.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Колкото и досадни да са тия тоталитарни мерки, вируса е ирония висш пилотаж, що се отнася до религията. Смешното е че това вече се е повтаряло веднъж, само че тогава хората не са знаели какво е вирус изобщо. Те просто са си мислили че това е напаст пратена от Бог, дори демони които обладават и разболяват хората. Свещенниците тогава, в опит да помогнат на хората, самите те стават наи-големите както потърпевши, така и разпространители на заразата и дори започва да се гледа на тях с лошо око. Човек би си помислил че след като половината от населението на Европа измира, това някакси ще послужи за урок в бъдещето. Уви, ето че сме тук, в 21 век, с доста напреднали познания по медицина, но в същата ситуация както във времената на простия опърпан крепостен селянин през Средновековието. Само дето сега стадото не слуша свещенника. Стадото поумня малко, но пак си остана стадо, особенно българското. И така както свещенника е добил власт над вярващите тогава в такъв тежък момент ... ( наи-вероятно чрез нещо от рода на "Видяхте ли, Бог ни наказва задето не следваме божиите заповеди"), така сега Борисовци, Мутафчиисковци и пр. добиха пълна власт, яздеики вълната от страха в стадото. И то без дори вируса да е толкова страшен... Деиствително, каква ирония на съдбата.
    Това, че в миналото хората не са знаели какво е вирус, а сега знаят по какво променя факта, че вярващите приемат болестта, като Божие наказание за греховете и за вразумяване. Дали знае или не знае какво е вирус и какво причинява болестта, това няма значение, защото самата болест и че се е стигнало дотам човек да се разболее се приема, като Божие наказание, независимо дали болестта е причинена от вирус или счупване на ръка примерно.

Не съм сигурен, че християните в миналото са приемали физическите болести на тялото, като обладаване от демони. Като обладаване от демони се приемат по-голямата част от психологическите болести. Докато за физическите болести още дори в Стария завет си пише, че човек не трябва да пренебрегва лекарите. Дори, когато Христос е лекувал слепи и прокажени, не е казвал, че това е обладавате от демони, но като е лекувал примерно "гадаринския бесноват", там се казва, че това е обладаване от демони. Така, че не знам откъде имаш такава информация, че чисто физическите болести на тялото са се смятали за обладаване от демони, освен от измислените басни на атеистите, дето сами си ги измислят и после чрез тях се подиграват на вярващите, а в същото време вярващите им се чудят какви са тия щуротии. Ама да са живи и здрави. Много от атеистите отдавна са се качили на черешата (ку-ку, в Русия съм, в Русия съм). Както казваше един познат, че по-страшно от "образования глупак" , няма (или по-точно от тъпанара с диплома).
    Последно редактирано от defender : 04-12-2020 на 05:46

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си