- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Отговарям ти тук, а не в тема "Сатанизъм", защото мисля, че така е по-правилно (имайки предвид съдържанието на думите ти отправени към мен).
Значи Христос ни е оставил тайнствата Кръщение, Изповед, Причастие, които се извършват от свещениците в църквата (така е било още от времето на Христовите Апостоли, те са били първите свещеници и започват да ръкополагат другите свещеници и така до днес).
Християнин, който няма кръщение, не ходи на изповед и не взема причастие, той не е истински християнин, независимо дали ви харесва или не. Така ни е завещано от Христос.
Свещениците са хора, като нас и се изхранват с честния си труд (като извършват тези тайнства, в които също има и ритуалност), това не е грях.
Изповедта и причастието са без пари, кръщението е с пари, но ако наистина нямаш пари да си го платиш, свещеника няма да ти откаже (стига да не лъжеш).
Това е истинското християнство, няма друго християнство, другото са измислици-премислици на свободна практика от хора, дето искат да коригират дори и Христос.
ПП: Така че не знам, за какво комерсиално християнство ми говориш или некомерсиално?
Последно редактирано от defender : 10-10-2019 на 20:09