Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Когато някой каже, че не се има за авторитет, докато раздава авторитетните си квалификации относно другите.
Че то други квалификации, освен авторитетни, има ли? Даването на оценка непременно е едно себеласкателство, без значение дали е положителна или отрицателна, а живота на един човек, колкото и да е смирен и неосъждащ другите, неминуемо е съпроводен с даването на оценки. Въпроса е в това доколко смята оценките си за валидни и истина, или ги смята за нещо изцяло субективно и с това дава свобода на всеки да ги разбира както иска. Когато се провъзгласиш сам за авторитет, това автоматично значи че смяташ оценките си за валидни. Такова нещо аз никога не съм правил. Не твърдя че говоря като авторитет, нито дори от името на някакъв друг авторитет, както правиш ти и всеки вярващ. Даже обратното, насърчавам всеки да мисли със собствената си глава, а не през призмата на измислени авторитети. Ако в писането ми се открива все пак авторитарен тон или хаплив тон, това е от чисто стилистични подбуди. А ако ти ме възприемаш като авторитет, това си е твоя работа.