарита в нея. Пък и интериора е правен от пининфарина, които правят и интериора на фераритата. Иначе, естествено нямах такива пари че да купя нещо по-солидно. Но както казах, от новите всичките са ми толкова еднакви и грозни. Единствено новите аудита ми харесват като дизаин. Така че дори и да имах парите пак нямаше да си купя нещо кои знае колко по-различно. Ако имах да речем 40-50 бона и висока заплата бих си купил dodge challenger от 70-та Ето това е истински красива кола.
    Иначе виждам говориш за духа на колата, който са вложили италианците и как без дух колата е безлична, като проста машина. Тоест, като говориш за колата, изведнъж веднага разбираш какво е дух, но когато става въпрос за Бог и душата на човека, мозъка ти навлиза дълбоко в задника и спираш да разбираш какво е дух, който Бог вложил в човека, като го създавал по Свой дизайн за да не бъде просто машина (както италианците създали твоята кола).

Шо така ве, докторче, що толкова избирателна досетливост имаш?
    Говориш глупости. Колкото и душа да вложат в една кола, тя си остава просто машина. Като казвам че са вложили дух, имам предвид че са я направили да ти доставя удоволствие, не че самата кола има дух и съзнание. Както в една картина се вижда отражението на духа на художника, и макар самата картина да е неодушевен предмет, тя носи духа на своя създател и даже провокира духа на всеки, които я гледа, в което е и смисъла на изкуството като цяло. Но да я сравняваш със живо същество, още по-малко с човек, е тъпо. И не само че е тъпо, но и неуважително към цялото човечество. Щото ние като хора, като уж съзнателни същества, сме преминали цялата еволюция на живите същества, докато стигнем дотук. Дори и само от първобитните хора насам, сме преминали през толкова много диващина и смърт, докато стигнем до уж цивилизовани хора. Да хвърлиш целия този прогрес в ръцете на Бог е краино неуважително и доста иронично всъщност, предвид че повечето от тая диващина и смърт е била извършена в името на някои Бог. Неуважително е, защото е като все едно всичко, което си постигнал досега в живота си, да го припишеш на Бог. Лесно и мързеливо обяснение е това, с пълна липса на отговорност. И като говоря за отговорност, нямам предвид отговорност пред Бог съдия, а личната отговорност - тая пред себе си. Никои не ни е създал по собствен дизаин, това е просто метафора за това как сами създаваме себе си.
    Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 15:50

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer Виж мнението
    Говориш глупости. Колкото и душа да вложат в една кола, тя си остава просто машина. Да я сравняваш със живо същество, още по-малко с човек, е тъпо. И не само че е тъпо, но и неуважително към цялото човечество.
    Италианците според човешките си възможности, влагат в колата дух по свое подобие, но нали не слагаш равенство между италианците и Бог. Естествено, че духът вложен от Бог в човека по Негово подобие, превъзхожда всичко тварно, превъзхожда италианците и целия материален свят - както е казал Иисус: "Каква полза има да придобиеш целия свят, а да погубиш душата си" т.е. душата вложена от Бог в човека по Негово подобие е по-важна и превъзхождаща целия останал свят (включително италианците и духът на тяхната кола).

Така че, от тази гледна точка, като ги сравнявам двете, това те е унизително за човека.

ПП: В смисъл аз мога да ги давам за пример, но не слагам знак за равенство между двете, като качество и изработка.
    Последно редактирано от defender : 09-24-2019 на 16:00

Италианците според човешките си възможности, влагат в колата дух по свое подобие, но нали не слагаш равенство между италианците и Бог. Естествено, че духът вложен от Бог в човека по Негово подобие, превъзхожда всичко тварно, превъзхожда италианците и целия материален свят - както е казал Иисус: "Каква полза има да придобиеш целия свят, а да погубиш душата си" т.е. душата вложена от Бог в човека по Негово подобие е по-важна и превъзхождаща целия останал свят (включително италианците и духът на тяхната кола).

Така че, от тази гледна точка, като ги сравнявам двете, това те е унизително за човека.

ПП: В смисъл аз мога да ги давам за пример, но не слагам знак за равенство между двете, като качество и изработка.
    Пак ти казвам, няма значение италианец, Бог или извънземно - щом разглеждаш човека като творение на нещо по-висше, ти автоматично му отнемаш всякакъв самостоятелен прогрес и отговорност, понеже всяко творение си има заложен план от своя създател за това какво и как да прави. Ако пък допуснем че сме продукт на някакво по-висше създание, което да ни е направило съзнателни, то свободната ни воля автоматично ни прави независими от неговите планове и съответно такова същество не би изисквало следването на неговите планове и не би ни наказвало за неспазването им, понеже ако изискваше да го следваме, нямаше да ни направи съзнателни на първо място. Това е все едно да направиш кола, но тая кола да си решава сама кога иска да върви и спира, и после да я риташ и палиш тая кола, щото не искала да върви и спира. Това е общо взето християнската догматика, демек пълен дебилизъм. От друга страна, ако имаш кола, която сама решава кога да върви и спира, както е случая с човека, то тая кола може да прогресира - да се учи сама как да взима завоите, да спира с предавки и т.н., тоест има смисъл от тая съзнателност. Съзнателност в рамките на някакъв велик грандиозен план, заложен от създател, е немислима. Изключение са два варианта - или тоя създател е краен садист или просто няма никакъв план за своите творения, а вместо това ги е оставил сами да правят своите планове, да си деистват според тях и да носят сами отговорността за деиствията си, което ми се струва по-логичния вариант. Но в такъв вариант няма смисъл от божи заповеди, молитви, опрощения, катарзиси, ад, раи, и всичките останали глупости. В такъв вариант принципно няма нищо по-различно от това, ако сме примерно продукт на еволюцията или на извънземните. Тоест нищо не се изисква от нас , а напротив - само ние може да изискваме неща от себе си, околните и света като цяло. Не може да направиш някакъв продукт, които да има цел, и в същото време да му дадеш свободата сам да избира цел. В това няма никакъв смисъл. Все едно ние да направим изкуствен интелект, които обаче да не може да си прави и разсъждава каквото си иска, а само каквото ние сме му заложили - такова нещо по дефолт не е изкуствен интелект, а е просто един наи-обикновен компютър, машина, без душа.
    Последно редактирано от DerStuermer : 09-24-2019 на 17:05

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer
    Ако пък допуснем че сме продукт на някакво по-висше създание, което да ни е направило съзнателни, то свободната ни воля автоматично ни прави независими от неговите планове и съответно такова същество не би изисквало следването на неговите планове и не би ни наказвало за неспазването им, понеже ако изискваше да го следваме, нямаше да ни направи съзнателни на първо място.
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer
    а вместо това ги е оставил сами да правят своите планове, да си деистват според тях и да носят сами отговорността за деиствията си, което ми се струва по-логичния вариант. Но в такъв вариант няма смисъл от божи заповеди, молитви, опрощения, катарзиси, ад, раи, и всичките останали глупости.
    Точно, защото ни е създал свободни, Бог ни е оставил отношението ни към Него да е въпрос на вяра, а не на сетивна принуда и Той не се натрапва първично, като очевидна закономерност, защото точно тогава отношение към Него щеше да е по принуда, а не по свободен избор – в това се изряза свободната воля, да избереш свободно в какъв Бог или идол да вярваш, а вече в каквото почнеш да вярваш това ще почне да влияе и определя поведението ти - междинно положение няма (в което е и една от големите заблуди на „атеистите-свободолюбци“) - или си доброволно с Бога (т.е. като син към баща) или по принуди ставаш роб на дявола, като роб към господар-мъчител (защото ако се отречеш от Бога, дявола не чака твоя избор, дали да си с него или не, той автоматично те завладява и почва да влияе на поведението и живота ти, дори и да си мислиш, че това си си ти и колко си уж свободен).
    Другото което е, мисля, че много хора си мислят, че когато са без Бога, това е свободата, и че са свободни, но това е така, защо те никого не са изпитвали свободата и затова лъжливи плагиати наричат свобода – прасето се радва на локвата, в която се каля (и си мисли, че това чистота), защото никога не е виждало морето.

Бог ни дава заповедите, защото човек дотолкова се е изкълчил психически и в усета си за нормалност, че е изгубил вродения Божи закон в него самия. Бог ни дава заповедите за да ни върне към себе си и отново да запали искрата на вродения в нас Божи закон.

Абе темата е дълга, не обичам да многословствам, затова нямам намерение да ти разкривам цялата тема, просто да схванеш поне нещо от това и сам да търсиш ако те интересува, но почти ми е ясно, че не те интересува. Затова да не се чеша крастата повече.
    Последно редактирано от defender : 09-24-2019 на 17:39

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer Виж мнението
    И на мен също ми харесва. Има нещо от тия старите 80-тарски ферарита в нея. Пък и интериора е правен от пининфарина, които правят и интериора на фераритата. Иначе, естествено нямах такива пари че да купя нещо по-солидно. Но както казах, от новите всичките са ми толкова еднакви и грозни. Единствено новите аудита ми харесват като дизаин. Така че дори и да имах парите пак нямаше да си купя нещо кои знае колко по-различно. Ако имах да речем 40-50 бона и висока заплата бих си купил dodge challenger от 70-та Ето това е истински красива кола.
    Докторче, ти с тая атрактивна спортна кола, с просторно, стилно купе (направо, като спалня, ставащо дори за секс), ако с нея скоро не те забележи някоя кака, трябва да се замислиш дали пък нямаш някакво джендърско излъчване и наклонности в характера, ве.

ПП: Тогава предчувствам, че само молитви към Бог могат да ти помогнат, ве.
    Последно редактирано от defender : 09-25-2019 на 11:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си