.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Голям фен Аватара на Knispel666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ако си решил да се посветиш на Бога, разбирам. Ама да не искаш сериозна връзка, защото щяла да ти коства нерви, щяла да ти отнеме свободата, и за да можеш да си живееш, като волна пеперудка, това само по себе си не е ли доказателство, че ти е слаб фрейма, че имаш нисък праг на търпимост и че външните обстоятелства лесно ти отнемат свободата.
    Когато мъжа реве, че жената щяла да му отнеме свободата е те това ако не е, че ти е слаб фрейма.
    Апостол Павел е казал, че ако не можете да се въздържате, то тогава женете се за да не изпадате в блудство, ама докторчето хем няма волята да се въздържа, хем и нямал силата да се жени, щото искал да е волна пеперудка – каква невероятна, розова, на вишни и кокичета мъжественост, същинска „кучка“.
    Да си член на обществото е същото като да имаш приятелка, жена, семеиство и т.н. Всичко опира до копромиси и маски, и по-точно, всичко опира до това кои колко цени свободата си и за какво е готов да я отдаде. Аз се ръководя от максимата на Ницше, че никоя цена не е твърде висока, за това човек да е сам господар на себе си. Решението ми на проблема с жените е същото като неговото, което може би не е наи-доброто, предвид че е умрял от сифилис А ти какво си мислиш, че да имаш приятелка е просто да я нагърчиш и после си правиш каквото си искаш ли? Не, нещата са същите като и в обществото като цяло - трябва да преминеш през един тон вътрешни промени, без значение дали искаш или не искаш, за да си част от него. Целия ти живот се свежда до една заплата. Или в случая, до това да има къде да топнеш чушката. Вече ми се налага достатъчно маски да слагам пред обществото, за да приличам на нормална мравка от мравуняка, защо ми е сам да си слагам примката около врата, така че 24/7 да нося друга маска и да играя други игри, само за единия секс? Не е рентабилно. Разликата е такава че, хората от масовката си носят маската 24/7 така или иначе, защото са повярвали че маската са те самите и тъкмо за тях връзките са нещо повече от секс. Там са намесени преди всичко психологически нужди, не физически, а при мен я има само физическата. Затова и за повечето е рентабилно. Затова и те са готови да преминат през всички промени, готови са да се огъват във всякакви посоки и да правят всякакви компромиси - защото веднъж разцепена и възпитана, човеко-мравката заравя дълбоко в себе си онова което е нежелано, само че после това нежелано и отхвърлено в подсъзнанието, определя всичките им желания и нужди в психологически аспект, така че социалната им роля става една проекция на тези желания. И оттук може да се види защо всеки в социума проектира своите "липсващи" парчета, само за да ги открие в лицето на някои друг, и в това е и смисъла на съвпадението между тези липсващи парчета, които се допълват взаимно при една двоика. Това припознаване и съвпадение наричат любов, естествено гарнирано с щипка чисто физическо привличане. То дори и затова така се наричат "привлечените" един към друг - половинки. Защото как биха се привличали, ако бяха самите те ЦЯЛОСТНИ, а не ПОЛОВИНКИ? За мен всичко това е непотребно, понеже съм събрал липсващите парчета от себе си, и то не чрез външни заместители. Не ми трябват заместители на маичината любов, нито на бащиното признание, защото нямам нужда от баща и маика.
    Не че не мога да изтърпя всичките драми и филми, не е като да не съм го правил - даже съм относително добър. Както казах, просто не е рентабилно, поне на този етап. Не ми е потребно вътрешно да съм част от колектива, но ми се налага за да оцелявам. Затова и го правя само колкото да отбия номера. Аналогично, не ми е необходим "партньор в живота", " моя половинка" и т.н., но уви това е единствения начин човек да остави поколението си. Та отново се връщам на тезата си - че всичко е въпрос на избор, приоритети, компромиси и заплатена цена. Оттам нататък всеки си решава сам. Но избора идва едва със себеосъзнаването и притежанието на себе си. Неосъзнатия няма избор, защото не е самодостатъчен.
    Последно редактирано от Knispel666 : 10-16-2019 на 22:39

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си