Докторе, кажи ми няколко имена от българския интелектуален елит, които са хард-атеисти.
Аз ти давам няколко представителя на интелектуалния елит на България, които са вярващи, съдейки от техни неща, които съм чел или техни интервюта (ако бъркам, поне със сигурност са агностици):
Д-р Николай Михайлов - психиатър
Проф. Калин Янакиев - философ, богослов, културолог и политик.
Проф. Цочо Бояджиев - български философ, историк. Един от водещите български учени хуманитаристи, основоположник на философската медиевистика в България. Преподава история на античната и средновековната философия в СУ „Св. Климент Охридски“.
Проф. Георги Каприев - преподава Философия на Средновековието и Ренесанса, Византийска философия, Антична философия и История и типология на европейската философия
Проф. Владимир Градев - преподава теория на религията в специалност „Културология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Основните му изследователски интереси са в областта на философия на религията, съвременната философия, културологията и политическите науки. Автор е на книгите „Силите на субекта. Опит върху философията на Мишел Фуко“ (1999), „Политика и спасение” (2005), „Между абсолютното тайнство и нищото“ (2007), „Това не е религия“ (2013) и др.
Теодосий Теодосиев – физик, математик, занимава се и с философия.
д-р Илко Семерджиев - директор на VI градска обединена болница, министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001г.
Последно редактирано от defender : 09-26-2019 на 19:44