E, да, в природата определено се забелязват норми =p Меко казано.

Само че, не бива да се забравя и тази гледна точка - обратни е имало от зората на човечеството. Тяхната честота не е ли "нормирана", в един по-дългосрочен отрязък от време?

Виж и това - пластмасата не съществува от само себе си. Ние направихме пластмасата, от петрол. После замърсихме с нея океаните и това беше ненормално. Наскоро, обаче, открихме, че са се появили съвсем непознати до сега бактерии, чиято естествена диета е пластмасата и активно се хранят с цялото ни замърсяване в океаните.

Възниква въпросът - чак днес ли открихме този вид бактерии, или пластмасата е съществувала някъде в природата още преди ние да се сетим как се синтезира? Или появата на тези бактерии е реакция на създаденото от нас ненормално замърсяване?

Второто съм го удебелил, защото имам научни данни за него и такова е и личното ми мнение.

Сиреч, въпросът е - ДНЕС, пластмасата в океаните, превръща ли се в нещо все по-нормално?

Колкото повече има от едно нещо, толкова по-вероятно е нещо друго да започне да го ползва за храна, защото това си е нереализиран потенциал.

И оттук следва въпросът - Волята може ли да се разглежда като самореализиращ се потенциал? Аз още мисля, не че имам мнение...

Искам да кажа... Бог е единственият произход на всичко, дори и на злото. НОРМАТА е съвкупността от нашите наблюдения на природата.

Искам сиреч да кажа... Че елитът доказано се стреми да запази властта си, като създава от плебеите безформена диария, чрез ненормални идеологии, доказано разработвани в институти като Тависток и много други.

Това, обаче, не изглежда да води до запазване или укрепване на властта на елита, защото тя доказано намалява.

И накрая въпросът е - Нима волята на човека е по-силна от волята на природата, която го съдържа? В смисъл... какво точно печелим, ако догматизираме нормите и какво точно губим, ако ги разработваме?