Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
ПП: Така че не знам, за какво комерсиално християнство ми говориш или некомерсиално?

Ами наричам комерсиално християнство именно тези неща - причастия, изповеди, кръщения и прочие попски трикове. Сатанистите са практични и това не може да им се отрече, те също много добре знаят, че тези неща не бачкат. Християнските ритуали са точно толкова обосновани, колкото и техните ритуали - става дума за "хомеопатично" (тоест без синтетични наркотици и без насилствена външна инвазия) промиване на мозъка и контрол над ума.

Има, обаче, нещо друго... И няма да спестя истината, нито ще се правя, че не я знам. Тази тема е по-подходяща (а трябваше да го напиша още вчера).

На психоаналитиците и на психиатрите, които се занимават с жертвите от ритуално култово насилие, както и от правителствените програми за програмиране Монарх и МК-Ултра, им е съвсем ясно едно нещо (и това многократно се отразява в специализираната медицинско-психиатрична литература по въпроса).

Става дума за това, че споменаването на името на Исус Христос работи. Като казвам "работи", имам предвид, че в депрограмирането на тежко програмирани жертви споменаването на името Му има неизменни, повтарящи се практически резултати, които се наблюдават при различни и несвързани една с друга жертви (освен с това, че са жертви на едно и също).

Тези резултати са, че има програми, които спират да работят, когато се спомене името на Исус Христос. Много често само заради това някой отчаян психиатър успява да опази живота на тежко програмирана жертва.

Читателите могат да мислят каквото сметнат за добре, но аз в случая просто цитирам авторитетната медицинска литература, където се разглеждат документирани случаи, с авторство от самите практикуващи психиатри и лекари.

Аз самият дълго време търсих рационално обяснение за това, защото вярвах, че мога да открия доказателства в литературата за същото обяснение, което е валидно и оправдано в случаите на така нареченото "обладаване от демони" и други подобни.

Спрях да търся сходно обяснение, когато аз самият видях от първа ръка, че името Му наистина работи. Съвсем практически.

Интересът ми към такива теми, естествено, ме е довеждал до навлизането в определени среди и заиграването с определени видове хора и тн. Видял съм доста, но също така аз самият в миналото на детството си имам заложени причини да се интересувам от всичко това. Не се наричам жертва, но се наричам човек, който се е опитвал да се възстанови от злополучни травмиращи инциденти, сходни с нарочно практикуваните за съсипване на нечия психика.

[отклонение]

Има нещо, което наричам "свой по-буден план". Избирам измислен от мен термин, защото нямам доказателства за това какво ТОЧНО е това равнище от психиката ми. Иначе със сигурност то си има точно название в науката и психологията. Просто мога да мисля много неща, без да съм сигурен за никое.

Как мога да опиша "по-будния си план"...

Има един единствен път, когато съм се напивал през живота си. Това беше, когато се опитвах да си ферментирам медено вино (култура от грозде в среда на меден разтвор). Ферментирах нещо с неясни качества в стъклена дамаджана от 5л. Седнах пред компютъра, сложих си я в скута и пиех с дълга, удвоена сламка.

Докато си чатех по скайпа и си смучех от ферментацията, започнах да усещам кога се напивам. Защочнах да усещам странни "позивни" да кажа (да напиша) неща, които не исках да казвам. Ясно усетих как съзнанието ми спря да бъде "моето" и вместо това се раздели на две нива.

Едното ниво беше ограничено и управляано от своеволия "животно". В него се надигаха нелогични и необосновани желания за безсмислено поведение и безсмислени фрази за изговаряне.

Другото ми ниво запази целия спокоен разум, съхраняващ всичките ми убеждения, граници, самоконтрол, морални вярвания и тн. И двете бяха съзнателни по едно и също време, но за първи път сякаш ВОЛЯТА им се разклони. Някакъв унисон и съвпадане между двете изчезна и сякаш "излязоха от фаза", както се казва във физиката.

Започнах все повече да се възприемам не от позицията на тялото си... а някак от позиция малко зад и отгоре на тялото си (на североизток, ако се гледам в профил и ако съм с лице наляво).

Това друго ниво, което си запази задръжките, се забавляваше и му бяха любопитни тъпотиите, които хрумваха на ограничения ми план. (Говоря за тези два плана в трето лице, но ги изживявах от съвсем първо лице, и то едновременно.)

Разбрах, сетих се по-скоро, че съм пиян, чак когато не успях да филтрирам и възпра една тъпа и нелогична реплика, която безсъзнателно написах в скайпа. Разбрах, че трябва да си лягам.

Станах, и си доказах, че бях пиян, защото бях забравил да ходя. Не легнах, а по-скоро се "разбих" в леглото от високо и по очи... при което ограниченият ми план заспа веднага. По-будният ми план обаче не заспа (затова и го наричам така).

Наблюдавах се как спя. Проговорих на себе си (и се чух "в ушите си"), казвайки "Навий си часовник, няма да се събудиш за работа". По-ограничената ми част се събуди по команда (тоест аз се събудих), станах и с идеална походка си взех джиесема и го навих с аларма. Легнах с "разбиване" по същия начин и заспах пак.

Пак проговорих на себе си и си казах със своя глас "Няма да се събудиш. Навий втори часовник." Пак се събудих по команда, взех друг часовник и го навих и него, и си легнах отново. Тогава вече загубих спомен за това какво стана с"излизането от фаза" на двата ми плана на осъзнаване и се събудих сутринта от втория часовник. Но си спомнях всичко за измененото си състояние. Нямах махмурлук.

[отклонение]

Та за този "по-буден план" ще говоря сега.

Веднъж, когато спорехме с една личност, която твърдеше, че "призовава демони" и че използва някакви такива същества за някакви си там цели, и която твърдеше, че е способна на така наречените "извънтелесни преживявания" и прочие... се разбрахме разни неща.
Такива личности обикновено винаги говорят доста глупости, защото си нямат на представа от феномените, в които участват. Тези хора много рядко са запознати с факта, че тези феномени са изследвани от много авторитетни инстанции и че научните изследвания са достъпни и че за тях си има официални аргументирани становища. Те винаги са по-склонни да си мислят, че са нещо повече от другите и че има нещо специално около тях, или че са се научили на някакво уникално умение.

В тези ни спорове стана така, че тази личност започна да твърди неща за мен. Аз отвърнах "Ела и виж, като си толкова отворена".

Същата вечер имах проблем със заспиването. Не можех да изпадна в дълбок сън, а вместо това нещо ме тормозеше. Имах усещането за присъствие около себе си и отново осъзнах, че съм разделен в "два плана". Наблюдавах себе си как ми хрумват някакви налудничави идеи (за присъствия и тн). Този ми план започна да изпитва страх.

Тогава "по-будният ми план" започна да се опитва да контролира полу-заспалото ми тяло, като се опита да накара устата ми да проговори. Понеже тази част от мен беше заспала, отначало само мънках, после само фъфлех. Все пак, фразата, която физически само изфъфлих (но която психически изговорих), беше "В името на Исус Христос...", без да я довърша нито с физиеско изфъфляне, нито с психическо изговаряне. Намерението ми беше да бъде "В името на Исус Христос разкарайте се от мен".

Но като стигнах (в психическото си изговаряне и паралелното фъфлене) до многоточието, изведнъж по-ограниченият ми план почувства съвършено спокойстиве, абсолютна самота и сякаш усещаше, че диша свеж въздух. Почувства идеални условия за дълбок сън и мигове след това заспах и в двата си "плана". Събудих се на сутринта с ясен спомен за всичко от преди заспиването.

Просто искрено описвам лично преживяване. Преди това преразказах факти, които се споменават като наблюдения в официална психиатрична литература относно работата с жертви на ритуално насилие или програмиране тип Монарх и МК-Ултра.

НЕ КАЗВАМ, че феноменологията по "призоваване на демони" и "извънтелесните преживявания" са това, в което ню-ейджърите масово са убедени. Не, става дума за нещо много по-добре обяснимо и е обект на друга тема.

Казвам само, че съм чел странично и че лично съм изпитвал ефект от изговарянето на името Му в реална психологическа ситуация.

И това искам да кажа с "комерсиално християнство". Не е нужно нито да си кръстен (въпреки че аз съм кръстен като малък), нито да ходиш на църква, нито да си правиш причастия и изповеди и всякакви ритуалистики. Всичко това е ЦЪРКВА. Дали е сатанинска или е християнска, няма никакво значение, защото са все един и същи майндконтрол с различни прийоми.

Автентично християнство има, то е с проверима практическа насоченост и не се нуждае от организирана религия и каквито и да е условия, за да бъде приложимо.