Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
^ Само да допълня, че това че си християнин не означава, че автоматично отиваш в рая, може и да не отидеш.
Защо? Не беше ли достатъчно само да приемеш Исус Христос за свой спасител?

Също да допълня, че рая при християнството не е свирене на арфа.
Добре де, може и да греша, може би не само на арфа се свири. Но по филмите, когато героят се взриви, често излита нагоре с балон и свири на арфа. Не съм виновен, че това са християнските стереотипи, в които съм възпитан. Явно това е най-добрия имидж, с който християнството да докосне подрастващото поколение. Т.е. грешката е в християните, които подсилват това впечатление. На християнското изкуство често се вижда, че християнското въображение за рая включва точно облаци, музикални инструменти, ангели с крила и т.н.

Ти как си представяш рая?

Раят и адът не са две различни места. Те са две различни състояния. По-скоро това е едно и също преживяване, което човек изпитва по различен начин в съответствие със своето вътрешно разположение. За едни хора съзерцаването на Бога ще се преживява, като рай, а за други, ще се преживява, като е ад ("огън, който изтребя" - Евр. 12:29).
Боже, каква е тази ерес от уж "истински" християнин? Християните много добре знаят как изглежда ада (рая го показахме по-горе)

Обясненията, че това е просто състояние са пълна ерес! Какъв християнин си ти? Много ясно се вижда през годините как истинските християни са си представяли и си представят все още рая!

Най-масовата група, която съм срещал във форума е тази на атеистите, която в същото време е и най-разноцветна от към интелект (в нея присъстват, както по-глупави, така и по-умни представители, както по-арогантни, така и по-културни) – изглежда в днешно време тази група е най-лесно достъпна за масовката и най-бързо разширяваща се.
Няма чак толкова много атеисти. Атеистът не вярва в никакви магии, богове и свърхестествени сили. Българите са масово много суеверни и нямат логично обяснение за суеверията си. Например вярват, че кукането на сова е признак, че ще има смърт някъде, носенето на мартенички за здраве, червен конец вързан на ръката и прочее... За да кажеш, че атеистът е твърд в убежденията си, такъв човек трябва да е склонен да позволи на детето му да направят магия за смърт и да не му пука, защото не вярва в такива неща. Но виж колко хора, които уж се пишат атеисти са слонни да дадат на някого да го омагьоса или направи магия на детото му ей така за теста, в чийто резултат уж не вярва...

Друга по-често разпространена група това е групата на вярващите, но и те не знаят точно в какво, също вярващите в някаква тяхна си, самоизмислена вяра (религиозните инфлуенсъри, които всъщност много се доближават в това отношение до протестантите), както и групата на вярващите едновременно в много неща наведнъж (космополитите или мулти-култи религиозните), за които едва ли не, всички религии, учения и пътища водят към Бога.
Аз мисля, че ти се самоопределяш за религиозен инфлуенсър във форума. ~ 12 k мнения. Освен това словосъчетанието "самоизмислена вяра", което използва току-що мисля, че също приляга и за твоите убеждения. Някак си не ми се струваш много истински православен. Нямаш икони в подписа или за аватар. Сигурно си и хроничен мастурбатор.