.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А ти явно не знаеш, че този "поп", преди да стане митрополит, на 20 годишна възраст е станал монах и дълги години е бил монах и когато е ставал монах, едва ли е знаел, че ще стане митрополит и едва ли това е била целта му. Да се откаже от светския живот на 20 години, а как ти се струва? Ама за тебе всичко е "попове", като влагаш в това презрителен и ироничен смисъл. Жалко за тебе.

Стига ве братле! Точно Николай ли?

Единственото отказване от нещо светско, което Николай някога е правил, е като си даде Ролекса за 10 бона на няква църква да си плати сметката за тока. - https://offnews.bg/balgaria/mitropol...si-164720.html

Едно време, когато бях безработен 18-годишен и прясно избягал от вкъщи и бездомен (понеже живеех временно при приятелката си), баща й беше поп и мутра. В багажника си разнасяше узита, това му беше страничното занимание. Увещаваше ме да ме вкара в семинарията и да стана поп. Хем защото съм щял да си оправя живота, хем защото му трябвал негов още по-близък човек в йерархията, за да върти схеми.

Обяснявах му, че няма да издържа да пиша есета по Библията, нали се сещаш, и тн... Той ме увещаваше, абе само няколко години, после един ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН манастир (да братле, задължителен, а не доброволен както ти го изкарваш), където е всичко безплатно, само ядене пиене и ебане две години, само да съм внимавал да не обърна резбата, щото и това го имало много, и после като изляза и ме поеме системата цял живот само лапачка и безгрижие. И щял да ме светне в схемите естествено.

Не си го измислям това. Човека просто искаше да се погрижи за сериозното гадже на дъщеря си, за да може и тя да е добре (щото жените освен попадии други не могат да станат в църквата).

Така че, да, в "попове" наистина влагам презрителен и ироничен смисъл.

П.П.
    Добре де, поправям се. Николай просто метна на храма Ролекса си, а после църковното настоятелство реши да го даде на търг и тогава беше оценен на над 11 бона.

Та, платиха си сметката всеки случай. И слава богу =p Иначе кой ще осветява иконите? Благодатния огън?
    Последно редактирано от hecu2 : 09-28-2019 на 13:24

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си