.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Общувайки със споменатите представители на православието във форума (изключвайки себе си) не съм останал с такива впечатления. Имат добро интелектуално ниво.
    И кои са тия представители? Нютон е малоумник. Питанчо е арогантен филмар. Имаше един Лъчезар тук от време на време пишеше, които има добър изказ, но също се филмира доста. И това са те.
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Освен това, православните са много по-запознати с науката, както и с опорните точки на атеизма, отколкото атеистите със постолатите и основите на православието.
    Защото науката на този етап е common sense, докато религиозните простотии нямат никакво приложение в реалния свят и поради това, никои не се интересува от конкретиката. В смисъл, аз може да съм националсоциалист, но са ми интересни тезите и постановките на диалектическия материализъм. Но в религията няма аргументация, няма тези и аргументи - там са просто едни голи твърдения и предписания. Виж вече самите истории и поуките от тях, има някакъв смисъл да ги четеш. Но канони, догми и простотии от типа на "не си чеши задника на първата неделя след задушница" и "колко дявола могат да се съберат на върха на една карафица", никои не се интересува от това.

Цитирай Първоначално написано от FuzzyDesertPaw Виж мнението
    Тука и аз не се съгласявам. Това, че някой е православен или религиозен като цяло, не значи че е глупав или че не може да си обясни света, за това използва божество.Същото е и с атеистите - те също може да не знаят къде се намират.
    Имах предвид във форума. Но дори и извън форума е до известна степен вярно, специално за православните. Човек може да е религиозен и мислещ, но съвсем няма да е от тия дето постят, ходят да палят свещи всеки празник и т.н. Ако пък случаино е интелигентен, то ще е арогантен. Мислещия човек, имам предвид такъв, дето искренно търси истината, може да е религиозен само в предпоставките за разсъжденията си. Да вярваш във Бог е глобален феномен, да вярваш в православния Бог е локален феномен, тоест шанса тоя човек да не е идиот намалява пропорционално на това колко се идентифицира с дадена деноминация.
    Последно редактирано от DerStuermer : 09-26-2019 на 19:12

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си