- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Във всички случаи, освен при троленето, е даване на оценка на себе си. Във всички случаи е вътрешна игра на "Кои съм Аз". Казвам че троленето е изключение, понеже там трола може да се дегизира както като авторитет и ментор, така и като опитващ се да помогне и даващ съвети, така и като всичко останало, но самия трол като архетипна същност не е нито едно от тях. Оценките му са умишлено невалидни и неискрени. Тои е нищо и никои, и затова може да бъде всичко и всеки. Така тои непременно разваля вътрешната игра на всеки, които е приел ролята и фантазията за себе си твърде насериозно.
Последно редактирано от Knispel666 : 10-24-2019 на 19:38
Добре де, а тролът на какъв принцип определя в настоящия момент точно в какъв персонаж да се трансформира (в ментор, помощник, съветник и т.н.).
Това не зависили от това, какво поведение тролът вижда в другия човек и оттам му идва идея в какъв да се трансформира?
Самото желание тролът в настоящият момент като какъв да се дегизира, от къде идва?
ПП: Примерно виждаш човек, който говори за картофи, тролът като види такъв човек може ли спрямо този човек да реши да се дегизира в човек, който говори за ядрена физика с него? И защо точно това решение взима тролът?
Последно редактирано от defender : 10-24-2019 на 20:09
Трола е като един рибар - залага капани и мрежи на много места, но хвърля въдицата си само там където наи-много кълве. Все пак безполезно е да чоплиш там където няма рана. Местата не са много и принципно залягат на съвсем фундаментални човешки потребности и особености, архетипи ако искаш. Така както воинственото осъждане е мъжкия архетип, а помощта и съветването са женския, въпреки че в основата си са едно и също нещо.
Другото което ми е интересно - този трансформиращ се трол не е ли един вид джендър.
Тоест ти казваш, че единствения начин на съществуване във външния свят е джендърския.
Което веднага ме навява на мисълта, че ти нямаш нищо против във външния свят да се преживяваш, като гей и защо не го правиш - защо не позволяваш на тролът да бъде гей?
Аахаахахха, и защо да се преструвам на геи пред теб, дето вече си геи? Няма логика да казваш такова нещо, освен ако не ти се иска да си представяш че съм геи.По-добре да чопля болната ти съвест, като постоянно ти напомням колко е лицемерно и дегенератско от твоя страна, особено за християнин, дори и да нямам особенно мнение по темата.